Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Aralık 2009, 13:39   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mangır Köftesi




Malzemeler

2 su bardağı düğü
4 çorba kaşığı un
1 yumurta
İstenilen baharatlar
Haşlamak için küçük tencere su
Sosu için:
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 domates
Bir kaşık salça
2 diş sarımsak
İstenilen baharat
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım kiloya yakın süzme yoğurt

Hazırlanışı

Öncelikle düğümüzü 1 kaba koyup kaynar suyla ıslıyoruz ağzını kapayıp kabarmasını bekledikten sonra un yumurta ve baharatlarımızı atıp yoğuruyoruz. Minik toplar yapıyoruz (elimizi her yuvarlak yapışımızda ıslatırsak elimize yapışmaz). Tencereye su koyup kaynatıyoruz içine minik köftelerimizi atıp en az 15 dakika haşlıyoruz. Onlar haşlanırken tavamıza yağ, soğan, sarımsak, biber, domates salçası baharat sırasıyla atıp kavuruyoruz. Haşlanan köftelerimizi süzüp servis tabağımıza alıyoruz üzerine yoğurdumuzu döküyoruz ve kavurmuş olduğumuz sosumuzu yoğurdun üzerine ekliyoruz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları