IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Neo

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Kasım 2012, 20:10   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Diş telleri tarih oluyor..




Dişlerinde çapraşıklık olanlar 30- 40 yaşından sonra diş teli takmaktan çekiniyor. Ancak artık takılıp çıkartılabilen şeffaf plaklar sayesinde inci gibi dişlere kavuşmak mümkün.
Ortodondist Dr. Aylin Sezen Yalçın, dişlerdeki çapraşıklığı tedavi ettirmek isteyen ancak tel takmak istemeyenleri sevindirecek diş sağlığında çığır açan Invisalign yöntemini anlattı. Takılıp çıkartılabilen ergonomik şeffaf plaklar sayesinde hem estetik kaygılar gideriliyor hem de daha konforlu bir tedavi süreci yaşanıyor. Dişlerdeki çapraşıklıkla yaşamaya bahane kalmıyor.
Ortodontik tedavinin, dişlerin ve çene kemiklerinin teller aracılığıyla düzeltilmesini sağlayan, son yıllarda özellikle çocukların diş çapraşıklıklarının ve çene gelişimlerinin düzeltilmesinde çok sıklıkla kullanılan oldukça popüler bir tedavi şekli olduğunu söyleyen Ortodondist Dr. Aylin Sezen Yalçın, "Ortodontinin çocuklardaki başarısını gören erişkinler, daha genç yaşlarında yaptırmadıkları yada imkansızlıklardan dolayı yaptıramadıkları tedavilerini, 30- 40 yaşından sonra yaptırmak istediler ama yine braketlerin yani tellerin görünümleri bu sefer sosyal hayatlarını etkileyeceği endişesiyle vazgeçtiler… İşte tam bu sorundan dolayı ortodontik tedavi seçeneklerini arttırmak ve kullanılan malzemeleri daha estetik hale getirmek kaçınılmaz oldu..
Metal görünümlü braketleri (telleri) sadece çocukların kullanımına bırakıldı. Erişkin ve genç erişkin kişilerde sabit kullanılan telleri metal yerine seramikten (diş renginde) üretildi ve tellerin dışardan görünme miktarı azalıtarak daha rahat kullanılır hale getirildi" dedi.
Hiçbir şekilde tellerin dışardan görünmesini istemeyen erişkin kişiler için ise, tellerin dil tarafından uygulanmasının yapıldığını aktaran Ortodondist Dr. Aylin Sezen Yalçın, "Oldukça farklı bir teknikle teller görünmez olarak dişlerin yerlerini değiştirmeyi başardı. Lingual Tedavi dediğimiz bu yöntemle, belki biraz daha uzun sürede ama mükemmel tedaviler yapabiliyoruz" diyo konuştu.

En Önemli Yenilik: Invisalign

Erişkin ortodontik tedavileri ile ilgili en önemli yeniliğin ise Invisalign olduğunu dile getiren Ortodondist Dr. Aylin Sezen Yalçın, şu bilgileri verdi:
"Invisalign'in, sabit olarak yaptığımız geleneksel tedavilerden en önemli farkı takıp çıkartılabilen şeffaf plaklar vasıtasıyla yapılıyor olması. Öncelikle ilk muayenemizde, kişinin invisalign ile tedavi edilip edilemeyeceğine karar veriyoruz. Eğer uygun bulunursa, alt ve üst dişlerden bir çift ölçü alınıyor. Yapılacak tedavi ortodontist tarafından planlanıyor. Meksika’ya gönderiliyor. Meksika’daki teknik ekip ile tam bilgisayar desteği ile tedavi detaylandırılıyor ve tedavinizi gerçekleştirecek olan plaklar, el değmeden hazırlanıyor. Yaklaşık 20 gün sonra Invisalign plaklarınız kliniğimize ulaşıyor ve tedaviniz başlıyor.
En önemli avantajı istenildiği zaman çıkartılabilmesi olan bu plaklar, oldukça ince ve hafif bir malzemeden yapılıyor. Gün içinde ve uyurken, toplantıda, yazı yazarken rahatlıkla kullanılabiliyor. Sadece yemekler sırasında kullanamıyoruz.
Invisalign, ilk piyasaya sürüldügü 2000 yıllarının başından sonraki süreçte, oldukça önemli değişiklikler yaparak tekniği ve malzemeleri geliştirdi. Şeffaf plaklarla yapılan ortodontik tedavilerin sonuçları alındı. Bu yöntemle 1.5 milyon kişi tedavi edildi. Sonuçların başarısı da bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Invisalign erişkin tedavilerine yeni bir soluk getirmiş, mükemmel bir tedavi alternatifi olarak görünmektedir. Tüm dünyada Invisalign, özel eğitim sertifikası, kullanma ehliyeti olan ortodontistler tarafından uygulanabililiyor. Dişlerinde çapraşıklığı olan ve bundan mutsuz olan kişiler, şeffaf plaklarla yapılan tedavilerin size uygun olup olmadığını öğrenerek, bir adım atabilirsiniz."

Ailem


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Kasım 2012, 20:15   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Diş telleri tarih oluyor..




Hiç dişi olmayan arkadaşlar için ne tavsiye ediyorsunuz ? @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iyi dinle sen !

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Kasım 2012, 21:20   #3
Çevrimdışı
Neo
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Diş telleri tarih oluyor..




esekherif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hiç dişi olmayan arkadaşlar için ne tavsiye ediyorsunuz ? @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iyi dinle sen !

Benim dislerim sapa saglam orjinal fabrika cikisli...

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
diş, oluyor, tarih, telleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PSN Tarih Oluyor, SEN Geliyor ! KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 04 Şubat 2012 20:09
90-60-90 tarih oluyor=) Lilith IF Ekstra 5 11 Şubat 2011 09:53
Şişmanlık tarih mi oluyor? Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 23 Mart 2009 16:00
MP3 tarih mi oluyor? Ocean Bilim Dünyasından Son Haberler 0 19 Nisan 2008 15:04