IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Haziran 2010, 22:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yasaklanmadı ama girmek yasak!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) yapılan açıklamada, Google internet sitesinin erişiminin engellendiği yönündeki iddialara yönelik olarak, "'Yapılan işlem, erişimi engelli olan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] internet adresine ilişkin IP adreslerinin güncellemesinden ibarettir" denildi.

BTK'den yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, hakkında erişim engelleme tedbiri uygulanmamış Google gibi kimi alan adları/web siteleri ve hizmetlerinin erişimlerinin engellendiği yönünde yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Tarafımızca tesis edilen işlem, kamuoyunun yoğun gündemini oluşturan internet adresleriyle ilgili olmayıp, Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesinin 05/05/2008 tarihli ve 2008/402 no'lu kararı gereği erişimi engelli olan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] internet adresine ilişkin IP adreslerinin güncellemesinden ibarettir.

Sonuç olarak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] erişim amacıyla kullanılan ve tarafımızca engelleme tedbiri kapsamında güncellenen IP adreslerinin arkasında farklı şirketlere ait alan adı veya çeşitli hizmetlerin barındırılması bu şirketlerin kendi tercihleri ve sorumluluklarındadır.

Dolayısıyla bu hizmetlerden yararlanan internet kullanıcılarının mağduriyetinin çözümü bahse konu hizmetleri sunan şirketlerin elinde bulunmaktadır."


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Google, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından bazı IP'lerinin engellenmesiyle ilgili yaptığı açıklamada olayın tamamen YouTube yasağıyla ilgili olduğunu ve servislerini tekrar işler hale getirmek için çalışmalarını yoğunlaştırdığını belirtti.

Google'dan bu konuyla ilgili gelen ilk açıklama şöyle: "Google uygulamalarına Türkiye'den erişimin engellendiği yönünde haberler aldık. Google'ın servislerine Türkiye'den erişimde yaşanan sıkıntıların, sürmekte olan YouTube erişim yasağıyla bağlantılı olduğu belirlenmiştir. Hizmetlerimizi yeniden işler hale getirmek için çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz."


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılan açıklama, biraz dikkatli incelenirse şu anlama geliyor: Türkiye'deki internet kullanıcıları, YouTube ile aynı IP bloğunu kullanan diğer Google hizmetlerine (Google Translate, birçok kişinin kullandığı Google Docs, Google Labs gibi) en azından bir süre için elveda diyebilirler. Yani yasaklı olan sadece YouTube; ama diğer Google sitelerine de giremiyoruz. Ama onlar yasaklı değil, sadece kurunun yanında yananlar kategorisindeler.

Ama bu sitelere hala giremiyoruz, onlar yasaklı değil oysa ki... Öyleyse... Aman neyse, artık Türkiye'de internetle ilgili hiçbir uygulamaya şaşırmamaya söz veriyor ve bu konuyu burada kapatıyoruz...

Kaynak : Chip.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Büyümeden yaşlandım ben.Hayat; ilk gördüğüm insanların,ilk gördüğüm gibi olmadıklarını öğretti.

Kahraman Tazeoğlu
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ama, girmek, yasak, yasaklanmadı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rüyada İşe Girmek Lcia Rüya Tabirleri 0 28 Kasım 2014 16:19
Yasak üstüne yasak! Lost Bilim Dünyasından Son Haberler 0 16 Mayıs 2012 16:05
2011 Yasak AŞk Sözleri Güzel Yasak Aşk Sözleri PauL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 03 Kasım 2011 12:14
İçki neden birden yasaklanmadı? Metin Genel İslami Konular 0 21 Temmuz 2009 09:12