Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Aralık 2009, 13:42   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vejetaryen Baharatlı Bulgur Pilavı




Vejetaryen Türk Mutfağı
Kültür ve Turizm Bakanlığı

1 bardak bulgur
1,5 bardak kaynar su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı mısırözü yağı
1 soğan, küçük doğranmış
4 diş sarımsak, dövülmüş
1/2 bardak küçük küçük kesilmiş kereviz yaprağı
1/3 bardak ince rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı keklikotu
1 tatlı kaşığı kekik
1/4 bardak doğranmış maydanoz
Tuz ve biber

Yağları tencereye koyun, soğan ve havuçları soğanlar pembeleşene kadar beraber pişirip kereviz yaprağı, tuz, baharatlar ve suyunu koyun ve üzerini kapatın.
Önce orta ateşte 10 dakika ve sonra çok kısık ateşte bir 10 dakika daha pişirin.
Altını kapatıp ikiye katlanmış kağıt havluyu yemeğin üzerine koyup kapağı kapatın.
Servis yapmadan önce 15 dakika dinlendirin.
Servis tabağına almadan önce mutlaka çatalla yavaşça karıştırın, kıyılmış maydanozla süsleyin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan