Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Aralık 2009, 07:12   #1
Çevrimdışı
YapraK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gratine Şeftali Tatlısı




Kullanılacak malzeme:
1 kilo yarma şeftali
150 gram toz şekeri
1 limonun kabuğu

Yapımı: Şeftalileri ikiye yarmalı. Çekirdeklerini çıkarmalı kabuklarını soymalı ve bunları pyrex bir kayık tabağa düzenli bir biçimde yerleştirmeli. Şeftalilerin üstüne toz şekerini serptikten sonra limon kabuğunun sadece sarı yerini rendelemeli (beyazının katılmamasına dikkat etmeli yoksa acı olur). Bu rendelenmiş kabuğu da serptikten sonra pyrex kayık tabağı kızgın fırına sürmeli.
Şeftalileri 15 dakika fırında tuttuktan sonra çıkarmalı. Servis tabaklarına bölmeli. Kalan suyu kaynatıp koyulaştırdıktan sonra şeftalilerin üstüne dökmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı. Bu tatlı sıcak yenebileceği gibi soğuk da yenir. O vakit şeftalilerin üstüne birer parça kaymak da konur.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet