IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2010, 13:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Doğum anını gören erkeklerdeki değişimler




Doğum anını gören erkeklerdeki değişimler

Erkekler doğum anını görürlerse sonrasında ne olur? Seks hayatları, bu görüntülerden etkilenir mi? Doğum anını unutamayan eş, cinsellikten soğuyabilir mi ya da karısına daha da bağlanıp seks hayatını güçlendirebilir mi?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

'Erkekler doğuma girerse, seks hayatları nasıl değişir?' diye araştırdık. Bu konuyu seksologlara, psikiyatristlere ve psikologlara sorduk. İşte uzmanların verdiği cevaplar...

ERKEK DOĞUMA GİRSİN ÇÜNKÜ...
Eşini seks objesi olarak gören bir koca olumsuz etkilenir!
Prof. Dr. Mansur Beyazyürek Psikiyatrist
Karı-koca arasındaki sevgi, entelektüel ve kültürel düzeyle ilgilidir. Eşlerin arasındaki ilişki oturmuşsa, bir sorun olmaz hatta daha iyi olur. Ancak karı-koca ilişkisini, salt cinsellik olarak algılayan erkekler de var. Eşini doğum esnasında görmek böyle erkekleri cinsellikten soğutabilir. Onlar için bir bebeğin doğumunu görmek, bu ilişkiyi bitirebilir. Ancak ruhsal anlamda birbirlerine karşı saygı ve sevgi gösteren çiftlerde ise daha da iyi bir paylaşım oluyor. O kadar erkek jinekolog var. Onlar neden cinsellikten soğumuyor? Çünkü bu konu tamamen eğitimle ilgili... Varoşlarda erkeğin doğuma girmesi söz konusu bile değil.

O ana tanık olan erkekler eşleriyle daha da yakınlaşır
Prof. Dr. Mehmet Sungur- Psikiyatrist
Bütün erkekler, doğuma girmeye teşvik edilmeli... Kadınla erkeğin her şeyi paylaştıkları bir dünyada doğum gibi hem çok mutlu hem de kadın için zorlukları olan bir olayı birlikte yaşamaları çok önemli... Ayrıca doğumun ne olduğunu anlamak açısından da faydası var. Ama her erkek bundan aynı şekilde etkilenmez. Bazı erkekler bunu çok hoş bir deneyim olarak yaşıyor. Bazıları ise bunu aşamıyor ve hoş bir deneyim olmuyor. Cinsel hayatı etkileyecek o kadar çok şey var ki; doğum da bunlardan sadece bir tanesi... 'Sadece doğum etkiledi' denemez.

Aralarındaki seks iletişimini artırır
Dr. Akif Poroy- Seksolog
20 küsur senedir babaları doğuma alıyorum ve bunun çok faydasını gördüm. Özellikle ilk gebelikte, kadınla erkeğin arasında ikili bir ilişki var. Çocuk doğduktan sonra bu ilişki, üçlü bir ilişkiye dönüşüyor. Baba doğumda eşinin yanı başında olursa, aralarındaki iletişim de güçleniyor. Ben, bunu 1980'den beri Almanya, Amerika ve Türkiye'de de denedim. Doktor doğru bilgi vermeli. Baba karısının alnını silmeli ve duygusal olarak destek olmalı. Doğum manzarası, alışık olmayan birisi için hoş bir manzara değil! Eğer baba, kadının başucunda oturursa, bu sorunlar olmaz. Tabii burada doğuma giren ekibin babayı doğru yönlendirmesi de son derece önemli...

ERKEK DOĞUMA GİRMEMELİ ÇÜNKÜ...
Bebeğin dünyaya gelişine şahit olan erkek sekste hatırlar
Prof. Dr. Aytül Özkürkçügil Psikiyatrist

Bazı erkekler bu konuda istekliyse, doğuma girip eşlerine yardımcı olabilirler. Sonrasında da eşlerini yine erotik bir figür olarak görüp, istemeye devam edebilirler. Ama kadın- erkek rollerinin birbirinden fazlaca ayrıştığı; bizimki gibi toplumlarda, erkekleri bu konuda zorlamak iyi sonuçlar doğurmaz. Doğuma giren erkek olaydan olumsuz etkilenir. Korkar ya da sıkıntı yaşarsa, o anı unutması mümkün olmaz ve eşine cinsel anlamda yaklaşması gereken durumlarda, bir anda o görüntülerin zihninde belirmesiyle performans kaybı yaşayabilir. Ama bir başkasında hiç sorun yaşanmadan bu süreç atlatılabilir.

Sadece başucunda otursunlar, o anı görmesinler!
Dr. Cem Keçe CİSED Başkanı, Uzman Psikolojik Danışman

Ben kendim, eşimin doğumuna girmedim, eşimi o halde görmek istemedim... Ama eşimin başucunda oturup, sadece elini tutmayı çok isterdim. Doğum anını ve o acılı, kanlı hali görmemek gerekiyor. Bu sahne cinsellikten soğutabilir. Erotik gelen bir organ genişliyor ve içinden bir şey çıkıyor. Bu hoş bir şey değil! Eğer erkekler doğumda eşlerinin yanında olmak istiyorsa, doğum anını izlemesinler, sadece el tutsunlar.

Erkek 'Meryem Ana' sendromuna yakalanır!
Dr. Meliha Karayay- Psikolog
Eşine destek olmak amaçlıysa doğuma girmek fikir olarak hoş karşılanabilir, ilişkinin paylaşımı açısından hoş olabilir ancak cinsel yaşantı açısından hoş olmadığı kesin... Cinsel istek ve arzu bu durumdan olumsuz yönde etkilenebiliyor. Cinsel partner yerine doğum yapan ve bebek emziren anne görüntüsü akla geliyor. Cinsel bölge için negatif görüntüler aklına geliyor. Evlilik için negatif durum olabiliyor.

İstek uyandırmıyor!
Lohusalık döneminde kadının bebeğini emzirirkenki görüntüsü erkek tarafından farklı algılanıyor. Cinsel partnere eş olarak değil, anne olarak düşünüp şefkatle yaklaşmak, 'Meryem Ana' sendromu adını verdiğimiz durumu oluşturuyor.

Romantik film değil, izlenmemeli!
Dr. Suat Süphan Erşahin Medical Park Bahçelievler Hastanesi Doğum Uzmanı
Doğumun bir de gerçek tarafı var ki; o da doğumun öyle romantik filmlerdeki gibi olmadığıdır! Babanın, anneyle birlikte doğuma girmesi bazı sorunları da beraberinde getirebiliyor. Bir kere her şeyden önce erkekte cinsel istekte azalmaya neden olabiliyor. Çünkü doğum, gerçekten filmlerde görüldüğü gibi değil! Plasenta, hiç görmeyen biri için çirkin gelebiliyor. Bu da erkekte cinsel soğukluğa neden oluyor. Daha sonra bazı hastalarımızda cinsel libidoda bir azalma oluyor.

Yanlış anlıyor
Bir yıl eşiyle seks yapamayan erkekler olabiliyor. Yani doğum ortamında erkeğin görmemesi gereken durumlar var. Erkeğin doğuma girmesi durumunda, doktor ya da sağlık personeli açısından da sorun doğabiliyor. Yapılan tıbbi müdahaleleri ya da tıbbi gereksinimleri baba adayı yanlış anlayabilir. Doktorun sözlerini, 'galiba bir şeyler ters gidiyor' diye algılayabiliyor. Zor olan bir doğumda, 'acaba beceremiyorlar mı' tedirginliğini yaşıyor. Örneğin o anda vakum takıldığında, ne anlama geldiğini bilmediği için hemen panik oluyor. Bazen de doğum sırasında bayılıyor baba adayları! Kaç defa dışarı çıkardık bu yüzden onları. O yüzden doktorun babayı doğuma sokmama hakkı vardır. Ayrıca bu tıbbi bir gereksinim değil. Tıbbi gereksinim olmayan hiçbir şeye de gerek yok bence. Bizim için, annenin eşinin ya da yakınlarının dışarıda olduğunu bilmesi yeterli bizim için...

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 10 Şubat 2010, 16:43   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Doğum anını gören erkeklerdeki değişimler




Ben evlendigimde eşim doğum yaparken kendimi bayılttıracam..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Şubat 2010, 10:42   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Doğum anını gören erkeklerdeki değişimler




ilginc : )

bence her es .. o an hanimin yaninda olmali

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Şubat 2010, 13:59   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Doğum anını gören erkeklerdeki değişimler




Feronia Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ilginc : )

bence her es .. o an hanimin yaninda olmali

Yok korkdugumdan yada 9 doğuracagımdan deyil bende hastane fobisi var giremem hastaneye girdigimdede oto olarak bayılırım zaten tutuyor..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
anini, anını, değişimler, degisimler, doğum, dogum, erkeklerdeki, goren, gören


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkeklerdeki Kadın Hastalıkları Lcia Ah Erkekler 0 27 Kasım 2014 23:18
Erkeklerdeki Gögüs Hastalığının 10 İlginç Sebebi MasteR06 Ah Erkekler 0 10 Aralık 2013 13:55
Doğum sonrası yaşanan değişimler Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 01 Şubat 2013 17:07
Erkeklerdeki Bu İşaretlere Dikkat Heidi Ah Erkekler 0 06 Eylül 2008 10:45