IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ağustos 2008, 12:29   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ne olacak bu IE'nin hali




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

IE düşüyor, Vista yerinde sayıyor

Yapılan kapsamlı bir araştırma, işlerin hem IE, hem de Vista için iyi gitmediğini gösteriyor.

Önde gelen araştırma şirketlerinden Janco'nun geçtiğimiz günlerde yayınladığı Ağustos ayı market payları raporu, işlerin Microsoft için pek de iyi gitmediğini gösteriyor. Rapora konu olan araştırma başlıca 2 noktaya odaklanmış durumda. Bunlardan ilki tarayıcı pazarı, ikincisi ise Windows Vista'nın kullanım oranı.

Sonuçlara geçmeden önce önemli bir detaydan bahsetmekte yarar var. Araştırma Dünya çapında gerçekleştirilmiş ve takip edilen sitelerin tümünün kurumsal siteler olmasına dikkat edilmiş. Katılımcıların yaklaşık yüzde 50'si ABD'den seçilirken, geriye kalan yüzde 50 ise diğer Dünya ülkelerine dağıtılmış.

Rapora göre Internet Explorer, önemli bir kan kaybı yaşayarak yüzde 58,50 seviyesine kadar gerilemiş durumda. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında bu oran yüzde 65,48 olarak tespit edilmişti.

Daha da ilginci, Internet Explorer'ın Pazar payının 2005 Ağustos'unda yüzde 82,99, 2006 Ağustos'unda ise yüzde 71,81 olması. Yani Microsoft tarayıcısı, 3 yıl içinde yüzde 24,49'luk bir dilimi rakiplerine kaptırmış durumda.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Firefox, Opera, Safari… Vista?

İkinci sıradaki Firefox ise, pazar payını yüzde 16,30'dan yüzde 18,94'e kadar artırmış durumda. AOL'un destek vermeyi bıraktığı Netscape listenin üçüncü sırasında bulunuyor ve Pazar payını da yüzde 10,01'den yüzde 11,63'e çıkartmış. Bu durum, AOL'un Netscape'ten vazgeçmesinin hata olup olmadığı sorusunu bir kez daha gündeme getiriyor.

Tarayıcı dünyasının gölgede kalan iki ismi Safari ve Opera için de işler çok iyi gitmiyor. Safari, bir yıl önce yüzde 0,94 olan pazar payını bu yıl yüzde 1,04'e yükseltmiş durumda. Opera ise önemli bir kan kaybı yaşayarak yüzde 1,91'den yüzde 0,78'e gerilemiş.

Vista mutlu etmiyor
Araştırmanın ikinci başlığını ise Vista oluşturuyor. Rapora göre internete bağlı bilgisayarlarda Vista'nın kullanım oranı yüzde 14,94 civarında. Bu oran şimdiye kadar görülen en yüksek oran olsa da, piyasaya çıkışı neredeyse 2 yıl olan ve arkasına güçlü bir reklam kampanyası alan bir işletim sistemi için hiç de tatminkar değil.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hali, ienin, olacak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ne Olacak Bu Windows 8'in Hali? DaDaS Windows 0 03 Aralık 2011 23:54