Fırında Peynirli Karnabahar
Malzemeler
* Yarım karnabar
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 adet yumurta
* Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
* 1 çay kaşığı pul biber
* Yarım kâse rendelenmiş kaşar peyniri
* Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı
1. Karnabaharı orta büyüklükte parçalara bölün.
2. Bol tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
3. Kâsede yoğurt yumurta pul biber tuz ve sıvıyağı karıştırın.
4. Haşlanan karnabaharları fırın tepsisine dizin.
5. Üzerine yoğurtlu karışımı dökün.
6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
7. Tepsiyi fırında çıkarıp üzerine kaşar peyniri serpin.
8. Tepsiyi tekrar fırına sürüp kaşar peynir eriyene kadar pişirin.
9. Sıcakken servis yapın.
Afiyet olsun
Not: Yemeklerinizde tereyağı kullanmayı seviyorsanız ayçiçek yağı yerine tereyağını tercih edebilirsiniz.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |