IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2014, 05:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ツ Diş Teli Temizliği Nasıl Yapılır?




Diş teli temizliği nasıl yapılır?
Diş temizliği oldukça özen gösterilmesi gereken bir konudur. Ortodondik tedavi sırasında da dişlerin ve tellerin hijyenine ve bakımına önem verilmesi gerekmektedir. Ortodontik tedavi sürecinde, diş fırçasının her yere ulaşması oldukça zordur. Ortodondistlerin tavsiye ettiği fırçaların kullanılması gerekmektedir.

Ortodontistler, diş fırçası önerirken dişlerdeki braketlere uygun, onlara zarar vermeyecek çok lifli diş fırçalarını tavsiye ederler. Bu fırçalar diş teli tedavisine braketlerin aralarına girebilecek ve tam anlamıyla bir temizlik sağlayabilecek şekilde tasarlanmıştır. Sert fırçaların kullanılması sakıncalıdır. Çünkü braketlere zarar verebilir. Bu yüzden ortodontistlerin tavsiye ettiği yumuşak fırçalar kullanılmalıdır. Yemeklerden sonra vakit kaybetmeden dişlerin fırçalanması gerekmektedir.

Diş teli kullananların mutlaka kullanması gereken diğer bir şey de ara yüz fırçasıdır. Bu fırça çok ince bir fırça olup braketlerin ve tellerin arasından kolayca geçebilecek bir yapıya sahiptir. Tüm dişlerin arasından tek tek geçirilmesi ve düzenli olarak kullanılması gerekmektedir.

Ortodondik tedavi sırasında fırçanın yanı sıra diş ipi, temizliği tamamlayan önemli bir unsurdur. Ucu sertleştirilmiş diş ipi, diş teli kullananlar için daha ergonomik olacaktır. Tüm dişlerin aralarından diş ipini tek tek geçirilmesi ve daha sonra dişlerin özenle fırçalanması gerekmektedir.

Dişleri fırçalarken kesinlikle florürlü diş macunu kullanılmalıdır. Fırçalama süresinin de 3-4 dakika altına düşürülmemesi gerekmektedir. Fırçalama sırasında fırçanın her diş üzerinde özenle hareket ettirilmesi gereklidir. Tellerin durumuna göre fırça braketle paralel ya da dairesel hareketlerle fırçalanabilir. Dil de ihmal edilmeden yumuşak bir fırça ile fırçalanmalıdır. Son olarak da ağız bakım suları ile gargara yapılarak temizlik tamamlanır. Bu aşamaların her yemekten sonra aksatılmadan yapıldığı takdirde ortadondik tedavi sırasında diş teli temizliği büyük ölçüde sağlanmış olacaktır. Braketlerin temizliği ve iyi bakılması, tedavinin aksamamasına ve zamanında tamamlanmasına da katkı sağlayacaktır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
&#, diş, diş teli, nasıl, teli, temizliği, temizlik, yapılır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ayna Temizliği Nasıl Yapılır Zen Genel Paylaşım 0 13 Haziran 2014 13:18
Ev Temizliği - Ev Nasıl Temizlenir - Pratik Ev Temizliği Nasıl Yapılır? Zen Genel Paylaşım 0 13 Haziran 2014 13:15
İpek ve Kumaş Abajurların Temizliği Nasıl Yapılır MySpace Genel Paylaşım 0 31 Ağustos 2013 17:06
Bebek Temizliği Nasıl Yapılır Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 20 Şubat 2013 18:28
Cilt Temizliği Nasıl Yapılmalıdır? Sır Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 27 Ocak 2011 12:57