Konu: Alman Sosu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Aralık 2009, 04:57   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Alman Sosu




Malzemeler (1 lt. sos için):

800 mi tavuk velutesi (un ve yağı kavur, tavuk suyu ekle)
4 adet yumurta sarısı
50 gr. margarin
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
400 mi tavuk suyu
50 gr. mantar bölünmüş
200 mi çiğ krema
1 adet limon (suyu)

Yapılışı:

Derin bir tavada tavuk velutesi, tavuk suyu, yumurta sarılarını ve mantarları iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın.

Tavadaki karışımın 1/3'ü kalıncaya kadar dibini tutmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak, suyunu çektirin. Süzgeçte süzün.

Sosa önce margarini, sonra kremayı ve tuz, karabiberi ekleyip kontrol edin. Limon suyunu ekleyerek sosu tamamlayın.

Not: Bu sos tavuk yemeklerinde kullanılır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan