IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ekim 2011, 12:58   #1
Çevrimdışı
Spy
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Merkel de You Tube'lu oldu!




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alman hükümeti, You Tube’da kanal açarak sanal alemde de boy göstermeye başladı.

Başbakan Angela Merkel'in icraatlarını da aktaracağı You Tube portalında kullanıcılar, Başbakan'a sorularını da yöneltebilecek.

Alman FC Bayern futbol kulübü ve dünyaca ünlü şarkıcı Madonna ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ortak noktası nedir? İlk bakışta birbirlerinden tümüyle farklı olan bu üçlüyü ortak bir paydada birleştiren unsur, sosyal medya.

Spor kulüpleri ve sporculardan ünlü şarkıcı ve aktörlere, dünya çapındaki şirket ve medya kuruluşlarından köşe başındaki süpermarkete kadar pek çok kişi ve kuruluş sosyal medyada boy gösteriyor. Özellikle Facebook ve Twitter gibi platformlarla hedef kitlelerine ulaşmaya çalışan sosyal medya aktörleri, giderek artan You Tube paylaşımı modasına da ayak uydurmayı ihmal etmiyor.

Özellikle You Tube paylaşım platformu You Tube 7'den 70'e her kesimin ilgisini çekiyor. Bu ilginin farkına varan Alman hükümeti de You Tube kervanına katılarak özel bir You Tube kanalı açtı. Başbakan Angela Merkel artık vatandaşlara kendi You Tube kanalından hitap edecek.

Başbakan Merkel’ın açıklamaları bugüne kadar daha ziyade, hükümet sözcüsü Steffen Seibert’in Twitter hesabı üzerinden yine bizzat Seibert tarafından yapılıyordu. Hükümetin, You Tube kanalındaki ilk -You Tubelarda da yine Seibert’in çalışmalarından bahsettiği bir You Tube yer alıyor. Ayrıca Merkel'in Başbakanlık resmî sitesinde yayınlanan You Tube mesajları da yine You Tube kanalına yüklenmiş. Kasım ayı ortalarında Başbakan Merkel’ın 20 dakikalık bir röportajı yayınlanacak.

Hükümetin kanalından paylaşılan tüm You Tubelara, kullanıcılar yorum yapabilecek, sorularını yöneltebilecekler. Merkel'ın, ilk You Tube ropörtajı için internet kullanıcılarının, 7 Kasım’a kadar sorularını gönderebilecekleri belirtildi. Sorular yazılı olarak iletilebileceği gibi isteyen kullanıcılar You Tube mesajı da gönderebilecek. Almanya Başbakanı, ropörtajında bu sorulara da cevap verecek.

İlginç sorular geliyor

Federal hükümetin You Tube kanalının açılmasının ardından ilk üç saatte yaklaşık 170 kişiden soru geldiği bildirildi. İnternet kullanıcıları bir yandan Başbakan Merkel’e sorularını gönderirken, diğer yandan da birbirlerinin sorularına yorum yaptı.

Bir kullanıcının “Neden hâlâ eşcinsellere eşit haklar tanınmıyor” sorusu 55 kişi tarafından beğenilirken, 23 kişi de Merkel’ın soruyu cevaplamaması yönünde görüş bildirdi. Kullanıcılar, Avrupa’nın gündem konusu olan borç krizine yönelik sorular da yöneltti. “Euro sona mı yaklaştı” sorusu 20 kişi tarafından beğenilmezken, 19 kullanıcı sorunun yerinde olduğunu bildirdi.

Hükümetin You Tube kanalının tanıtımı, Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert’in görevini vekaleten üstlenen Georg Streiter tarafından yapıldı. Streiter, kanalın ilk gününde kullanıcıların gösterdiği büyük ilgiden şaşkın olduğunu belirtti. “Medya, yeni yollar araladığında, halka ulaşabilmek için bu yolları kullanmalıyız” diyen Streiter, modern bir hükümetin, tüm yeni iletişim olanaklarını kullandığını kaydetti. Hükümetin You Tube kanalı için şimdilik beş çalışan görevlendirildi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
de, merkel, oldu, tubelu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık