IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ağustos 2009, 12:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yürüdükçe Parfüm Yayan Takım Elbise




Yürüdükçe parfüm kokusu yayan takım elbise
PARFÜM YAYAN TAKIM ELBİSE GELİYOR Tekstil sektörü teknolojiyi sonuna kadar kullanmakta kararlı. Gelecek yıllarda sigara kokusu tutmayan ve yürüdükçe parfüm kokusu yayan takım elbiselerden klima görevi gören ürünlere anti bakteriyel selülit önleyici ve nem dengeleyici kadın çoraplarına kadar pek çok yeni ürün hayatımızın vazgeçilmezleri arasına girecek.
AA'nın haberine göre katma değeri yüksek olan bu ürünlerle ilgili Türk tekstil sektörü de birbirinden farklı özelliklerde ürünler geliştiriyor. Bu akıllı ürünler arasında neler yokki sigara kokusu tutmayan ve yürüdükçe parfüm kokusu yayan takım elbiselerden klima görevi gören ürünlere anti bakteriyel selülit önleyici ve nem dengeleyici kadın çoraplarından yaz aylarında kullanıma uygun hafif deri giysilere kadar pek çok ürün hayatımıza girdi ve girmeye hazırlanıyor.
Anti bakteriyel ve güneş ışığını geçirmeyen özellikteki ipliklerin yanında kanseri azaltan iplik üzerinde de çalışılıyor.

Orka Group'un uluslararası markası Damat Tween ADV yaklaşık 4 sene önce "akıllı kumaşları" koleksiyonlarında kullanmaya başladı.
Yeni teknik kumaşlar geliştiren Damat Tween "Smart Fabric" kumaşlarda yapılan araştırmalar neticesinde mikrokapsül teknolojisini kullanıyor.

Damat Tween sigara kokusunu ve her türlü kötü kokuyu tutmayan takım elbiseler yanında yürüdükçe parfüm kokusu yayan takım elbiseler üretiyor.

Akıllı tekstil ürünlerine bir yenilik olarak klima görevi gören ürünler yapacak olan ve bu konuda araştırmalarını sonuçlandırmak üzere olan Damat Tween bu özelliği takım elbise ceket ve pantolon gruplarında uygulamayı düşünüyor.

Bu ürünler yazın sıcaklığını geçirmeyerek kullanan kişinin serin kalmasını aynı ürün yine kışın soğuğu geçirmeyerek kullanan kişinin üşümemesini sağlayacak.

"KIŞIN TAKIM ELBİSE İLE KARDA BİLE DOLAŞILABİLECEK"
Bu ürün sayesinde yazın ceket giymek sıkıntı olmaktan çıkacak. Kışın takım elbise ile karda bile dolaşılabilecek.
Damat Tween bu ürünler sayesinde küresel ısınmanın tekstil sektörüne problem olmasını ortadan kaldırmayı hedefliyor.
Tüm Damat Tween ADV yurt içi ve yurt dışı mağazalarında satılına bu ürünler koleksiyonların yüzde 20'sini oluşturuyor.
Damat Tween ADV şu an yurt içinde 54 konsept mağaza yurt dışında ise 30'dan fazla ülkede 43 konsept mağazada yer alıyor.

KANSERLE MÜCADELE EDEN İPLİKLER
Marks&Spencer Adidas Nike gibi markalara üretim yapan ve kendi Morera markası bulunan Atateks Tekstil İşletmeleri San.ve Tic.A.Ş. ise güneş ışığını geçirmeyen ve kanseri azaltan iplikler üzerinde çalışıyor.

Atateks Tekstil İşletmeleri Genel Müdürü Sinan Bozdemir dikişsiz iç çamaşırında Avrupa'nın "en büyüğü" olduklarını belirterek güneş ışığını geçirmeyen iplik üzerinde çalışmaları olacağını güneşte kalmaması gereken insanlar için bu ürünü geliştireceklerini belirtti.

