IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mart 2009, 15:36   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yasaklı Youtube'da AKP ilanı




Yasaklı Youtube'da AKP ilanı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mahkeme kararıyla yasaklanan siteye dolaylı yollardan girenler, ilanlara ayrılmış bölümde Başbakan Erdoğan'ın portresi ve AKP’nin “Sen Türkiye'sin Büyük Düşün” seçim ilanıyla karşılaştı.

Türkiye’de girilmesi “mahkeme kararıyla” yasaklanan ünlü Youtube sitesine “dolaylı” yollardan erişebilenler AKP’nin 29 Mart seçimleri için hazırladığı propaganda ilanı sürpriziyle karşılaştı.
Youtube’a erişebilenler ilan politikası oldukça sıkı tutulan sitede hala çeşitli Türkçe ilanlarla karşılaşabiliyor. Türkçe ilanlar arasında online oyun siteleri, kimi GSM firmaları da bulunuyor. Çoğunluğu ticari olan söz konusu ilanların yanında bugünlerde bilgisayar ekranlarında beliren bir ilan ise kullanıcıları şaşkınlığa uğratıyor. AKP’nin 29 Mart seçimleri için hazırlattığı, birçok belediye başkan adayının da kullandığı formatta hazırlanan ilanda turuncu zemin ve “marka şehirler” damgası altında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın portresi ve partinin seçim sloganı “Sen Türkiye’sin, Büyük Düşün” sloganları sırayla beliriyor. İlana “tıklayınca” da AKP Genel Merkezi’nin internet sitesi açılıyor. Atatürk’e hakaret nedeniyle Türkiye’den erişimi mahkeme kararıyla birkaç kez yasaklanan Youtube’da mahkeme kararlarını uygulama ve uygulatmakla görevli hükümeti kuran partinin ilanının yer alması kullanıcılar arasında hayretle karşılandı.
ANKA’nın sorularını yanıtlayan AKP Genel Merkezi görevlileri, ilandan haberleri olmadığını belirtirlerken, ilan verilmesi olayının "AK Parti kurumsal kişiliğiyle ilgili olmayabileceğini, siteye partiyle kurumsal bağı olmayan kişiler tarafından verilmiş bulunabileceğini" iddia ettiler ve konunun araştırılacağını bildirdiler. Youtube’un ilan politikası resmi sitesinde ilan ediliyor. Buna göre cinsel ürünlerden havai fişek firmaları, kumar, mucize tedavi öneren firmalar, tütün-sigara, taklit ürünler sağlayan birçok firmaya kadar ilanlar Youtube’ta yer bulamıyor. Sitede toplumsal ayrımcılık içeren ürünlerin ilanları da yer alamıyor.
ŞU ANDA YASAK, ANCAK MAHKEME KARARIYLA AÇILABİLECEK
Youtube ilk olarak 2007’de adının Kostas Papafloratos olduğu iddia edilen bir kişi tarafından Atatürk ile ilgili bir içerik yüklenmesi dolayısıyla Türkiye’de yasaklandı. Ancak bu kişinin adının bir İngiliz tarafından kullanıldığı da iddia edildi. Söz konusu video halktan ve internet kullanıcılarından büyük tepki aldı.
Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Nöbetçi 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nden videoya erişimin engellenmesini talep etti. Mahkeme olumlu karar verince Türk Telekom Youtube’a erişimi engelledi. Hakaret içeriği kaldırıldıktan sonra Youtube’a erişim kısa sürede yeniden sağlandı. Daha sonra Türkiye’deki çeşitli mahkemeler Youtube’a erişimi dört kez engellediler.
Son olarak Ankara Cumhuriyet Savcılığı Basın Savcısı Nadi Türkaslan geçen Haziran ayındaki basın duyurusunda,YouTube'daki görüntülerin sadece Türkiye veritabanının kaldırıldığını, dünya üzerindeki veritabanının kaldırılmaması ve Temmuz 2008'e kadar sitenin Türkiye'den yetki belgesi almaması halinde erişimin süresiz engelleneceğini duyurdu.
ANCAK MAHKEME KARARIYLA AÇILABİLECEK
Bu arada Youtube’a erişimin serbest bırakıldığına ilişkin söylentiler üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ağustos ayında bir açıklama yaptı. O tarihten bu yana geçerli olan açıklamada sitenin engelleme işlemlerinin mahkeme kararlarıyla gerçekleştirildiği belirtilerek, "tekrar açılmasının da mahkeme kararıyla mümkün olabileceği" bildirildi ve şöyle denildi:
“Youtube internet sitesinin engelleme işlemleri mahkeme kararlarıyla gerçekleştirilmiştir. 5651 sayılı yasanın 8. maddesinin 9. fıkrasında yeniden açılma usulüne yer verilmiş olup, bu yasal prosedür çerçevesinde tekrar açılması mahkeme kararıyla mümkün olabilecektir."
BAŞBAKAN ERDOĞAN, "YOUTUBE'A GİRİYORUM" DEMİŞTİ
Meraklı internet kullanıcılarının zaman zaman ulaşabildikleri Youtube sitesiyle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da kasım ayında Hindistan’a giderken gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Erdoğan, CHP’ye çarşaflı üye katılmasıyla ilgili sorular üzerine “YouTube filan onlara bir girerseniz, oralarda aynı partinin bazı toplantılarında maalesef bırakın çarşaflıyı, başörtülülerin dahi oralara nasıl sokulmadığını, onlara karşı nasıl bir mücadele yürütüldüğünün belgeleri bizim elimizde var” diye konuştuğu, bir gazetecinin “YouTube’ye girilmiyor” sözlerine, “Ben giriyorum, siz de girin” karşılığını verdiği basına yansımıştı.
Vteknoloji

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
abobea, acti, akp, ilani, ilanı, microsoft, savas, yasakli, yasaklı, youtubeda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Youtube Jacker ile youtube'den Rahatlıkla video İzleyin Hasanx Bilgisayar Donanımı 0 17 Nisan 2009 19:16