IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2010, 19:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkeklerin Orta Yaş Sendromu - Andropoz




Erkekler kadınların ‘menopoz’u gibi yaş dönemi bunalımı yaşıyor. Yaşlanan erkeklerde hormonal değişikliklere bağlı olarak meydana gelen ‘andropoz’un (erkek menopozu), eksilen hormonu (testosteron) yerine ko***** tedavi edilebileceği belirtildi. Yaşlanmadan en fazla etkilenen organın beyin olduğu, ardından hücreler ve hormonların geldiği ifade edildi.

Erkek menopozu

Erkeklerin de kadınlar gibi hormonal etkiler altında bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Pabuçuc, ”Erkeklerde yaşa bağlı olarak erkeklik hormonu üretiminde zamanla bir azalma meydana geliyor. Bu azalma özellikle 50 yaşından sonra belirginleşiyor. Birtakım yaşlı erkeklerde, ‘orta yaş krizi’ olarak adlandırılan alışılmamış davranış şekilleri ortaya çıkıyor. Bu ‘andropoz’ (erkek menopozu) olarak adlandırılıyor” dedi.
Prof. Dr. Pabuçcu, testislerden salgılanan ve erkek karakterlerini sağlayan temel hormonun ”testosteron” olduğunu belirterek, ”testosteron azalması 50 yaşından sonra her yıl yüzde 1 oranında gerçekleşir. Bu azalma 70′li yaşlarda yüzde 30-40 oranına ulaşır. Testosteronun azalmasına bağlı andropoz veya yeni tanımıyla ‘yetişkin erkek androjen azalması’ bulguları ortaya çıkar” diye konuştu.
Andropoz durumunda neler olduğunu da dile getiren Prof. Dr. Pabuçcu, ”cinsel yönden azalmış istek ve cinsel organ sertleşme problemi, psikolojik yönden depresyon, sinirlilik, konsantrasyon zorluğu, hafızada problemler, fiziksel yönden kemik erimesi (osteoporoz), çabuk yorulma, karın çevresi ve göğüste yağlanma, kas güçsüzlüğü, vücut kıllarında azalma ve uyku problemleri olabileceğini” belirtti. Andropoz döneminde erkeklerde depresyon geliştiğini de söyleyen Prof. Dr. Pabuçcu, intihar oranının erkeklerde kadınlara oranla daha fazla olduğuna işaret etti.

İlaç çeşitleri

Prof. Dr. Pabuçcu, yaşlanan sağlıklı bir erkekte testosteron kaybı tanısının konulmasının ardından tedavisinin yapılacağına işaret ederek, ”Tedavisi, eksik testosteronu yerine koymaktır. Andropozdaki hiçbir erkek yerine koyma tedavisi için geç kalmış sayılmaz” dedi.
Prostat, meme kanseri, uykuda geçici nefes alamama nöbetleri olanlarda bu tedavinin uygulanamayacağını ifade eden Prof. Dr. Pabuçcu, ilacın ağızdan tablet, kas içi enjeksiyon, cilde yapıştırılan flaster şeklinde kullanılabildiğini söyledi. Prof. Dr. Pabuçcu, sağlıklı bir yaşlı nüfus için ‘’sağlıklı beslenme, yaşa uygun egzersiz, hormon yerine koyma tedavisi” önerdi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
andropoz, erkeklerin, orta, sendromu, yaŞ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Andropoz nedir? Sue Erkek Sağlığı 0 16 Temmuz 2012 21:39
Erkeklerin Zor Dönemi: Andropoz Rüzgar Erkek Sağlığı 0 28 Ocak 2012 11:50
Tükenmişlik Sendromu (Staff Burnout Sendromu) KarakıZ Sağlık Köşesi 0 02 Eylül 2011 21:54
Andropoz Sır Erkek Sağlığı 0 12 Nisan 2010 13:58