IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ekim 2011, 20:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bilgilerinizi bulutta depolayın!




Bilgisayar kullanıcılarının en büyük sorunlarından biri depolamadır. Yeni bir uygulama türü, bu soruna kolay ve ucuz bir çözüm buldu.

Son yılların en sevilen animasyon filmlerinden Buz Devri'nin ilk sahnesini sanırım hatırlamayan yoktur: Scrat adlı sevimli sincap, elindeki meşe palamudunu saklamak için bir yer arar, tam gömecekken yanlış yer tercihi nedeniyle büyük bir çığa sebep olur. Scrat'in meşe palamudunu saklamak istediği yer, büyük bir buz kütlesinin tam ortasıdır.

Sevimli sincap Scrat'ın bu ufak macerası aslında bize insanoğlunun en önemli özelliklerinden iki tanesini simgeler: Sahip olmak ve depolamak. Daha çok şeye sahip oldukça daha büyük bir depolama yerine ihtiyaç duyarız. Depolama yerine kolayca ulaşabilmek ise bir başka önemli unsur.

Sevimli sincap Scrat gibi, bilgisayar kullanıcılarının en büyük sorunlarından biri de arşivlerini saklayabilecekleri güvenilir bir yer bulmaktır. Çoğu kullanıcı, giderek büyüyen dosyalarını saklamak için USB bellekler, flash diskler, harici diskler veya yedek bilgisayarlar kullanır. Ama son zamanlarda giderek yaygınlaşan bir uygulama türü, bu soruna çok daha kolay ve ucuz bir alternatif sunuyor.

Bulut depolama (Cloud Storage) hizmeti adı verilen bu uygulama hem kullanıcıların depolama işlerini kolaylaştırıyor hem de düşük maliyetleri ile bütçeye katkı sağlıyor. Saklanan dosyaları başkalarıyla kolayca paylaşabilmek ve farklı cihazlar arasında senkronize edebilmek ise bir diğer önemli artısı.

Bulut depolama uygulamaları ile kullanıcılar evdeki bilgisayarlarında çalıştıkları bir dosyayı işyerindeki bilgisayarlarından çalışmaya devam edebiliyorlar. Mail programları ile gönderilemeyecek büyüklükteki dosyalar kolayca başkalarıyla paylaşılabiliyor. iPhone'dan çektiğiniz bir fotoğraf ise anında bilgisayarınıza yüklenmiş oluyor. İşte bilgisayar kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştırabilecek bazı bulut depolama uygulamaları:

Sürükle-bırak, dosya yüklensin

Dropbox: Farklı platformlar arasında kolayca kullanılabilen Dropbox, en popüler bulut depolama uygulamalarından biri. Mac, Windows ve Linux işletim sistemlerinde kullanılabilen Dropbox'un ayrıca iPhone, iPad, Android ve BlackBerry için versiyonları var. 2 GB'a kadar ücretsiz depolama hizmeti sunan Dropbox ile sınırsız sayıda bilgisayarı veya mobil aracı birbirine bağlayabiliyorsunuz.

Sürükle-bırak özelliğiyle Dropbox klasörüne kolayca dosya yüklenebilmesi, uygulamanın en önemli artısı. Grup halinde yapılan projelerde hızlı senkronizasyon özelliği önemli bir avantaj sunuyor. Yapılan her değişiklik, dosya üzerinde anında başka bir kullanıcı tarafından görülebiliyor. Dropbox'ın ücretsiz versiyonu yanında aylık 9,99 dolara 50 GB ve aylık 19,99 dolara 100 GB versiyonları mevcut. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

25 GB'a kadar ücretsiz depolama

Windows Live Skydrive: Windows Live ID ile senkronize çalışan SkyDrive'ın en önemli artısı, kullanıcılarına ücretsiz 25 GB alan sağlaması. Internet Explorer 9 kullanıcıları site sabitleme özelliği ile SkyDrive'a tek tıkla ulaşabiliyor ve masa üstünden anında SkyDrive'da saklanabilecek şekilde ofis belgeleri oluşturabiliyor. SkyDrive'ın fotoğraf -----ü özelliği ise oldukça kullanışlı. SkyDrive'a web özelliği bulunan cep telefonlarından erişim mümkün. SkyDrive'ın tüm bu artılarının yanında 50 MB üzeri büyüklükteki bir dosyanın sisteme yüklenememesi ise önemli bir eksiklik. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

----- saklamak mümkün

Amazon Cloud Drive: 8 farklı cihaza kadar erişim imkânı sağlayan Amazon Cloud Drive, Amazon hesabı olan kullanıcılarına ücretsiz olarak 5 GB'lık bir alan sunuyor. Bu alanda maksimum bin adet şarkı, 2 bin adet fotoğraf veya 20 dakikaya kadar HD ----- saklamak mümkün. Amazon.com'dan bir müzik -----ü satın alan kullanıcılara ise bir yıl boyunca 20 GB'lık depolama alanı ücretsiz olarak sunuluyor. 1000 GB'a kadar olan farklı depolama seçenekleri ise ücretli. Android için geliştirilmiş Amazon Cloud Player ile satın aldığınız müzikleri Android cihazlarda kolayca dinleyebiliyorsunuz.

Dropbox'tan daha geniş bir alanı daha ucuz bir ücretle sunan Amazon Cloud Drive'ın en büyük eksikliği iOS kullanıcıları için geliştirilmiş bir uygulamasının olmaması. Bu, iPhone ve iPad kullanıcıları için önemli bir dezavantaj. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Otomatik saklama için iCLOUD

Apple'ın iOS 5 güncellemesi ile birlikte gelen iCloud yardımıyla iPhone, iPad, iPod Touch, Mac ve PC kullanıcıları dosyalarını otomatik olarak saklayıp paylaşabiliyorlar. Böylece iPhone ile çektiğiniz bir fotoğrafa veya iTunes üzerinden aldığınız bir -----e anında diğer cihazlardan kolayca erişilebiliyor. Müzik, uygulamalar, fotoğraflar, e-postalar, iletişim bilgileri ve takvim bilgileri farklı cihazlar arasında kolayca senkronize edilebiliyor.

MobileMe servisinin daha gelişmiş bir versiyonu olan iCloud'a üye olduğunuzda otomatik olarak 5 GB alana sahip oluyorsunuz. iTunes üzerinden satın alınan müzikler, uygulamalar, kitaplar ve Photo Stream içindeki fotoğraflar ise bu alana dahil edilmiyor. E-posta, dokümanlar ve uygulama dosyalarının çok yer kaplamayacağı düşünüldüğünde bu alan normal bir kullanıcı için yeterli olacaktır. Ücretsiz 5 GB alana ek olarak, yıllık 20 dolar karşılığında ekstra 10 GB, 40 dolar karşılığında ekstra 20 GB ve 100 dolar karşılığında ekstra 50 GB alana sahip olmak mümkün. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilgilerinizi, bulutta, depolayın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sistem Bilgilerinizi Ögrenin. Silencer Bilgisayar Donanımı 0 24 Haziran 2007 21:15