IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ekim 2009, 16:24   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Farklı Renkleri Birleştirmenin Temel Kuralları





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu kravat yakışır mı? Bu pantolonlarla ne renk gömlek gider? Bu kafa karıştıran, renkli sorular her erkeği her yerde zor durumda bırakır. Renk uyumu nasıl çözülür?

Beyler, giyinme sanatını ustalıkla gerçekleştirmek için, renk birleştirmenin temellerini öğrenmiş kişiler olmamız gerekiyor. Ve renkleri bir araya getirmeyi öğrenmek de düşündüğünüz kadar zor değil. Renkleri ve renk tekerini iyice anlamak zaman alan bir derstir fakat neyse ki renkleri birleştirmeyi öğrenmenin daha kolay ve daha temel bir yolu var. Sayısız, çok daha karmaşık kurallar varken, işte size renk birleştirme üzerine kullanımı kolay beş adet kural.


1-Beyaz gömlek her şeyle giyilir


Her şey yanlış gidiyorsa beyaz bayrak kaldır. Beyaz bir gömlek kesinlikle sahip olduğunuz her şey ile giyilebilir. Özellikle de neyle giyeceğinizi bilemediğiniz o benzersiz renkliler ile. Beyaz gömleği desenli, parlak bir kravat ile veya pastel renkli V yaka bir süveterin içine giyin; her iki şekilde de şık ve mükemmel bir şekilde bütünleşmiş olarak görünürsünüz. Klasik, üzerinize iyi oturan beyaz bir gömlek ölümsüzdür, altın değerindedir ve sizi modanın ön saflarında tutacaktır.


2-Gri açık renkler ile bütünleşir


Renklerle her türlü tecrübeyi gri üzerinde deneyebilirsiniz. Canlı renkleri matlaştırmakta harikadır. Gri neredeyse her renkle kullanılabilir. Bu yüzden, eğer insanların görüşlerini almak veya aşırıya kaçmadan birkaç renk çeşidi eklemek istiyorsanız daha açık, keskin renklerin çarpıcılığından yararlanmak istiyorsanız
gri bir şeyler (pantolonlar, süveterler, ceketler) kullanın. Çünkü grinin kendisi akıllı, hoş, klasik ve şık olan sofistike bir renktir.


3-Renkli pantolonlar giymeyin


Kim olursanız olun, renkli pantolon giyme ısrarına karşı koyun. Pantolonlar (bol pantolonlar, çinolar, kot pantolonlar, vs.) gardırobunuzun renk karıştırmaya direneceğiniz bir kısmıdır. Gerçekten renkli pantolonlar palyaço gibidir ve iğrençtir; pantolonlarınız hiçbir zaman bir gömlekten veya bir kravattan daha ilgi çekici olmamalıdır. Pantolonlar her giysinin temelini oluşturduğu için, her zaman daha sönük, zarif ve şık gözükmelidir: sadece kot pantolonlar ve doğal renkli bol pantolonlar.

4-Farklı renkleri aynı oranda giyin


En iyi sonuçlar için, bir giysideki tüm renklerin oranları birbirine uyumlu olmalıdır. Temel renk konsepti olarak, "oran" her renkteki açıklar ile koyuların derecesini temsil eder. Kullandığınız renklerin siyah beyaz bir fotoğrafta nasıl görüneceğini hayal etmek size yardımcı olabilir; benzer gri tonları olan renkler birleştirebileceğiniz renklerdir. Hepsinden daha belirgin olarak, açık renkleri açıklarla, pastelleri pastellerle eşleştirebilirsiniz.


5-Tamamlayıcı renkleri kullanın


Tamamlayıcı renkleri kullanarak sayısız eşleme yapabilirsiniz. Renk tekerinde direkt olarak birbirine karşı gelen renkler tamamlayıcı renkler olarak tanımlanır: kırmızı ve yeşil, sarı ve mor, mavi ve turuncu. Tamamlayıcı renkleri birleştirmek kendine güvenen, bilgili, giyimine özen gösteren birinin göstergesidir ve bunu yapmak yaratıcı, renkçe zengin bir palet yaratır. Zevkli olun ve modern, sofistike bir görünüş için şık turuncu bir kravat ile mavi ekoseli bir gömlek giyin.

Renkler üzerine yoğun program


Renkleri bir araya getirmek zorlu bir iş olabilir. Fakat temel bazda olsa dahi, bunu yapmayı öğrenmemiz gerektiği de bir gerçektir. Bu yüzden yukarıdaki beş basit adım başlamanız için gerekli genel kuralların beş parmağını oluşturur. Devam edin ve bir deneyin; kendinize ve etrafınızdaki dünyaya daha şık ve renk ustası bir stil için renkleri birleştirmeyi ve şık giymeyi bilen bir olduğunuzu ispat edin.
mynet...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 29 Ekim 2009, 16:25   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Farklı Renkleri Birleştirmenin Temel Kuralları




Körmü oldum renklermi karıştı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Keşke dedim, ateşten, yazıdan önce insanlığı bulsaydılar
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
birlestirmenin, birleştirmenin, farkli, farklı, kurallari, kuralları, renkleri, temel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Köpek Eğitiminin Temel Kuralları CtrL Evcil Köpekler 0 07 Şubat 2014 21:37
Tangoda Temel Görgü Kuralları Afrodit Dans 0 11 Eylül 2012 22:28
Saçlarınızda Farklı Renkleri Denemeyi Seviyorsunuz Peki; Hangi Renk?. Sevda Ah Kadınlar 0 06 Aralık 2010 13:03
Temel Cilt Bakım Kuralları Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 04 Ekim 2010 04:04
Cilt Bakımının Temel Kuralları Dilara Ah Erkekler 1 04 Mayıs 2010 04:12