IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Eylül 2009, 13:55   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Microsoft 5 şirkete dava açtı




Microsoft zararlı yazılım kurdurulmasını, kullanıcıları kandırarak reklamlar yoluyla sağlayan beş şirkete dava açtı. Google ve Microsoft, bir salgın haline dönüşen bu zararlı yazılımı durdurmak için büyük çaba sarfediyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kullanıcıları korkutan scareware yazılımları zararlı olabiliyor. Bigisayar kullanıcılarının sistemlerine virüs bulaştığını duyuran reklamlar yoluyla, virüslü yazılımların bilgisayarlara indirilerek kurulması ve bu zarar verici yazılımların para karşılığında satılması sağlanıyor.
Windows uyarı ekranlarına benzeyen bu yazılımlar, bilgisayar kullanıcılarının bu şekilde kolay kandırılmasını sağlıyor. Kullanıcılar, Windows ekranına benzettikleri bu yazılımların zararsız olduğunu düşünerek indiriyor. Ekrana gelen uyarı mesajının Microsoft tarafından gönderildiğini ve reklamı yapılan bu yazılımın indirilmesi ya da satın alınması gerektiğinin Microsoft tarafından önerildiğini düşünüyor. Microsoft’un ise kullanıcıları ve kendi imajını korumak için, bu yazılımı yayan şirketlerin peşine düştüğü ve düzenleyen şirketlere dava açtığı belirtiliyor.
Microsoft’un açıklamasına göre, bu sahtekarlığı yapan şirketlerin isimleri şöyle belirtiliyor: Direct Ad Solutions, qiweroqw.com, Soft Solutions, ote2008.info ve ITmeter ‘ a Microsoft tarafından dava açılmış. New York Times gazetesini dahi dolandıran bu firmalar, bunu yaparken Vonage adındaki bir telekomünikasyon firmasının adını kullanmıştı. Böylece New York Times’ın online sayfalarında da bu firmaların reklamları yer almış, tüm bu işlem ise New York Times’ın haberi olmadan gerçekleşmişti.
Bu zararlı yazılımlar, arama motorlarındaki açıkları yakalıyor ve çalışma prensiplerini inceleyerek bu sonuçlara göre bir strateji geliştirebiliyor. Zararlı yazılımları düzenleyen ve yayılmasını sağlayan bu şirketler sanıldığından da büyük ve milyon dolarlık sermayelerle tüm dünyaya yayılmış bulunuyor.
Google arama sonuçlarında da üst sıralarda yer almayı sağlayan bu zararlı yazılım siteleri, bazı anahtar kelimelerle, kullanıcılara sıklıkla ulaşmayı başarıyor.

Veteknoloji

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
5, acti, açtı, dava, microsoft, sirkete, şirkete


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hissedarları Facebook'a dava açtı! Deep Facebook Haberleri 0 24 Mayıs 2012 18:06
Microsoft Hollandalı anneye dava açtı Heidi Windows 0 10 Mayıs 2008 09:59
Microsoft Hollandalı anneye dava açtı Lin Haber Arşivi 2 21 Nisan 2008 16:41