İncir Tabanlı Muhallebi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler Kek için *
3 yumurta
*
1 su bardağı toz şeker
*
1 su bardağı un
*
1 su bardağı ceviz (dövülmüş)
*
6 adet kuru incir (küçük küçük doğranmış)
*
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için
* 1.5 su bardağı su
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 1 tane 3 ü 1 arada nescafe
Muhallebi için
* 1 kg süt
* 2 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 5 yemek kaşığı toz şeker
* 50 gr tereyağı
Yapılışı
Tatlımızın ölçüsü büyük dikdörtgen tepsi borcama göredir. Kek için şeker ve yumurta çırpılır; un ve kabartma tozu eklenerek çırpmaya devam edilir. Son olarak da ceviz ve incir eklenerek tereyağı ile yağlanmış fırın kabında 175 derecede pişirilir.(Fırın soğuk olacak) Keki ıslatmak için kaynar su ve şeker ile 3 ü 1 arada hazırlanır. Fırından çıkar çıkmaz kekin üzerine dökülür. Diğer taraftan listedeki malzemelerle (tereyağ hariç) muhallebi pişirilir. Ocaktan alınarak tereyağı eklenir ve mikserle iyice çırpılırarak Kekin üzerine dökülür. Buzdolabında soğutulur ve arzu ettiğiniz şekilde fındık, fıstık vs ile süslenir. |