Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Aralık 2009, 14:05   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ekmek Makarnasi




MALZEME:



Bayat ekmek 1 adet Çökelek peyniri 1 su bardağı

Tereyağ 2 çorba kaşığı Su 3 su bardağı



YAPILIŞI:

Ekmekleri ince dilimler halinde kesin. Yağsız tavada arkalı önlü kızartın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. Eridikten sonra 3 su bardağı suyu ekleyin. Su biraz ısındıktan sonra tavayı ateşin üzerinden alın. Kızarmış ekmek dilimlerini bu tereyağlı suya batırıp çıkarın. Ekmeklerin ilk sırasını kare olacak şekilde tavaya dizin. Üzerine çökelek peyniri serpin. Erittiğiniz 1 çorba kaşığı tereyağından bir miktar dökün. Eğer ekmek dilimlerini de ıslattıktan sonra tek sıra halinde üzerine dizin. Ekmek dilimleri ve çökelek peyniri bitene dek bu işlemi tekrarlayın. Tavayı kısık ateşin üzerine oturtun. Sırayla dizdiğiniz ekmek dilimlerini arkalı önlü kızartın. Üzerine rendelenmiş peynir serptikten sonra servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan