IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ocak 2013, 18:38   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
341.817.095 noktalı harita!




ABD’li bir yazılımcı, geçmiş yıllara ait nüfus bilgilerini kullanarak 300 milyondan fazla insanın yaşadığı yeri siyah noktalar halinde gösteren interaktif bir harita hazırladı.

Brandon M-Anderson adlı yazılımcı, Amerika Birleşik Devletleri'nin 2010 ve Kanada’nın 2011 yıllarındaki nüfus bilgilerine dayanarak insanların yaşadığı yerleri gösteren harita hazırlandı.
Veri görselleştirme uzmanı M-Anderson'ın hazırladığı harita, tam 341 milyon 817 bin 95 kişiye ait siyah nokta içeriyor. ABD’deki insanları temsil eden nokta sayısı ise 308 milyon 450 bin 225.
ABD’deki nüfus yoğunluğunu gözler önüne seren harita, hiç şaşırtıcı olmadığı gibi on milyonlarca Amerikalının Doğu ve Batı yakalarındaki kıyı şeridine yayıldığını gösteriyor. Özellikle New York, New Jersey, Maryland ve Massachusetts eyaletlerini içine alan kuzey batı bölgesi ABD’nin en yoğun nüfuslu yeri olarak göze çarpıyor.

Doğu yakasına yakın olan orta eyaletler ve Batı Yakası, ABD’nin en çok nüfus barındıran diğer bölgeleri. Beklendiği gibi, Batı Yakası’nda California eyaletinde siyah noktalar en fazla.
M-Anderson hazırladığı haritada kullanılan 2010 yılına ait nüfus bilgileri, ilginç bilgiler de sunmuş. Örneğin New York’un ünlü mekanlarından Central Park ve diğer kamuya açık alanlar yaşadıkları yer olarak kayıtlara geçen insanlar var. M-Anderson, doğal olarak bu alanlara da siyah nokta eklemiş.
M-Anderson, hazırladığı birçok grafik ve haritayı Twitter adresinden paylaşıyor. Noktalı nüfus haritasının yakınlaştırılabilir versiyonu internette bulunsa da sayfası maalesef açılmıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
095, harita, noktalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ilk harf büyük ve noktalı yazı ac kapama yardım devrimsami mIRC Scripting Sorunları 2 02 Ağustos 2010 21:21