Kuru Kayısılı Kurabiye
Kuru Kayısılı Kurabiye
Malzeme Listesi:
Yarım paket (125 gr) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
Yarım çay bardağı çiçek yağı
1 yumurta
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 paket şekerli vanilin 1 tatlı kaşığı tarçın
Aldığı kadar un (hamur toparlanacak ve ele yapışmayacak)
1/2 çay bardağı ince kıyılmış fındık kırığı
İçi için:
10 adet küçük olarak doğranmış kuru kayısı üzerini süslemek için pudra şekeri
Yapılışı: )
Tereyağı çiçek yağı yumurta ve pudra şekerini elinizle karıştırın. Kabartma tozu şekerli vanilin ve tarçını ilave edin yoğurun. Azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan ve toparlanan bir hamur elde edin. İçine 1 çay bardağı ince kıyılmış fındığı ekleyin yoğurun.1-2 dakika hamuru dinlendirin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde açın içine doğradığınız kuru kayısılardan ko***** hamuru kayısıların üzerine kapatarak yuvarlayın ve ters çevirerek tepsiye yerleştirin.
180 derecede hafif pembeleştirin. Fırından çıkınca sıcak iken çay süzgecinin içine koyacağınız pudra şekerini üzerine eleyin. |