Bozdemir en son "freshpa" adlı bakteri üremesine engel olan anti bakteriyel iplik yaptıklarını onun dışında kesiti köpek kemiği gibi olan hava ve teri geçiren iplikle yine "Coolpa" denilen kışın özellikle ısı yalıtımını sağlayan başka bir ipliklerinin daha piyasaya çıktığını bunların klimatik ortam yarattığını kaydetti.

Bozdemir "Sağlıkta kanseri azaltan iplik üzerinde çalışıyoruz. Şu an patent aşamasında" dedi.

İpliğin içine gümüş ve bakır vererek bakteri üremesini engellediklerini söyleyen Bozdemir bakırın yaraları iyileştirdiğini bu tür ipliklerin normal ipliğin iki katı katma değer bıraktığını savundu.

Freshpa adlı anti bakteriyel ipliklerin özellikle asker çoraplarında kullanıldığını ifade eden Bozdemir Atateks olarak ARGE yatırımlarının 7-8 milyon doları bulduğunu kaydetti.

YAZ AYLARINDA DA DERİ CEKET GİYİLEBİLECEK
Desa Deri'nin geçtiğimiz yıl çalışmaları tamamlanan su geçirmez deri koleksiyonu şu an satışa sunulurken Desa'nın çalışmaları arasında yıkanabilir deri üretimi de bulunuyor.

Yaz aylarında kullanıma uygun hafif deri koleksiyonu satışa çıkacak olan Desa Deri 390-440 gram aralığında değişen ceketlerden oluşan bu koleksiyonla yaz aylarında da deri ceket giyilebilmesini sağlayacak.

Düzce Fabrikasındaki ARGE bölümünde derinin üretim aşamasında katma değer sağla***** üretilen ürünlerin daha kolay kullanımını hedefleyen Desa Deri'nin TÜBİTAK ve İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim üyeleri ile de yaklaşık 9 aydır süren bir işbirliği var. Desa Deri'nin TÜBİTAK'a sunduğu projenin sadece proje maliyeti 32 milyon dolar.

İSTANBUL ÇORAP HER YIL 250 ÇEŞİT YENİ ÜRÜN TASARLIYOR Parizien Müjde ve Müjdelux çorap markalarıyla tanınan İstanbul Çorap Grubu ise 2000'li yıllarda kozmetiği bacağa taşıdı.

Teknik tekstil konusundaki çalışmalarını Avrupalı iş ortaklarıyla 2000 yılından beri sürdüren İstanbul Çorap Grubu 2002 yılında "Clinigue" ismiyle anti-selülit nemlendirici ve anti-bakteriyel çorapları piyasaya sürdü. Bu ürünler dünyada teknik tekstilin tıp dışında yapılan ilk uygulamaları olarak sayılıyor.

İstanbul Çorap Grubu ürün geliştirme ekibiyle her yıl yaklaşık 250 çeşit yeni ürün tasarlıyor ve bunlardan bir kısmı da teknik tekstil araştırmaları kapsamında oluşturuluyor.

Daha önce sağlık alanında kadın çorabında anti bakteriyel selülit önleyici ve nem dengeleyiciyi ürünler gerçekleştiren İstanbul Çorap Grubu kadın çorabında ipliği kendisinin üretmesi nedeniyle ek avantajları da bulunuyor.

İstanbul Çorap Grubu kadın çorabında elyafın vereceği ek yapılarla daha fonksiyonel ürünler üzerinde çalışıyor ve bunu öncelikle iç piyasaya sürecek

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
elbise, parfum, parfüm, takim, takım, yayan, yurudukce, yürüdükçe


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Canali Takım Elbise Modelleri Zen Ah Erkekler 0 30 Nisan 2013 16:47
Takım Elbise Caddeci Fıkra 0 09 Eylül 2011 20:19
Takım Elbise ve Damatlığın Tarihi YapraK Ah Erkekler 2 18 Haziran 2010 06:28
Takım Elbise Modelleri YapraK Ah Erkekler 8 22 Nisan 2010 16:37
Takım Elbise Giyme Kuralları YapraK Ah Erkekler 0 01 Nisan 2009 04:12