Sucuklu Kalem Makarna
Malzemeler: 250 gr kalem makarna,
350 gr acısız sucuk,
2 su bardağı dilimlenmiş mantar,
1 küçük kırmızı ya da yeşil tatlı biber (irice doğranmış),
Doğranmış 1 orta boy soğan,
1 diş dövülmüş sarımsak,
1 1/2 su bardağı süt,
1/2 tatlı kaşığı ufalanmış kuru reyhan,
1/4 tatlı kaşığı biber,
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
Taze reyhan yaprakları (isteğe bağlı).
Hazırlanışı:
Makarnayı tarife göre pişirip süzün ve ılık olarak bekletin. Sos için; geniş bir tavada sucuk, mantar, kırmızı veya yeşil biber, soğan ve sarımsağı, sucuklar kızarana dek pişirin ve yağını süzün. Sütü, reyhanı, biberi ekleyin ve orta ateşte, (5-8 dakika) koyulaşıncaya dek, arada bir karıştırarak pişirin. Ateşten alarak sosu üzerine gezdirin ve dilerseniz taze reyhan yaprakları ile süsleyerek servis yapın. |