Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Aralık 2009, 13:44   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ayvalı Kestaneli Pilav




Gerekli malzeme 8-10 kişilik

2 su bardağı pirinç
1 ayva
2 soğan
1 limonun suyu
300 gr kestane
150 gr ceviz,
2-3 dal maydanoz
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çay kaşığı tozşeker
2 tatlı kaşığı tarçın
1 kahve fincanı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
Tuz,
Karabiber


Tarifi:

Pirinci sıcak tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Ayva ve soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Ayvaları limon suyu ile ovun.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan, ayva ve fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun, Sıcak su, tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pirinç ve cevizi ilave edip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.
Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. İri iri doğrayıp pilava ilave edin ve karıştırın. Üzerine kağıt havlu örtüp kapağı kapalı olarak kısık ateşte demlenmeye bırakın. Servis tabağına alıp ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan