IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Haziran 2013, 08:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lan Güvenliği İçin Ek Bilgiler




Lan Güvenliği İçin Ek Bilgiler

Nat Özellikli Router Kullanmak;

Eğer, sabit ip adresi atanmış bir bağlantı ,DSL,Cable vb. gibi devamlı bağlı olduğunuz bir bağlantınız varsa, yerel ağ bağlantısı olarak nitelendirilen Lan ile internet arasında bir Router kullanmakta fayda var. Eğer, internet servis sağlayıcınız bunu desteklemiyorsa,değiştirmenizi öneririm.
Router,kullanıcının iç ağ ip’lerini dış dünyaya maskelemek amacıyla Network Address Translation(Nat) kullanılır. Bir hardware firewall ile kombine edilmiş bir router kullanmak her zaman daha güvenlidir.

Network Address Translation(Nat)

Nat,iki ağ arasında bir yorumcu gibidir. Ev ağını ele alırsak, Nat, Wan(Wide Area Network ve ya İnternet) ile Lan arasında yer almaktadır. İnterneti açık olan taraf ve bilgisayarınızın ağını özel taraf kabul edersek eğer,bilgisayar özel bir tarafdan açık olan tarafa bir data yollamak istediği zaman Nat devreye girer ve o istediği özel alandan alır değerlendirir ve açık tarafa yollar. İki taraf arasında bir aracı görev üstlenir. Aynı şekilde açık alandan bir yanıt datası geldiği zaman yine Nat’tan süzülüp özel bölüme gelir.

Routerler
Basit bir Nat araöları,gerçek firewall değillerdir. Yine de ev ağı kullanıcıları için yeterli güvenlik sağlayabilirler. Buna rağmen şunu akılda tutmakta fayda var. Nat araçları, Dos saldırılarını kullanan hackerlere karşı sizi koruyamazlar. Daha çok Smurf ve WinNuke saldırılarına karşı işe yararlar. Bir Nat aracını bir firewall programı ile birleştirir iyi bir antivirüs programı ile de combine ederseniz çoğu bilinen internet saldırılarına karşı güvende olursunuz.

HardWare FireWallar

Bazı Nat routerların Spı diye tabir edilen ve paket tarama özelliği bulunan hazır firewalları mevcuttur. Bu özellik Nat aracının router üzerinden geçen detayı filtrelemesini sağlar Spı terimi basit Nat özelliğinden ziyade daha çok portların ve adreslerin packet data yapılarının incelenmesini de içeren filtrelemeler yapabilen routerleri tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Spı Routerlar birbirine benzemeyebilir. Ama şunu söyleyebiliriz :Spı özelliği olan tüm routerlar,bu tip saldırıların loglarını tutabilirler.

Tcp/Ip Üzerinde Netbıos Portlarını Blocklamak

Eğer, Yerel Ağ Bağlantısın da dosya paylaşımınızı kullanmak ama dışarıda ki saldırılardan etkilenmek istemiyorsanız Tcp/Ip üzerindeki NetBıos portlarını kapatabilirsiniz. Bu iki şekilde yapılabilir.
1. Metod: Kullandığınız firewall’unuz aracılığı ile 135,137,139 ve 445 no’lu portlara giriş ve çıkışı blocklamak ZoneAlarm İnternetZone Security ayarları yüksek olarak tutulduğunda bu işi default olarak yapmaktadır.
2. Metod: Tcp/Ip üzerinde ki NetBıos’u elle devre dışı bırakmak. Bu metod daha çok ileri kullanıcıları ilgilendirmekle birlikte son zamanlarda çıkan son model modem, router ve firewall’lların otomatik ayarları sebebiyle gereksiz gelebilir. Windows Xp’nin bu tip işlemlere karşı çıkabilecek problemleri de göz ardı etmemek gerekir.,

Diğer Ev Güvenlik Tavsiyeleri

Zaman zaman modeminizin ışıklarını kontrol edin. Pc’nizdeki tanıdık gibi gelmeyen belli logları gözden kaçırmayın. Bu tip davranışlar Pcnizde casus tarzı bir yazılım olma ihtimalini artırır.
Eğer kablosuz bir router kullanıyorsanız Wep özelliğini devreye mutlaka sokun.
Bilgisayar ağınızda bulunan her bilgisayar için ayrı bir kullanıcı adı ve şifresi belirleyin. Ağ üzerinde paylaşılacak klasörlerinizin yetkilerini iyi belirleyin.
İnternete bağlı olduğunuzda sizin için çok önemli olan dosyaların emniyetini garanti altına alın. Önemli dosyaları paylaşılabilir klasörlere koymamaya dikkat edin. En iyi tavsiye bu dosyaların bir harici harddisk alanında korunması daha iyi olabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilgiler, ek, güvenliği, lan, İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Unreal İRCD’ler İcin Gerekli Bilgiler SeckiN Unreal IRCd 6 02 Haziran 2013 17:19
Sağlık İçin Yararlı Bilgiler! Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 10 Temmuz 2010 17:09
Chat İçin Faydalı Bilgiler Süslü Komedi ve Mizah 3 20 Ekim 2008 21:03