IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Nisan 2008, 00:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dijital Rights Management




Rights Management: Müşteriler için Yeni Fırsatlara İmkan Tanımak

Geçen on yıl boyunca, bilgisayarlar ve internet, çalışma mantığımızı, öğrenmemizi, iletişim kurmamızı keyifli bir hale dönüştürdü. Mevcut teknolojilerin bazıları dijital bilginin illegal kullanımı, gizlilik ve güvenilirlik endişelerinden dolayı henüz tam olarak gerçekleştirmiş değil. Örneğin, müzik ve filmdeki e-ticaret yavaşladı, çünkü sanatçı ve yayımcılar, telif haklı çalışmalarının illegal kullanımlardan koruyamama endişeleri var. Açıkçası, işyerleri yanlış ellere düşmesinden korktukları için, kolay kolay dijital bilgi alışverişi yapmıyorlar.

Tüm işyerlerinin ve birçok kişisel bilgisayar kullanıcılarının dijital bilgilerini geniş bir alanda paylaşması, onu kimin ve nasıl kullanabileceğini kontrol etmek için artan ihtiyacı yansıtan bu endişeleri, Microsoft olarak biz “rights management” olarak adlandırıyoruz.

Birçok dijital içeriğin korunmasına yardımcı olacak ve onun kontrollü kullanımı ve güvenliği için yeni yollar açacak bir kısım rights management teknolojileri üstünde çalışmaktayız. Bu teknolojiler zaten, çok çeşitli ve ulaşımı daha kolay tüketiciler sağlayacak olan, yeni e-ticaret iş alanlarını araştıran film, müzik ve kitap sahiplerini cesaretlendirmeye yardımcı oluyor. Rights managemen tüketicilerin medikal ve finansal kayıtlar gibi kişisel verilerinin gizli ve güvenilir şekilde korunmasına da yardımcı olacak. Ve birçok işyerinde, etkili rights management, bilgi akışının verimliliğinin gelişmesine, baştan başa tüm ekonomide servislerin kalitesi ve veriminin artırılmasına yardımcı olacak.

Rights Management Nedir?

Rights management, dijital içeriği paylaşıldıktan veya dağıtıldıktan sonra koruyan teknolojileri kapsar. Spesifik olarak rights management teknolojileri, içeriğin kim tarafından, ne kadar müddet ve nasıl kullanılabileceğini yöneten, policy haklarını veya konulan kuralları öngörmesi için içerik sahibine imkan tanır. Bu koruma; içeriği, yazılım, donanım ya da her ikisinin bir kombinasyonu ile sağlanabilen şifrelemeyle elde edildi.

Microsoft ta biz yazılımlarımız için bu gibi koruma deneylerine yaklaşık 1980’ lerin ortasında başladık. Ve öğrendik ki “Rights Management System (RMS)” ve ne kadar güvenli olduğu önemli olmayan sistemler, esnek ve kullanımı kolay olmadıkça pazarda başarılı olamayacak. Bir kişinin sağlık kayıtları, bir avukatın müvekkilinin gizli notları, bir kayıt şirketi sahibinin ses kayıtları, amatör bir fotoğrafçının resimleri ve bir yayımcının yeni en çok satanları için farklı seviyelerde ve çeşitli korumalar gerekir. Çünkü hiçbir sistem yüzde yüz güvenli olamaz ve bu koruma kaçınılmaz sistem açıklarını göstermeli ve güncellemede kolay olmalı.

Microsoft rights management teknolojilerine 250 milyon dolardan fazla yatırım yapmıştır. Ve kişisel ve ticari dijital içeriklerin büyük bir kısmını koruyacak yeni nesil rights management teknolojilerine imkan tanımak için sağlam çabalar içindeyiz. Biz ayrıca RMS in yayılması ve gelişmesini ilerletmek için bir çok endüstri ortaklarıyla yakın olarak çalışmaktayız. Aktif olarak biz, rights management çözümlerini ve onun koruduğu içeriklerin, birlikte işlerlik ve geniş kullanılabilirliğini, etkileyiciliğini sağlama almaya yardımcı olan endüstri standartlarının gelişimi için gayretleri kapsayan farklı endüstri insiyatiflerine katılıyoruz.

Dijital Rights Management

Microsoft’ un flagship teknolojisi, güvenli bir formatta müzik, video ce diğer online media içerikleri dağıtan Windows “Digital Rights Management (DRM)”, içerik haklarını yönetmek içindir. Hem ses hem de görüntü için ilk ayrıntılı rights management teknolojisi 1999’ da piyasaya çıktı, şimdi onun üçüncü kuşağında Windows Media mevcut şifreleme sistemlerinin en güçlülerinden birini kullanıyor. Buna rağmen koruma seviyesini biraz daha fazla yükseltmek için, içerik sahibi media dosyasının şifreleme anahtarını günlük veya her birkaç saatte bir bile değiştirebilir.

Memnuniyet verici dağıtım iş modellerinin örneğin, özel gösterimler, kiralamalar, abonelikler, satınalma ve satın almadan önce denemelerin geniş yelpazede sunumunu yapan Windows Media DRM, online dijital medianın güvenli dağıtımı için yaygın bir şekilde kullanılır. Birçok büyük müzik etiketleri dijital müziklerini dağıtmak için windows media kullanıyor ve Microsoft, online ses ve görüntü abone servislerinde en üst kaliteyi sunmak için teknolojiyi kullanan bazı şirketlerle ortak çalışmalarda bulundu. Örneğin Pessplay ve Musicnow binlerce müzik parçalarına online erişim sağlıyor. Cinemanow ve Movielink ise Warner Bros. Ve Twentieth Century Fox gibi büyük stüdyolarından, filmlerinin yüksek kalitede dağıtımını sağlıyor. Tüketiciler bu öncü eğlence şirketlerinin çabalarından fayda sağlıyorlar. Online dağıtım insanların herhangi bir zamanda ve herhangi bir yerden favori içeriklerine erişmesi için uygun bir yol sunar. Fakat dijital mahremiyet, müşterilerin uzun süreli ilgilerine karşıdır; bu artistlerin ve yapımcıların, bizlerin keyif aldığı çalışmalarını yaratma ve dağıtmalarına devam etmeleri için ekonomik dürtülerini baltalar. RMS lisansıyla tüketiciler, yeni yaratılmış çalışmalarının kazanılmış haklarına sahip bir şekilde kendilerinden emin olabilirler.

Rights Management Services

Kelime işlem, e-mail, veri analizi veya başka ortak amaçlarla kişisel bilgisayar kullanan birisi, dijital içerik oluşturur ki bu içerikler eğer korumasızsa başkaları tarafından kötüye kullanılabilir. Bizim “güvenilir hesaplama” insiyatifimizin kriterlerinden biri, bilgilerinin gizlilik ve güvenilirliğini koruyan teknoloji için müşteri taleplerini karşılamaktadır.

Bu yıl, müşterilerin hassas web içeriklerini, belgelerini ve emaillerini korumaya yardımcı olacak uygulamalarla çalışan, Windows Server 2003 için bir güvenlik servisi olan Microsoft Windows RMS i piyasaya sunacağız. Telif hakları bilginin online veya offline kullanılmasına bakmaksızın onu korur.

Bizim bu teknoloji üzerine kurulu, gelecekte çıkacak Office 2003’ ün verimli yazılım içeriği, kullanıcıların bir belgeyi veya email mesajını kimin açabileceğini belirtmesine ve kullanım şartlarını tanımlamasına, örneğin onların baskı, kopya veya veriyi forward edip edemeyeceğine imkan tanıyacak. İnternet Explorer için genişletilmiş rights management, bu korumaları web içeriğine yayacak. Bağımsız yazılım satıcıları ve uygulama geliştiriciler de windows rights management üzerine kurulu, bizim kullanılabilir yapacağımız yazılım geliştirme kriterini kullanabilecekler.
Bu teknolojiler yaygın olduğu gibi, korumaları organizasyonlar arasında ve içinde bilginin geniş alanda paylaşımına ve iletişimi, üretkenliği, çalışanların veri ve belgelerinin güvenilirliğini garantiye alarak geliştirmeye yardımcı olacak. Örneğin:

· İntranet içeriği. Oyuncak üreten bir şirketin yöneticisi, satış verilerini yıl-yıl görmek için yatırım bilgi portalını kullanır. Şirket, hassas bilgilerini postalamada güven içindedir, çünkü ona özel kullanım sınırlamaları uygulanmıştır. Yönetici ihtiyacı olan bilgiyi güvenli bir şekilde alır ama kopyalama, yapıştırma ya da çıktı alamaz, böylelikle önemli satış verileri, kasıtlı veya kasıtsız olarak bir rakiple paylaşılmaktan korunur.
· Belgeler. Kelime işlem programlarına yerleşik, basit on-screen diyalog pencereleri kullanarak, bir yönetici belgesini, pazarlama plan taslağını, bir haftalığına müşteri şirket yöneticilerine görmesi ve değiştirebilmesi için yollayabilir. Onların izlenimlerine dayanarak planı bitirip postalar. Belgelerini onlarla paylaşmak için bir web portalına postalar. Kullanılmayan taslakları download eden yöneticiler, hangi belgenin doğru olduğunun karıştırılmasını önlemek için onu açmayabilir.
· E-mail iletişimleri. Bir muhasebe firmasının büyük ortağı ortağına gizli bir sözleşme teklifi eklenmiş e-mail göndermeye ihtiyacı vardır. Bilgiyi kopyalama, yapıştırma ve edit edememe, teklifi kimin okuyabileceğini tanımlamanın yanı sıra, e-mailin kendini forward edememesini de tanımlar. Alıcıların e-mail ve kelime işlem programları açıkça bu policylere zorlar. Artık bütün ortaklar devam eden görüşmelerin zarar görebileceği bilgi sızıntılarından daha az endişe ediyorlar.

Tüketiciler için de benzer olarak rights managemet, dosya ve e-maillerinin mahremiyetini gizliliğini korumaya yardımcı olacak. Rights ayarları bilinen menü ve komutların bir uzantısı gibi gözükerek kullanımı kolay olacak. Personelin her türlü belgesini korumanın yanında kişiler, örneğin kişisel bir web sitesine koyulan mektuplarını veya tatil fotoğraflarını yalnızca aile veya arkadaşları tarafından download edilebileceğinden em,n olabilir.

Rights Managemet ile Yeni Fırsatlar Oluşturma

rights managemet teknolojileri tek başına bütün dijital mahremiyet ve gizlilik problemlerini çözemez, fakat onlar Microsoft un güvenilir hesaplamaya ilişkin yaptığı gayretlerin çok önemli bir parçasıdır. Teknoloji endüstrisi için rights managemet, heyecan verici yeni iş imkanları teklif eder. Yazılım ve donanım geliştiriciler, rights managemet kabiliyetli aygıtlar, çevresel bileşenler ve uygulamalar teklif ederek yeni gelirler üretebilir ve ürünlerini artırabilir.

Biz bir çok içerik sahibi yazar ve endüstri satıcılarıyla ortak olmaktan dolayı heyecanlıyız. Özellikle dünya çapında dijital medyanın dağıtımı için fırsatları genişletmeye süratle devam ediyoruz. Rights management müşterilere yetki verirken, fırsat oluştururken ve yenilikleri ilerletirken, kişisel mahremiyeti ve güvenilirliği ve telif haklarını korumak için bir fırsat olarak küçük büyük işyerleri tarafından tanınır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
management, rights, dijital


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dead to Rights hilesi Desmont Oyun Hileleri 0 30 Kasım 2014 13:52