IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Aralık 2015, 13:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Network Marketing'i Kirletenler




Network Marketing hakkında kötü söylemlerde bulunan insanlar var ve hep olacaklar. Bunlar çoğu zaman yersiz ve mantıksız sebeplere dayanır. Ya da şirket veya kişilerin hatalarını tüm sektöre mal edilerek yapılır. Bir de bu sektörün karşısında duranların olmasını da pek olağan dışı bir durum gibi görmemek gerekir. Her güzel oluşuma karşı çıkanlar hep olacaktır. Tabi biz hep kendi hata ve eksiklerimizi görmeliyiz ki, daha iyiye ulaşabilelim. Şimdi bakalım, Network Marketing'i kimler, nasıl kirletiyor..

Yalan/Yanlış Vaatler

network marketingi kirletenlerNetwork Marketing çalışanlarının sırf kayıt alabilmek/ürün satabilmek için yalan/yanlış vaatlerde bulunduğuna çok rastladım. “Çok kolay bir iş.”, “Bu işe girersen seni şu kariyere getireceğim.”, “X parayı Y zamanda kazanacaksın.(kesinlik var.)” vb. birçok şey söylendiğini duyuyorum. İşe katılan kişi verilen vaatlere uyulmadığını görünce, kişinin o hatasını sektöre mal edebiliyor. Çevresine de kendi yaşadıkları üzerinden telkinlerde bulunabiliyor. Burada yine kişilik meselesi devreye giriyor. Dürüst olmayan kişilerden her alanda uzak durmak gerekir.

Yanlış Tanıtım Çabaları
Bazı kişilerde işin kolayına kaçmaya çalışarak “gördüğüne saldır“ zihniyetiyle insanları sektörden soğutuyorlar. En yakın arkadaşını her gördüğünde işten bahsetmeye çalışmak, sosyal medya üzerinde gördüğü her alana link atmak gibi insanları soğutan çabalara girişiliyor. Bu gibi şeyleri gören insanlar bu işin böyle yapılması gerektiğini zannediyor. Bu iş insan ilişkilerine dayanan bir iştir fakat asla insani duyguları sömüren bir iş değildir.

“Network Marketing bir ev hanımının yapabileceği kadar kolay, bir diplomat yada iş adamının yapabileceği kadar saygın bir iştir.”

Rakiplerin Birbirini Kötülemesi
Bu sektörde çalışan kişilerin, bir topluluk içerisinde diğer network şirketlerini kötülediğini gördüğümde, hemen anlıyorum ki, ya bu kişi bu şirketten bir darbe almış ya da bu insanın kişiliğinde bu var. Kesinlikle ikisinden birisi oluyor. Ya organizasyonundan o şirkete geçenler oluyor. Ya da o kişinin yapısı öyle, hep kendi işiyle değil başkalarının kötü yanlarıyla uğraşıyor. Elinde kesin ve net dayanakların varsa iyi niyetle uyarırsın o başka. Ama varsayımla, değerlendirmelerle böyle bir şey yapmak etik bir davranış değil. Network Marketinge yeni adım atacak birisi ise bunları görünce bu sefer hepten bu sektör kötü diyor. Sen kendi işinle ilgilen, kendi şirketinin, ürününün, kazanç modelinin güzel yanlarından bahset. Bırak değerlendirmeler adaylara kalsın..

Şirketlerin Yaptığı Hatalar
İllegal oluşumlarda bulunan veya niyeti kötü olmasa da hata yapan şirketlerde bu sektöre zarar verebiliyor. Bazı insanlar Network Marketingi o şirketle tanıyor ve onu benimsiyor. Hatta Network Marketingi bir şirket zannedenler bile var. Buda zamanla toplumun bilinçlenmesiyle aşılacak bir konudur.

Çekemeyenler ile Korkanlar
İlginç bir başlık oldu ama bu gerçekten doğru; bu sektörden korkan ve çekemeyen insanlar var. Peki, kimler neden çekemiyor ve korkuyor? Korkuyorlar çünkü yanı başındaki herhangi bir maddi başarısı olmayan bir insan, bu sektörle hiç umulmadık şeyler yapıp yükselebiliyor. Network Marketing, bir iş ad***** da, yüksek lisans yapmış bir insana da, bir ayakkabı boyacısına da aynı fırsatı sunuyor. İşe ilk başladıklarında herkes eşit. Burada torpil yok, emek veren kazanıyor. Dolayısıyla, başkalarının yükselmesini çekemeyen insanlar için bu korkutucu bir durum. Hep yüksekte olmak ve bulunduğu yüksekliği paylaşmak istemeyenler içinde korkutucu bir durum. Ne kadar güzel bir iş modeliyle karşı karşıya olduğumuzun farkında mısınız?
Özetle Tavsiye; Bu işin içerisinde olanlar; bu sektörü yanlış temsil etmeyin, profesyonel olun ve öyle hareket edin. Bu işi araştırma aşamasında olanlar; kötü izlenimleri değerlendirirken, bunun kişi veya kişilerin mi hatası, yoksa sektörün mü hatası olduğuna çok dikkat edin.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kirletenler, marketingi, network


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Network Marketing Neden Yanlış Anlaşılıyor? Burce Ağ, Network ve Networking 0 11 Aralık 2015 12:27
Network Marketing Nedir? İşleyişi Nasıldır? Burce Ağ, Network ve Networking 0 11 Aralık 2015 12:23
Erol Network Marketing recinilt İnternetten Para Kazanma Yolları 0 30 Mart 2010 21:43
ücretsiz kayıt ile network marketing (İkbal Gürpınar'ın tanıtımıyla) recinilt İnternetten Para Kazanma Yolları 0 30 Mart 2010 21:25
Dünyayı En Çok Kirletenler dreamy Genel Paylaşım 4 18 Temmuz 2009 00:03