IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2010, 12:03   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Facebook cinsel suçluları ifşa edecek




Facebook cinsel suçluları ifşa edecek

Sistemin teknik, hukuki ve pratik detayları üzerinde hala çalışılıyor

İngiltere`de cinsel suçlardan hüküm giymiş kişilerin isim ve elektronik posta adresleri, çocuklarla internetteki sosyal ilişki ağları üzerinden ilişki kurmalarını önlemek amacıyla Facebook, Bebo ve MySpace gibi iletişim sitelerine dağıtılacak.

Böylece söz konusu internet sitelerinin bu kişilerin girişlerini ve özellikle çocuklarla internet üzerinden ilişki kurmalarını önleyebilmesine olanak sağlanacak.

İngiltere`de yasalar gereği, polise internet adresini vermeyen ya da yanlış adres vererek polisi yanıltmaya çalışan cinsel suçlardan hüküm giymiş kişiler beş yıla varan hapis cezalarına çarptırılabiliyor.İçişleri Bakanı Jacqui Smith, hükümetin çocukların internet üzerinden kandırılmaları ve istismar edilmelerinin önüne geçilmesini ve çocukların korkusuzca teknolojiden faydalanmalarını sağlamakta kararlı olduklarını ifade etti.

Bunun için polis, internet sektörü ve bu konuda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalıştıklarını belirten Smith, "İnternetteki bu tür ortamları cinsel suçlardan hüküm giymiş kişilere dar etmek, bu kişilerin sanal ortamı da gerçek hayatta olduğu gibi kendi amaçları doğrultusunda kullanmalarına engel olmak istiyoruz`` dedi. Sistemin teknik, hukuki ve pratik detayları üzerinde hala çalışıldığını kaydeden BBC ise özellikle merkezi İngiltere dışında olan ve İngiliz yasalarının etki alanı içine girmeyen internet ağlarının bu sistem içinde nasıl denetleneceği gibi sorulara yanıt arandığını duyurdu.İngiltere`de hükümetin bu yeni uygulamaya iletişim gözlemcisi durumunda bulunan Ofcom adlı kuruluşun 5 bin yetişkin ve 3 bin çocuk arasında yaptırdığı anketin ardından karar verdiği belirtiliyor.

Anketin 8-17 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin yüzde 49`unun internetteki sosyal ilişki ağlarına üye olduğu, çocuk ve gençlerin yüzde 41`inin bütün kişisel bilgilerinin bu sitelere giren herkese açık durumda bulunduğunu ortaya çıkarmasından sonra, hükümetin ek önlem arayışlarının arttığı kaydedildi.




vtn

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Şubat 2010, 22:08   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Facebook cinsel suçluları ifşa edecek




Güzel bir düşünce aslında internette o kadar suc işleniyorki ve bunları hic bir yere şikayet edemiyoruz ya bilmedigimiz icin yada korkdugumuz icin böyle bir seltör kurulabilir aslından..

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
cinsel, edecek, facebook, ifsa, ifşa, suclulari, suçluları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Facebook'u rahatsız edecek hamle! CeSaRCripS Facebook Haberleri 0 25 Haziran 2013 11:46
Windows suçluları bulundu! Slipknot Güvenlik Açıkları 0 06 Ağustos 2010 15:20
Facebook cinsel suçluları ifşa edecek Lin Haber Arşivi 1 04 Nisan 2008 19:03