Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Aralık 2009, 07:22   #1
Çevrimdışı
YapraK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hurmalı Revani





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :
4 yumurta
1 su b. esmer toz şeker
1,5 su b. söke un
2 çorba k. irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
sade organik mor haşhaş

Şerbeti için:

2,5 su b. su
2 su b. toz şeker
1 dilim limon

Hurmalı sos için:

4 hurma
2 çorba k. toz şeker

Üzeri için:

hindistan cevizi


Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 su bardağı esmer toz şeker ilave edin ve mikserle çırpın.Daha sonra üzerine 2 çorba kaşığı irmik,1 paket vanilya ,1 paket kabartma tozu ilave edin ve mikserle çırpın.Kalıbı margarin ile yağlayıp manto yapın.Üzeirne siyah haşhaş ile kaplayın.Kalıba revani harcını ilave edin.Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.

Şerbeti için tencereye 2.5 su bardağı su,2 su bardağı toz şeker ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynatın.Fırından çıkan ve ılık olan revaninin üzerine ılık olan şerbeti dökün ve şerbetin çekmesini sağlayın.Haurmalı sos için 4 adet hurmayı ve 2 çorba kaşığı toz şekeri parçalayıcıdan geçirin.Kalıptan revaniyi çıkartın ve üzeirne hurmalı sosu dökün.Üzerine hindistan cevizi ile süsleyip servis edin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet