IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Mart 2011, 18:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sakal Bıyık Tıraşının Püf Noktaları




Islak ya ya kuru tıraş her ikisi de cildi kurutur.
özellikle ıslak tıraşta yani traş bıçağı ile tıraşta kıl kökleri foliküller daha çok travmaya maruz kalır.

Bunun sonucunda kıl dönmeleri ve ihtilaplar ortaya çıkar. Bu cildi rahatsız eder ve dış etkenlere karşı hassaslaştırır. Bu problemleri doğru bir bakım ile en aza indirmek için her şeyden önce hijyene dikkat edilmesi gerekir. Kullanacağınız ürünlerin çok az alkol içermesine ve traş kreminin ya da köpüğünün cilt tipine uygun olmasına dikkat etmek gerekir.

Kolonya ve alkollü after shave cilde zararlı
Traş öncesi bakım gibi traş sonrası bakım da önem taşır. Birçok erkek dezenfektan olsun diye kolonya ya da alkollü after shave kullanır; bu cilde faydadan çok zarar verir. Çünkü alkol hücre öldürücü etkisi ile traşta meydana gelen olası kesiklerin iyileşmesini geciktirir.

Traştan sonra cilt tipine uygun bir after shave hem cildi dinlendirir hem de besler.


Bunları Biliyor Musunuz?

Yüzünüzde ortalama 15000 kıl bulunur bu kıllar günde 38 mm uzar. 15 yaşın üzerindeki erkeklerin %90’ı istenmeyen kıllardan kurtulmak için düzenli olarak tıraş olur. Traş ortalama 3 dakika sürerken bir tıraş bıcağı da maksimum 9 kez kullanılır. Bu rakamlar kullanıma ve cilt özelliklerine göre değişkenlik gösterebilir. Bu ortama erkek ömrünün 3350 saatini yani 139 gününü alır. Ve erkeklerin %70’i ıslak traşı tercih eder.


Pratik Bilgiler

Traş öncesi Öncelikle sağlıklı bir traş dolayısıyla sağlıklı bir cilt için hijyene çok önem verilmeli.

Traş takımlarının temizliğine özellikle dikkat edilmeli. Traş öncesi cilt temizliğine önem verilmeli. Hem daha rahat bir tıraş hem de hijyen açısından tıraştan önce yüz ılık su ile bolca yıkanmalı. Böylece sakallar yumuşayacak ciltteki gözenekler açılacaktır.
Tıraş sırasında sıcak su kullanılırsa sakalların yumuşaması gözeneklerin açılması ve cildin temizlenmesi sağlanacaktır. Eğer vakit varsa duştan çıktıktan sonra tıraş olunması tavsiye edilebilir.


Ürün Kullanımı

Traş kremi traş köpüğü ya da tıraş jeli cildin tipine göre belirlenmeli. Her erkeğin farklı bir cilt yapısı olduğu unutulmamalı.


Uygulama

Cilde göre belirlenen traş kremi traş köpüğü ya da traş jeli ılık suyla köpürtülerek ve yüze masaj yapılarak sürülmeli. Böylece sakallar ve cilt yumuşayacaktır. Traş köpüğünün yüzde bir süre bekletilmesi tavsiye edilebilir. Böylece su ve köpük cilde nüfuz etmiş olacaktır.

Tıraş Bıçağı Kullanımı

Traş sırasında da sonrasında da tıraş makinesi sık sık temizlenmeli. Traş makinesinin bıçaklarının sık sık yenilenmesi hem rahat bir traş için hem de cildin sağlığı için çok önemlidir. Traş bıçağına çok fazla baskı yapılmamalıdır yoksa ciltte tahriş olma ve çizikler oluşabilir. Her zaman bıçak yüzde yavaşça gezdirilmelidir. Traş olurken cildin daha az tahriş olması için sakalların çıkış yönüne çok dikkat edilmeli.

Traş Sonrası

Traş bittikten sonra cilt bolca soğuk su ile durulanmalı. Böylece ciltte açılan gözenekler kapanacak ve cilt doğal dengesine kavuşacaktır. Traştan sonra yüz yumuşak ve temiz bir havlu ile kurulanmalı. Traştan sonra cilde uygun bir ürün ile bakım uygulanmalı.

Traştan sonra cilde sıradan kolonyalardan sürmek doğru değildir.Yüze sürülen sıradan bir kolonya ciltte kızarıklıklara ve tahrişlere yol açabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bÜyÜk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sakal Ve Bıyık Modellerini Etkileyen Faktörler Liaaa Ah Erkekler 1 11 Mayıs 2012 14:03
Sakal Bıyık Tıraşının Püf Noktaları yoSun Ah Erkekler 0 04 Haziran 2011 00:23
Erkekte Sakal Kaç Yaşında Çıkmaya Başlar ?Sakal çıkma yaşı kaçtır ? Frozen Ah Erkekler 0 20 Mart 2011 17:53
Bıyık ve Sakal Bırakan Erkekleri,Sempatik Bulurmusunuz? + Bıyık ve Sakal Modelleri.. Sevda Ah Erkekler 11 16 Aralık 2010 17:00
Sakal ve Bıyığın Dinimizdeki Yeri Nedir? Sakalsız Bıyık Bırakılabilir mi? Sevda Genel İslami Konular 0 02 Aralık 2010 03:21