Körili Mantarlı Tavuk
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler :
1 bütün tavuk göğsü
3 soğan
2 diş sarımsak
6 mantar
1 çorba k.söke un
1.5 su b.süt
sıvıyağ
tuz
karabiber
köri
Üzeri için:
2 patates
Hazırlanışı :
İlk olarak soğan ve sarımsağı sıvıyağda kavurun. Ardından üzerine doğranmış konserve mantarı da ekleyin. Tavuk göğsünü minik küp doğra***** soğan, mantar karışımına ekleyin. Bir süre kavurduktan sonra tuzunu ve körisini ayarlayın. En son un ve sütü ekleyerk bir süre daha kısık ateşte pişirin. Kıvamı koyu olursa az su veya süt ile kıvamını açabilirsiniz.
Patatesleri incecik doğra***** kızartın. Kızarttığınız patatesleri hazırladığınız körili tavukla beraber servis edin. |