IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2009, 21:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Internet ve Network’lerin Zayıf Noktaları




İnternet Protokolünün Zayıf Noktaları Internet Protokolünün en zayıf tarafı gelen ve giden bilginin kaynağının ve içeriğinin doğruluğunun kontrol edilememesidir. İstenirse sanki başka bir kaynaktan geliyormuş gibi istenen her hangi bir adrese herhangi bir paket gönderilebilir. Sahte bağlantılar bile kurulabilir. Ayrıca bazı "Yanlış" paketler göndererek işletim sistemleri şaşırtılabilir, hatta kilitlenmeleri sağlanabilir.(Nuke)
Network Topolojisinin Zayıf Noktaları Eğer switch kullanılmıyorsa gönderilen bir bilgi ağdaki bütün makinelere uğrar. Sniff olarak adlandırılan bir işlem sayesinde ağda oluşan ya da gelen giden bütün paketlerin içeriklerini izlemek mümkündür. Network"deki yada ISS"lerdeki kötü niyetli kişiler şifrelenmemiş Internet işlemlerinizi izleyebilirler. Mesela e-maillerinizi okumak, chatte konuştuklarınızı görmek, hangi sayfalara bağlandığınızı loglamak vs.
Fakat bu tür işlemleri yapabilmek için çok fazla şey bilmek yada ağ yöneticisi durumunda olmak gereklidir. Ayrıca Linux kullanarak lokal ağda her hangi bir hakka sahip olmadan bu işlemleri yapmak mümkündür. Windows NT bu tür işlemleri yapabilmek için özel sürücüler yüklenmesini gerektirir, bunu da sadece sistem yöneticileri(administrator) yapabilir. Fakat ne yazık ki çoğu şirkette Administration hakkı bir çok kullanıcıda bulunabilmektedir.
Hacker Hackerları; kendilerini her türlü bilgiye ücretsiz erişmek isteyen insanlar olarak tanımlayabiliriz. Hackerlar bilgisayar hakkında çok bilgilidirler ve bu bilgiyi çoğu zaman bir şirketi zengin etmek için değil de kendileri için kullanmayı tercih ederler. Sistemlerin zayıf noktalarını bulmak ve onları açığa çıkartmak onlara büyük bir zevk verir.
Bir genelleme yapmak gerekirse 2 tip hacker vardir
Siyah Hackerlar (Malicious Hackers) : Hacker olmanın en önemli kurallarından biri olan karşı sisteme zarar vermeme kuralı onlar için pek bir şey ifade etmeyebilir. Açığını buldukları herhangi bir sistemin içeriğini silebilir yada web sayfalarının içeriğini HACKED BY XXX yada OWNED türünden kelimelerle değiştirirler, belirli bir guruba üyelerdir. Çoğu zaman bu guruplar arası savaşlar yüzünden bir çok sayfa yada hükümet sistemleri zarar görür. Bu kişiler kredi kartı ile alış-veriş yapılan sistemleri hack ettikten sonra oradan alış-veriş yapmış olan kişilerin kart numaralarını kullanarak o kişilere büyük ölçüde zarar verebilirler. Beyaz Hackerlar:Sistemleri sadece bilgiye (daha sonraları da rahatlıkla) erişebilmek için hack ederler. Girdikleri sisteme zarar vermez ve sistem dosyalarını modifiye etmezler.(varlıklarını gizlemek için bir iki log dosyası silmek ya da daha sonrada tekrar girebilmek için kendilerine account açmak haricinde) Aslında son derece tehlikeli işler yapabilecek olmalarına rağmen sadece güvenliğinin zayıflığını ispatlamak amacıyla sayfalarda yada sistemlerde ufak notlar bırakırlar. Diğer bir deyişle sistemi kuran kişilerle dalga geçerler. Genelde iş güç sahibi insanlar olan beyaz hackerlar bir anlamda bedava güvenlik hizmeti verirler . Hackerlar Sisteme Nasıl Zarar Verebilirler? Eğer bir şirket Network ile herhangi bir ağa bağlı ise kötü niyetli kişiler sisteminizdeki verilere erişebilirler, verileri değiştirebilirler ve hatta silebilirler. Daha da açarsak şirketinizin müşteri kayıtlarını alabilir, muhasebe kayıtlarını değiştirebilir yada bozabilir veya sisteminizde kayıtlı bulunan tekliflerinizi okuyabilirler. Sistem kalıcı olarak işlem dışı bırakılabilir. Internet bağlantısını bozabilirler, Trojanları sisteminize yerleştirerek sanki makinenin başında oturuyorlarmış gibi her ne isterlerse yapabilirler. Hatta hardware spesifik yazılımlar kullanarak makinenizdeki görüntü kartını olduğundan yüksek bir frekansta çalıştırarak monitörünüzü çalışamaz duruma getirebilirler!
