Baharatlı Çıtır Tavuk
Malzemeler: 5 Adet Tavuk Kalça (But Kısmı)
1 Tatlı Kaşığı Köri
1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kase Un
Kızartmak İçin Sıvı Yağ
Garnitür Olarak: 250 Gr. Brokoli
2 Orta Boy Havuç
250 Gr.Taze Fasulye
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Limon Suyu
4-5 Diş Sarımsak
Tarifi
Tavuk kalçalarının arkalı önlü iki yüzeyine de bıçakla derin kesikler yapalım. (Kızartma esnasında iç kısmı iyi pişebilsin diye) Bir kapta baharatları ve tuzu karıştıralım. Karışımı etlere arkalı ve önlü bolca serpelim. Sonra arkalı önlü una bula***** unun fazlasını çırpalım. Bir tavada yağı kızdıralım. Etleri arkalı önlü hafif ateşte nar gibi renk alana dek kızartalım. Kızaran etleri garnitür sebzelerle servis yapalım.
Garnitür için: Brokoli, havuç ve taze fasulyeyi haşlayalım. Zeytinyağının içine dövülmüş sarımsakları, tuzu ve limon suyunu ilave edip karıştıralım ve haşlanmış sebzelerin üzerine gezdirelim. |