IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2010, 17:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yılın adamı seçiminde büyük sürpriz...





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Time dergisinin her yıl düzenlediği Yılın Kişisi anketinin sonuçları bugün açıklandı. Dergi editörleri ödüle halk oylamasının favori isimlerini değil Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'i layık gördü.

Dün yayınlanan Good Morning America isimli televizyon programında açıklanan sonuçlara göre toplamda 18 bin 353 oy ve 52 ortalamayla halk oylamasını 10'uncu sırada tamamlayan Facebook kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg "Yılın Kişisi" oldu.

Time'ın listesinde ABD'li muhafazakar siyasi hareket Çay Partisi ikinci sırayı, ABD Dışişleri Bakanlığı'na ait gizli belgeleri yayımlayarak dünyayı sarsan Wikileaks sitesinin kurucusu Julian Assange ise üçüncü sırayı aldı.

Assange yapılan halk oylamasını, birinci sırada tamamlamıştı. Anketi toplam 382 bin 23 oy ve 92 ortalamayla tamamlayan Assange'ın ardından ikinci sırada 233 bin 638 oy ve 80 ortalamayla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bulunuyordu.

Üçüncü sırada pop yıldızı Lady Gaga, dördüncü sırada ünlü televizyoncular Jon Stewart ve Stephen Colbert, beşinci sırada ise yine ünlü televizyoncu ve radyocu Glenn Beck vardı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Halk oylaması uzun bir süre boyunca büyük heyecana neden olsa da anketin asıl sonucunu Time dergisi editörleri belirledi.

Time'ın editörlerinden Richard Stengel, "Neden onu seçtik?" başlıklı makalesinde içinde yaşadığımız çağda birbirimizle ve kurumlarla etkileşimimizin bir evrim geçirdiğini belirterek, "Bu değişimlerin merkezinde dünya üzerindeki diğer herkesten çok Facebook kurucusu Mark Zuckerberg oturmaktadır" dedi.

Macintosh bilgisayarlarının piyasaya sürüldüğü yıl yani 1984'te doğan Zuckerberg'in hem bir neslin ürünü hem de o neslin mimarı olduğunu ifade eden Stengel, bugün Facebook'un 600 milyona yakın üyesiyle "dünya üzerindeki en büyük üçüncü ülke" olduğunu, vatandaşları hakkında diğer bütün devletlerden daha fazla bilgi sahibi olduğunu ve Zuckerberg'in de bu devletin başkanı olduğunu belirtti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bugün 26 yaşında olan Zuckerberg, Facebook'un hisselerinin dörtte birini elinde tutuyor. Dünyanın en genç milyarderi olmasının yanında son zamanlarda hayırseverlik faaliyetleriyle de dikkat çekti.

Bu yılın başlarında New Jersey'nin okul sistemine beş yıllığına 100 milyon dolar bağış yapma sözü veren Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde de medya devleri Carl Icahn ve Barry Diller'la birlikte Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve yatırımcı Warren Buffet'ın kurduğu "Söz Ver" kampanyasının bir parçası oldu.

Yılın Kişisi ödülü geçtiğimiz yıl ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke'ye, ondan önceki yıl ise henüz ABD Başkanı seçilmiş olan Barack Obama'ya verilmişti. 2007 yılının kazananı ise Rusya Başbakanı Vladimir Putin oldu.

Daha önce ödüle layık görülen isimler arasında U2'nun kurucusu Bono, ABD Başkanı GeorgeW. Bush ve Amazon.com'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos'a verilmişti.

Time'ın seçtiği ilk "Yılın Kişisi" ise ABD'li havacı Charles Lindbergh oldu. 1927 yılında yılın kişisi seçilen Lindbergh o zaman 25 yaşındaydı.

"Yılın Kişisi" ödülü bir yıl boyunca iyi ya da kötü bir biçimde, haberleri ve kültürü en çok etkileyen kişiye veriliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Halk oylamasına açılan "Yılın Kişisi" anketinde, aslında çok farklı sonuçlar ortaya çıkmıştı. Ankette birinci sırayı Wikileaks ile gündeme gelen Julian Assange ilk sırayı almış, ikinci sırayı ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan almıştı. Zuckerberg ise, ankette ancak onuncu sırada kendine yer bulabilmişti.

Time'ın yapılacak seçimde anketi koşulsuz şartsız kabul etmeyeceği zaten biliniyordu. Ama hiç kimse, onuncu sıradaki Zuckerberg'in ipi göğüslemesini beklemiyordu. Bir numaralı favori Julian Assange idi ama o, seçimde ancak üçüncü sırayı alabildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise ilk beşte kendine yer bulamadı. Ama Yılın Önem Taşıyan Kişileri listesine adını yazdırmayı başardı. Aynı listede ABD başkanı Barrack Obama'nın yanı sıra pek çok ünlü şarkıcı ya da oyuncu yer alıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kaynak : Chip,Time,Hürriyet.

__________________
Büyümeden yaşlandım ben.Hayat; ilk gördüğüm insanların,ilk gördüğüm gibi olmadıklarını öğretti.

Kahraman Tazeoğlu
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
seciminde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık