IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Nisan 2008, 07:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kurumsal Network Mimarisi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yerel Alan Ağı
Yerel Alan Ağ (LAN) çözümleri, aynı binada veya birbirine çok uzak olmayan birden çok bina arasında haberleşme ve veri iletim ihtiyacı olan şirket, kurum ve kuruluşların beklentilerini karşılayacak şekilde anahtarlama (SWITCHING), LAYER3 SWITCHING, ağ tasarımı, VLAN (Sanal LAN) kurulumu, bina ve kampüs içi yapısal kablolama, ağ yönetimi, analiz, iyileştirme ve destek servislerini kapsar.
Tasarım; Ölçeği ve büyüklüğü ne olursa olsun bir ağın verimli ve performanslı çalışabilmesi için ağ tasarımının ihtiyaçlara cevap verebilecek kapasitede ve çoğunlukla genişleyeceği kapasiteler düşünülerek yapılması GYM ’nin LAN çözümlerinde önemle üzerinde durduğu unsurlardan ilkidir. Kullanıcı uygulamalarına , ağ servislerine, birimler arası iletişim ihtiyacı ve mesafeye göre ağdaki trafik miktarı, trafiğin yönü, VLAN yapıları, omurga ve aktif cihaz kapasiteleri, iletim için kullanılacak medya (CAT5, Fiber vb.), topoloji (ethernet, ATM, DSL vb.), kablo ve pasif ağ bileşenleri belirlenerek kuruluma geçilir.

VLAN ; Sanal LAN’ lar ağdaki trafiği sadeleştirmek için aktif cihaz üzerinde oluşturulan küçük ağ parçalarıdır. Fiziksel olarak OSI 2. katmanda çalışan bir anahtarda trafiğin sadece ilgili birimlere dahil olan kullanıcılara akması VLAN tasarımı ile sağlanır.
Anahtarlama; Ağın ve ağ omurgasının temelini oluşturur. Verilerin uçtan uca dolaşımı aktif cihazlar denen anahtarlar tarafından sağlanır. GYM LAN çözümlerinde ağ ihtiyaçlarına göre değişecek şekilde Layer 2 anahtarlar, Layer 3 anahtarlar, omurga anahtarları vb. farklı özellikte aktif cihazlar kullanılır.
LAN çözümleri ile eğitim kurumlarında, mağazacılık sektöründe, çeşitli üretim alanlarında, finans alanında, sağlık, turizm ve bunun gibi birçok alanda kaliteli, verimli ve ekonomik servisler sunmaktadır.

WAN (Wide Area Network- Geniş Alan Ağı) Veri Hizmetleri
Kurumlar bölge ofislerini, fabrikalarını, şubelerini, bayilerini, iş ortaklarını ve sahadaki hareketli çalışanlarını kolay ve ekonomik bir şekilde birbirine bağlayarak veri, telefon veya video iletişimi sağlama ihtiyacı duymaktadır. Bu iletişim altyapısını kurumların kendi başına kurmaları son derece yüksek maliyetli ve zahmetlidir. GYM Teknoloji , kurumların telekomünikasyon ihtiyaçlarını WAN sayesinde daha düşük maliyetler ile ülke genelini kapsayan yüksek performanslı TTnet yada ISP omurgasını kullanarak 81 ildeki PoP noktalarıyla karşılamaktadır. Özel Sanal Ağ VPN ve VPDN ile de WAN yapısı çok daha etkin bir yapıya kavuşmaktadır
VPN ve VPDN ile bu bağlantılar güçlendirilmektedir.

VoIP ( Voice Over IP )
IP üzerinden ses iletim çözümleri ile artık telefon görüşmelerinizi IP ağınız üzerinden yapabilirsiniz. VoIP çözümlerimiz ile şirketler telefon görüşmeleri için mevcut veri bağlantı linklerini, Internet bağlantılarını ve IP tabanlı geniş alan ağlarını kullanarak iletişim maliyetlerini düşürebilirler.
VoIP çözümleri ile, kiralık hatlar, Frame-Relay şebekesi, VPN ağları üzerinde ve Internet bağlantıları kullanarak şirketler, şehirler arası şube, bayi ve bölge müdürlükleri ile ücretsiz telefon görüşmeleri yapabilir, mevcut veri iletim ağlarını ses iletim ihtiyaçları için kullanarak teknoloji yatırımlarından elde ettikleri verimi yükseltebilirler.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kurumsal VoIP Çözümleri; kiralık hat, Frame-Relay gibi şebekeler ile özel hatlarla birbirine bağlanan firma birimleri arasında veya sanal özel ağı olan şirketlerin uç noktaları ile merkezleri arasında tüm kurumsal kullanıcıların mevcut santrallerine bağlı VoIP Gateway cihazları ile aynı santralden bir kullanıcıyı arıyormuşçasına uzakta bulunan şirket kullanıcıları ile sesli görüşme yapmasına imkan verir. Kullanılan VoIP gateway kapasitesine bağlı olarak aynı anda 1’den 32’ye kadar kanaldan telefon görüşmesi yapmak mümkündür.
VoIP çözümlerinde Cisco , Multitech, Ericsson ve Quintum VoIP gateway ürünleri kullanmaktadır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

IP Telephony
Telekom hizmetlerinin özel sektöre açılması ile daha ucuz maliyetli iletişim olanağı sağlandı. Gerek müşteri iletişimi, gerek şubeler arasındaki iletişim birçok teknoloji kullanılarak entegre edilmiş durumda. Ancak zaman zaman ses kalitesi sorunları ve servisin kesintiye uğraması gibi sorunlar ortaya çıkmakta ve kurumsal hizmet kalitesini düşürmektedir.
Ses uygulamalarında çözüm ortaklarımız ile birlikte geliştirdiğimiz çözümler kurumlara mevcut yatırımlar entegre edilmiş ve kesintisiz imkanları sağlarken, bilgi güvenliği vizyonumuz iletişimin güvenliğini sağlamaktadır.

Güvenliği sağlanmış ip tabanlı telefon ve data iletişimi
Ses altyapısının Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) sistemi ile entegre edilmesi
Ses kayıpları veya yankı sorunlarına çözüm üretilmesi
Hizmet kalitesinin yüksek seviyeye çıkartılması
İletişim maliyetlerinin düşürülmesi
Sesli görüşmelerin kayıt altında tutulması


Ağ Analizi
Günümüzde her ağ, bir veya daha çok bağlantı ile başka ağlara bağlanmaktadır. Internet, uzak ofis, b2b bağlantıları kullanılan temel bağlantılardır.
Bu bağlantılar üzerinde trafik filtrelemesi yapılıyor olsa bile bazı bilinmeyen ağ iletişimleri kurumlar için risk ya da mali kayıplar yaratabilir.
Kurumsal ağlarda analiz çalışmaları yaparak ya da ilgili ürün ve teknolojileri entegre ederek periyodik ve ya sürekli denetim sağlamaktayız. Bu sayede bilinmeyen iletişimler gün ışığına çıkartıyor, riskler felakete neden olmadan durduruyor ve performansı arttırıyoruz.


Hizmetlerimizin ardından cevap bulacak sorular şunlardır;

Uygulama cevaplama süresi
Lokal ağlarda paket kaybı oranı
Geniş ağ bağlantılarında kontrolsüz dolaşan trafik
Bağlantılar üzerinde gereksiz yere bantgenişliğini dolduran iletişimler
Kablosuz ağlarda kalite ve güvenlik seviyesi
Lokal ağda dolaşan zararlı kodlar
Yayım fırtınası tespiti (Broadcast storm)
Protokol kalitesi ve içeriği
Sunucu trafiği içeriği


Web Caching
Web Cache’ing
Tercihe bağlı olarak hardware veya software Cache cihazları sisteminize kurularak daha önce ziyaret edilmiş bir sitenin içeriği cache lenmekte ve bir sonraki ziyarette içerikte değişiklik olmadıysa içeriğin gelişi Internet yerine Cache cihazınızdan sağlanmaktadır. Aynı zamanda Web Accelerator ile web sayfalarınız da cache lenerek statik içeriğin kullanıcıya gönderilmesi sırasında web server larınızın yükü azaltılmakta ve web sayfalarınıza erişim hızlandırılmaktadır.

SSL Cache’ing
SSL dijital sertifika kullanılarak web sayfanızdaki içeriğe erişim sırasında kriptolama kullanılmakta ve kullanıcı ile server arasında datalar şifreli olarak transfer edilmektedir. SSL kullanımı sırasında web server larınız aynı zamanda kriptolama işlemi yaptıkları için CPU kullanımları yüksek oranda artmaktadır ve belirgin bir yavaşlığa neden olmaktadır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kurumsal, network, mimarisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Osmanlı Su Mimarisi AftieL Tarih 0 17 Ağustos 2014 18:16
Mezopotamya Mimarisi AftieL Tarih 0 17 Ağustos 2014 14:51
Osmanlı Mimarisi Liaaa Tarih 0 03 Nisan 2012 18:28