IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mayıs 2010, 14:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Facebook bile şaştı bu işe...





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Pakistan'da yaşanan Facebook isyanından [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bahsetmiştik. Facebook yetkilileri, dün yaptıkları açıklamada Pakistan gibi ülkelerde görüntülenen içeriği kısıtlayabileceklerini açıkladıklar.

Yetkilier "Şu an durumu ve yasal meseleleri analiz ediyoruz. Meseleye uygun bir yaklaşım sergileyeceğiz. Bu Pakistan kullanıcılarına belirli içeriği erişilemez yapmayı da içerebilir" açıklamasının ardından Pakistan kararı hakkında sözlerini sürdürdüler.

"Pakistan Mahkemesinin uyarı vermeden Facebook'u engelleme kararı bizi büyük hayal kırıklığına uğrattı ve kullanıcılarımızın da aynı hisleri paylaştığını düşünüyoruz. Belirli bir kültür, ülke, din, yaşam tarzı ya da politik ideoloji hakkında yorum ve içerikler, eleştiriler bazılarını rahatsız edebilir ama tek başına o tartışmanın ortadan kaldırılması için yeterli sebep değildir" diyen yetkililer, kullanıcı içeriğini sunan global sitelerde bu tür kontrollerin zorluğuna dikkat çekti.

Facebook bu açıklamayı yaparken, asıl beklenmedik gelişme gündeme damgasını vurdu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Facebook yetkilileri, global dünya, bölgesel sayfa kapatma ve benzeri " yuvarlak" açıklamalar yaparken kimsenin beklemediği bir gelişme oldu: Tüm bu isyanın ortaya çıkmasına neden olan Facebook sayfası ve grubu, sessiz sedasız ortadan kayboldu.

En son kayıtlara göre 106.000 takipçiye ulaşan sayfa, dün akşam saatlerinde Facebook'tan çıkartıldı. İlk başta herkes bunun Facebook yönetimi tarafından yapıldığını sandı ama gerçek hiç de öyle değil...

Facebook'tan yapılan son açıklamada, sayfanın kapatılması ile kendilerinin bir ilgisi olmadığı söyleniyor. Görünüşe göre, sayfayı açanlar, gelen tepkilerden sonra kapatma kararını kendileri vermiş...

Facebook cephesinde bu gelişme yaşanırken, Pakistan'dan yeni bir sansür haberi daha geldi ve gündem bir kez daha Pakistan'a kaydı: Yasaklanan diğer bir dev site ve ilginç yasaklama nedeni,haberimizin devamında.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], hızını alamadı, YouTube'u da süresiz yasakladığını açıkladı.

Pakistan Telekomünikasyon Kurumu tarafından verilen emir ile internet servis sağlayıcılar Facebook'a erişimi engellemişti. Hz. Muhammed'in karikatürlerini çizmek için düzenlenen online yarışma yüzünden gelişen olaylar zinciri, Pakistan yetkililerinin internet üzerinde içeriğini uygun bulmadıkları ve engelleyemedikleri siteleri kapattıkları bir sansür dalgasına dönüştü.

2007 yılında bir yıl kadar yasaklanan YouTube, bu sefer üzerinde yer alan "kafirce" içerik yüzünden yasaklandı. 2. Karikatür kriziyle direkt bağlantısı olmayan bu yasağın özel bir sebebi açıklanmadı.

Bu karar Pakistan hakkında dünya kamuoyunda büyük bir negatif etki uyandırdı. Pakistan'da Wikipedia ve Flickr da şu an erişilemeyen siteler arasında ama yetkililer bunların yasaklanmadığını, teknik sorunlar yüzünden erişilemediklerini belirttiler.

Kaynak : Chip.

__________________
Büyümeden yaşlandım ben.Hayat; ilk gördüğüm insanların,ilk gördüğüm gibi olmadıklarını öğretti.

Kahraman Tazeoğlu
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 22 Mayıs 2010, 14:25   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Facebook bile şaştı bu işe...




helal Pakistan´a canı gönülden kocaman tebrik..

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Manço şaştı! Seth Haber Arşivi 0 22 Kasım 2014 13:47
Facebook'un Yeni Gizlilik Ayarlarını Zuckerberg'in Kendi Kız Kardeşi Bile Anlamadı Zen Facebook Haberleri 0 28 Aralık 2012 18:44
Meşhur olunca pusulası şaştı Ezgi Haber Arşivi 0 26 Haziran 2012 12:17
ABD'li Televizyoncular Şaştı Kaldı. Düş Haber Arşivi 0 07 Ağustos 2011 14:13