Eğer ev kullanıcısı iseniz, yine yukarıda anlatıldığı gibi sisteminizdeki özel bilgilere erişilmesi silinmesi ve sisteminizin devre dışı kalması mümkündür.
Spoofing : Spoof’un kelime anlamı oyun/parodi/kandırmaktır. Internet ortamında ise Spoofing birkaç alanda karşımıza çıkar. Spoof genel olarak IP’deki (Internet Protokolü) değerlerin olduğundan farklı olarak gösterilmesi demektir.
DNS (Domain Name Service) Spoofing : IRC (Internet Relay Chat) kullanıcıları IP spoofing dedikleri ama aslında gerçek ismi DNS spoofing (address resolution spoofing) olan, DNS Server’ların sahte ARP"lerle kandırılıp istenilen IP"nin olması gerektiğinden farklı bir şekilde çözülmesi demektir. Eğer bir DNS Server’a bir IP adresinin resolve edilmesi için query açtıktan sonra, hemen arkasından çeşitli sahte paketlerle o IP’nin spoofing.is.fun hostuna karşılık olduğu şeklinde bilgiler gönderip DNS Server’ı kandırıp aşağıdaki sonucu elde etmek mümkündür.
Blackwind is
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
* The Myth Blackwind on @#Aggressor Blackwind using irc.aggressor.net End of /WHOIS list.
Aslında yukarıdaki örnekteki gerçek host name aggressor@195.174.89.63 idi. Fakat IRC Server’a DNS spoofing yaparak Hostname"i olduğundan farklı bir şekilde gösterdik.
Birçok IRC Server; kendi çapında spoofing protection olarak IP’yi HOST’a daha sonra da aynı HOST’u IP’ye çevirip bilgileri karşılaştırır. Eğer karşılaştırmada eşleşme sağlanamazsa bağlanmaya çalışan hostla bağlantıyı keser. Eğer DNS Server IP>HOST>IP eşleşmesini doğruluyorsa IRC Server da bu eşleşmeyi kullanır.
IP Spoofing : IP paketlerinin source (kaynak) IP"sini değiştirmek demektir. Böylece paketi alan hostun, paketin geldiği kaynak adresini bilmesini engellenmiş olur. Host gelen paketin sizden değil de başka bir yerden geldiğini sanır .
ICQ Spoofing : ICQ Protokolünün spooflanması(alaya alınması) demektir, başkalarının yerine başkalarına mesaj atmak için kullanılır.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu sebepten dolayı, yani , IP adreslerinin bu kadar kolay değiştirilebilmesi bir network ün güvenliğinide olumsuz yönde etkilemektedir. Denetlenemeyen IP ler, sistemlerin güvenliğinin zayıf bir noktalarıdır. Bu yüzden saldırı yaptığı belirlenen bir kullanıcı IP sini değiştirerek elinizden kaçmış olabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
network’lerin, networkand#8217lerin, noktalari, noktaları, ve, zayif, zayıf


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Burçlar Ve Zayıf Noktaları Rüzgar Burçlar, Fallar ve Kehanetler 14 09 Mart 2014 21:57
İşte Bay Doğru’yu bulmanın püf noktaları ! Hayal Ah Kadınlar 0 15 Temmuz 2010 19:32
CD’lerin Otomatik Açılması Hasanx Windows 0 18 Nisan 2009 15:14
Milyonlarca Bilgisayar Botnet’lerin Kontrolünde Julw Güvenlik Açıkları 1 25 Nisan 2008 21:28