IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Mart 2009, 15:40   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İp Gizleme [ Resimli Anlatım ]




TOR sadece web sayfaları için değil, anında mesajlaşma yazılımları(msn, icq v.s.), ssh, IRC v.s. gibi TCP protokolünden çalışanuygulamalarda da kullanılabilir. TOR ile yaptığımız bağlantıda paketlerbirbiri arkasına eklenmiş TOR sunuculardan geçerek gittiği içiniletişim son derece güvenli olmaktadır. Bu iletişim modeline OnionRouter denmektedir. Gönderdiğimiz istek TOR sunuculardan geçerkenseçilen yol tamamen rastgele seçilmektedir. Böylece hedefeulaştığımızda son çıkış yaptığımız TOR sunucusunun ip adresini almışoluruz. Güvenliği sağlarken istemciden gönderilen paket, TORsunucularından gönderirken şifrelenerek iletiliyot. Her bir TORsunucusu sadece kendisinden bir sonraki ve bir önceki sunucudanhaberdar oluyor. Seçilen yolda hiçbir sunucu gidilecek yol bilgisinesahip değildir. Yine de bizden gönderilen ve bize gelen çerez (******)bilgileri ile tam bir güvenlik sağlanamayabilir bunun için TOR’a uygunproxy yazılımları kullanmak gerekebilir. Bu amaçla TOR privoxy adlıyazılımı önermektedir. TOR kullanmak istediğimiz uygulamanın SOCKSdesteğinin olması gerekmektedir. İletişim SOCKS üzerindensağlanmaktadır. Ayrıca TOR sadece TCP protokolünü destekler. UDPdesteği yoktur.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kurulum :
Programı İndir
Link yenılenmıstır.. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

TOR’u windows, linux-unix-bsd ve mac-os x üzerine kurabilirsiniz. Benbu yazıda TOR client’ın windows işletim sistemi üzerine kurulumununnasıl yapılacağını anlatacağım. TOR client yazılımını windows 98, 98SE,NT4, 2000, XP, Server üzerine kurabilirsiniz. Bu yazı hazırlanırkenwindows için son TOR sürümü 0.1.0.15 idi. TOR kurulduktan sonraisterseniz bilgisayarınızda konsol olarak çalışır, isterseniz dewindows servisi olarak çalışmasını ayarlayabilirsiniz. Kurulumdosyasını çalıştırdıktan sonra karşımıza aşağıdaki ekran gelecektir.Burayı Next’e basıp geçiyoruz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Aşağıdaki ekranda TOR kurulumu sırasında yapılmasını istediğimizişlemleri seçiyoruz. TOR’un bilgisayar açılırken otomatik olarakbaşlaması varsayılan olarak işaretlenmemiştir. Burayı işaretleyerekTOR’un açılışta başlamasını sağlayabilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kurulum tamamlandıktan sonra aşağıdaki konsol ekranı ilekarşılaşacaksınız. Bu ekranda TOR sunucuları arasındaki geçişleri,oluşan muhtemel hata loglarını v.s. takip edebilirsiniz. Konsol modundaçalışırken bu ekranı kapatmamalısınız. TOR’un bir windows servisiolarak çalışmasını istiyorsanız C:\\\\\\\\ProgramFiles\\\\\\\\Tor\\\\\\\\tor –install komutunu kullanmalısınız. EğerTOR’u windows servisi olarak kullanmaktan vazgeçersenizC:\\\\\\\\Program Files\\\\\\\\Tor\\\\\\\\tor –remove ile servisikaldırabilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kullanım :

TOR servisi çalışmaya başladığında ilk yaptığı iş gidip mevcut TORserverların bir listesini almaktır. Bu listede TOR serverların şifrelikonuşmak için kullandıkları anahtarlar ve TOR server kural dizgilerigibi bir çok kayıt tutulur. Bu dosya Windows işletim sistemindeC:\\\\\\\\Documents and Settings\\\\\\\\Kullanici\\\\\\\\ApplicationData\\ \\\\\\Tor dizininde tutulur. TOR server listesi dökümanındaserver’ın ip numarası, kullandığı port, kullanılan TOR sürümü, TORserver’ın işletim sistemi ve şifreleme anahtarları vardır.

TOR ile internette gezinmek için SOCKS destekli tarayıcınızı (Örn:Firefox) açıp SOCKS proxy olarak 127.0.0.1 yani localhost ve portolarak da 9050 yazmanız yeterli olacaktır. TOR konsolu çalışırdurumdayken bu ayarlarla artık ip numaranız gizlenmiş bir şekildeinternet’te dolaşabilirsiniz. IP adresinizin ne olduğunu ve hangiülkeden bağlanfığınızı görebilmek için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]adresine bakabilirsiniz. MSN messenger’ı da TOR üzerinden çıkartıp dahagüvenli sohbet edebiliriz. Bunun için de MSN bağlantı ayarlarında SOCKSyerine yukarıdaki ip ve port bilgilerini girmeniz yeterli olacaktır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sonuç :

Internette güvenli dolaşım ve kimlik gizlemenin alternatif bir yoluolan TOR gayet başarılı çalışan bir yazılım. Kullanımı çok pratik vegerçekten iyi sonuçlar çıkartıyor. Bazı programlar FreeCap ileuyumsuzluk gösterse de bir çoğu başarılı bir şekilde iş görüyor. Ayrıcahatırlatmak isterim ki bu yazıda anlatılan tekniklerin kullanılmasıylayapılacak hack atakları ve diğer saldırılardan sorumlu olmayacağım. Buyazı sadece internet’te kimlik gizleme ile ilgili bilgilendirmeamacıyla yazılmıştır..

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anlatim, gizleme, resimli, İp


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saç Modelleri – Resimli Anlatım Violent Saç Modelleri ve Bakımı 0 06 Haziran 2013 21:08
Phpmyadmin Detaylı Anlatım ( Resimli anlatım) MorfiN PHP 1 27 Nisan 2012 20:20
IP Gizleme Görsel Anlatım Kralice Güvenlik Açıkları 1 10 Mayıs 2008 14:41
Biz Erkekler /Resimli Anlatım paradise Ah Erkekler 1 25 Nisan 2008 12:28