IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ağustos 2011, 16:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Estetikli Erkeklerin Kabusu Feminen Görünmek !




Günümüzde artık estetiği sadece kadınlar yaptırmıyor. Estetik merakı erkeklerede bulaşmış durumda. Erkeklerde kadınlar kadar görüntülerine dikkat etmeye başladıkları için hiç çekinmeden estetik yaptırmak için bıçak altına yatıyorlar.

Göbek ve bel çevresine liposuction yaptıran erkekler, yüz gerdirme ve burun ameliyatlarında da kadınlarla yarışıyor. Teknolojiyi takip eden erkekler şimdi neştersiz botox ve dolgu maddeleriyle genç ve diri görünmek için estetikçilerin kapısını aşındırıyor. Ancak, en büyük korkuları feminen görünmek..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

“Her yaş grubunun moda esteği var”
Erkeklerde kadınlar kadar doğallığa önem veriyor. Öğle arası yemek paydosunda ya da toplantı arasında göz çevresindeki kaz ayağı denilen kırışıklar, alın çizgileri ve mimik çizgileri için botox ve dolgu yaptırıyor. 35-45 yaş arasında burun, bel ve karın yağlarının alınması, botoks ve dolgu işlemleri. 45-55 yaş arası ise göz kapağı estetiği, yüz germe ameliyatları, botoks ve dolgu işlemleri en çok rağbet gören operasyonlardır. Kadınlar yüzlerinde çıkan ilk kırışıklıkta, erkekler ise bir gün aynaya bakıp da ‘ne kadar yorgun görünüyorum’ amma da çok kırışığım olmuş dediklerinde bize geliyorlar.

“Meme büyüklüğü sosyal fobi yaratıyor”
Türkiye’de kadında olduğu gibi erkekde de en sık yapılan estetik ameliyatının burun ameliyatıdır. Aynı seans içinde hem daha kaliteli nefes alabilen hem de görüntüsel olarak daha yüzüne oturan bir burun sahibi olmak erkek hastalarımızı da cezbediyor. Göbek ve bel çevresinin liposuction yöntemiyle kalıcı olarak inceltilmesi de ‘birçok yöntemi deneyip de sonuç alamayan’ erkekleri bizlere yönlendiriyor. Meme büyüklüğü nedeniyle sosyal sıkıntılar yaşayan hastalarımız da bu sorunu gidermek için başvuruyorlar. Senelerin getirdiği yüz yıpranmasını tazelemek amacıyla göz kapağı estetiği, yüz germe veya gıdı düzeltme amacıyla da başvuran erkek hastalarımız mevcut. Erkek hasta grubunun estetik ameliyat öncesi karar aşamasında daha çok üzerinde durduğu yapılacak işlemin doğallık derecesi, daha açık bir dille bu işlemin kendilerine feminen bir hava katma endişesidir. Kendilerine estetik cerrahide kadın ve erkek hasta için ameliyat planlamasının farklı olduğunu anlatıp bu endişelerini giderdiğimizde, işten uzak kalma periodlarını, işlemin geri dönülemez istenmeyen sonuç bırakma riskinin olup olmadığını, alınacak sonucun ne kadar süreceğini ve elbette maddi boyutu merak ederler.

“Toplantı arası botox ve dolgu yaptırıyorlar”
Botox ve dolgu gibi işlemleri ameliyat sınıfına koymuyoruz. Bu tür işlemler ameliyathane gerektirmeyen, hastanın botox ve dolgudan 1 saat sonra bir iş toplantısına girebileceği türden küçük müdahalelerdir. Ancak elbette kendilerine göre çok ince detayları olan ve milimetrik çalışmayı gerektiren işlemlerdir. Erkek hasta grubunda botoksu göz kenarı (kaz ayağı), kaş arası (sinirlenme ifadesini veren bölge) ve alın bölgesi kırışıklıklarını yumuşatma veya giderme amacıyla yapıyoruz. Dolgu işlemleri ise yanak,burun kenarından ağız kenarına inen çizgilerde ve gözaltı bölgelerinde daha sıklıkla uygulanıyor. Çene veya elmacık kemiği seviyelerinde dolgu amaçlı kalıcı protezleri de kullanıyoruz. Kozmetik amaçlı kullanımında botoksu yüzde cilde yapışık olan ve bu nedenle kasıldığında ciltte çizgilenme yaratan mimik kaslarını felç etmek amacıyla kullanıyoruz. Bu felç sadece yapılan kasta etkilidir ve 4-6 ay arası dönemde geri dönüşlüdür. Dolgu ise vücuttan alınan hastanın kendi dokusu veya fabrikasyon hazırlanmış çok çeşitteki ürünlerden birini seçerek, kimi zaman cildin içine, çoğu zaman da cildin altına uygulanarak çöküklüğü gidermek amacıyla yapılan işlemdir.

“Ameliyat izi erkekleri kaygılandırıyor”
Estetik operasyonları erkekler medyadan çok iyi takip ediyor. Ameliyat izi erkekler için de kaygıların ilk sıralarındadır. Kadın hasta grubu ameliyat sonrası iyileşme sürecini çok merak ederken, erkek hasta grubu daha çok işin sonucunun kalitesini merak eder. 25-35 yaş arasında burun, meme büyüklüğünün giderilmesi, kepçe kulak düzeltilmesi. 35-45 yaş arasında burun, bel ve karın yağlarının alınması, botoks ve dolgu işlemleri. 45-55 yaş arası ise göz kapağı estetiği, yüz germe ameliyatları, botoks ve dolgu işlemleri en çok rağbet gören operasyonlardır. Kadınlar yüzlerinde çıkan ilk kırışıklıkta, erkekler ise bir gün aynaya bakıp da ‘ne kadar yorgun görünüyorum’ amma da çok kırışığım olmuş dediklerinde bize geliyorlar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
erkeklerin, estetikli, feminen, kabusu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Estetikli Erkekler Artışta Lcia Sağlık Köşesi 0 17 Ocak 2015 20:28
En Şık, En Feminen Zen Ah Kadınlar 0 16 Şubat 2013 12:09
Feminen ve Klasik (Kır Evi) Kalemzede Ev Dekorasyonu 0 17 Ağustos 2011 19:23