Taze Bakla Ezmesi
Malzemeler - 1 kg. taze iç bakla
- 1,5 çay bardağı sızma yağ
- 1 adet büyük soğan
- 1/2 kahve fincanı limon suyu
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 demet dereotu
- Tuz
Yapılışı Taze baklanın iç kabuklarını soyun. Yıkadıktan sonra tencereye koyun. Dörde bölünmüş soğan, sızma zeytinyağı, limon suyu, tuz, şeker, dereotunun yarısı ve 3 su bardağı su ekleyin. Orta ateşte bakla yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bakla piştikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendırda karıştırarak püre haline getirin.Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabında 1 - 2 saat bekletin.
Taze bakla ezmesini, servis tabağına ters çevirerek çıkarın, üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın. |