Ahtapotlu Pilav
Malzemeler:
200 gr. dondurulmuş ahtapot (dilimlenmiş)
1 adet soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
3 adet domates (küp şeklinde kesilmiş)
1 adet yeşil çarliston biber (küp şeklinde kesilmiş)
1 su bardağı pirinç
1 fincan kırmızı şarap
¾ fincan zeytinyağı
Tuz karabiber toz Hazırlanışı:
Ahtapotları 1 fincan şarap ve bir miktar su ile birlikte pişirin.
Sosluğa zeytinyağını koyun. Soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurun.
Domates biber chilli tuz karabiberi ekleyin karıştırın. 15 su bardağı su ekleyin.
Kaynadıktan sonra pirinç ve ahtapotları ekleyin. 10 dk. kadar kısık ateşte pişirin.
Servis tabağına alarak sıcak servis yapın. |