IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ekim 2011, 19:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Google dijital pazarlamacılığı baltalıyor'




En büyük arama motorunun kullanıcıların kişisel mahremiyeti adına yaptığı hamle, kar amacı güttüğü iddiası ile tepki çekiyor.

Google'ın 'kişisel mahremiyeti' koruma adına yaptığını söylediği hamle yeni bir tartışma konusu yarattı.

Google artık Google hesaplarından birine girilerek arama motorunda yapılan sorgulamalarda şifrelenmiş olarak kişisel verilerin korunacağını söyledi. Bu hamle ise Arama motoru optimisasyonu endüstrisinde, müşterilerine daha iyi hizmet sunmalarının önüne geçildiği ve Google'ın kendi hizmeti olan Adwords'ün öne çıkarıldığı gerekçesiyle tepki çekti. Özetle bu hamle kişisel mahremiyeti korumak için değil karları arttırma amacıyla yapılmış bir karardır düşüncesindeler.

The Telegraph'ta yazan dijital ticaret alanında danışmanlık veren Rob Jackson "Google'ın 'mahremiyet'e yönelik hamlesi sadece kar amacıyla yapılıyor" adlı makalesinde;

DİJİTAL PAZARLAMACILAR KIZGIN
"Arama motoru Google, kullanıcıların gmail gibi google hesaplarına girerek yaptıkları arama sorgusu verilerini internet sitelerine, Adwords pazarlama platformu yoluyla bir ödeme yapılmadığı müddetçe, yollamayacağını ilan ederek dijital pazarlamacıları kızdırdı.

İNTERNET SİTESİ SAHİPLERİ ARAMA ETİKETLERİ VERİLERİNİ ELDE EDEMEYECEK
Bugünden itibaren, google hesaplarından birine girdiğiniz zaman, kullanıcılar verileri şifreleyen bir protokol kullanarak güvenli bir şekilde arama yapabiliyorlar, böylece onların ziyaret ettiği internet sitelerinin yöneticileri kullanıcıları hangi arama etiketlerinin(arama anahtarlarının) oraya yönlendirdiğini göremeyecekler. " diyor.

RESMİ AÇIKLAMA: KİŞİSEL MAHREMİYET İÇİN YAPILAN BİR HAMLE
Google'ın kendi resmi blogundan bu gelişmeyi nasıl açıkladığına da yer veriyor;

"Arama giderek kişeselleşmiş bir deneyim haline gelmeye başladığından, yolladığımız kişiselleşmiş arama sonuçlarını korumanın artan önemini fark ettik. Bunun neticesinde, google hizmetlerine girerek arama yapan kullanıcılar için arama deneyimi özelliklerini iyileştiriyoruz. Önümüzdeki birkaç hafta içinde, pek çoğunuz kendinizi, google hesaplarından birine girdiğiniz zaman, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yönlendirilmiş bulabilirsiniz. Bu değişiklik sizin arama sorgularınızı ve Google'ın arama sonuçları sayfasını şifreliyor."

'MAHREMİYET İÇİN DEĞİL KAR AMACIYLA YAPIYORLAR'
Jackson Google Adwords'u kullanan reklamcıların ise kendi sitelerine giren kullanıcılar hakkında temel(anahtar sözcük) bilgilerini almayı sürdüreceklerini söylüyor. Bu yüzden de arama motoru optimisasyonu endüstrisinden uzmanlar bu değişikliğin kişisel mahremiyeti korumaktan ziyade kar elde etmek için yapıldığını söylüyorlar diyor.

DİJİTAL PAZARLAMACILIĞA DARBE OLARAK GÖRÜYORLAR
Arama motoru optimisasyonu endüstrisi internet sayfalarını Google arama sonuçları sayfasında kendileri için daha görülebilir kılmak için manipüle ediyorlar. Bu gelişme ile birlikte bu endüstrinin pazarlamacıları anahtar sözcük yönlendirme verilerine ulaşamayarak, ticari istihbarat açısından değerli bir unsurunu kaybetmiş oluyor.

İNTERNET SİTELERİNİN STRATEJİLERİNİ OLUMSUZ ETKİLEMESİ SÖZ KONUSU
Jackson böylece, bu dijital pazarlamacıların artık kullanıcıları internet sitesine hangi anahtar sözcüğün yönlendirdiğini göremeyeceklerlerini ve şirketlere tüketecileri kendilerine daha iyi nasıl çekeceklerine dair tavsiyede bulunamayacaklarını söylüyor.

"Sadece İngiltere'de arama motoru pazarlaması endüstrisi 2.3 milyar pound'un üzerinde bir değerde. Geçen hafta Google çeyrek karını yaklaşık 10 milyar dolar olarak açıkladı. Böylesi bir değişimin sadece kişisel mahremiyet adına yapıldığına inanmak zor" diye de ekliyor.

Londra'daki arama motoru optimisasyonu endüstrisinden Rob Watts " bunun bu endüstriyi biraz daha zora sokmak ve Adwords pazarlamasına biraz daha çekici hale getirmek için oynanan bir başka oyun olduğu açık." diyor.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
baltalıyor, dijital, google, pazarlamacılığı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dijital Coğrafya YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 13 Nisan 2009 17:04