IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Liaaa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Şubat 2012, 15:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bench Press Nedir Nasıl Yapılır




Bench Press hareketi temel göğüs egzersizlerinden olup ağırlık egzersizi yapanlar ve yapacak olanlar için vazgeçilmezler hareketler arasında yer alır. Bench press hareketleri başta göğüs kaslarıyla arka kol kaslarını çalıştırarak güçlendirir.
Bench Press yabancı bir kelimedir. Bu hareketin anlamını daha iyi anlamak için;
Bench: Sıra, bank (bu hareketi yaparken yattığımız sehpa)
Press: Sıkıştırma, basma anlamlarına da gelen press kelimesiyle anlatılmak istenen bu hareketi yaparken halteri "ittirme" işidir. İtiş hareketlerinin neredeyse tamamı ingilizcede "press" kelimesiyle karşılanıyor.
Grip: Tutma / Kavrama şekli (Tutuş biçimlerine göre çeşitlenen bu hareketin çeşitlerini anlamanız için bu bu kelimenin anlamını bilmelisiniz.)

Hareket halterle yapılabileceği gibi iki adet dambıl (dumbbell) kullanarakta yapılır. Bu durumda hareket Dumbbell Bench Press, dumbbell press gibi adlarla da anılır.
Aynı zaman da bu harekete yeni başlayanlar ve zorlananların için yapılmış özel makinelerde de yapılabilen bir harekettir. Bu makinelere Bench Press Machine denmektedir ve hareketi yaparken çok güçsüz olup halteri rahat kaldıramayanlar için tehlikesiz olduğundan son derece güvenlidir.
Bench press yaparken çalışan ana kaslar: Pectoralis Major, Pectoralis Minor, Anterior Deltoid, Triceps. Bunların yanı sıra birçok küçük kas grubu da çalışır.
Bench pressle güçlenecek kaslarınız size bütün itme ve güç aktivitelerini daha kolay yaptırır, göğüs kafesini ve iç organları korur. Bütün mücadele ve güce dayalı spor branşlarında göğüs kasları çok önemli olduğundan önemli rol oynarlar. Bench press çalışarak bu sporlardaki başarınızı arttırmanız mümkün olur.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bench Press Uygulaması:
Egzersize uygun olarak yapılmış sıranın üzerine, bacaklar sıranın her iki yanında kalacak şekilde yatılır. Ağırlıkların takılı olduğu çubuk, yani halter (Barbell), Sıranın (Bench’in) her iki yanında bulunan askıların üzerindedir.

Halter, omuz genişliğinden biraz daha geniş tutuş açıklığı ile her iki el ile aşırı sıkmadan ancak sıkıca ve sağlam kavranır. Nefes alınarak köprücük kemiğinin 3-4 santim kadar daha aşağısına gelecek şekilde indirilir. Yine kontrollü ve yavaşça, kollar tam düzelinceye kadar, göğüs kaslarında tam gerginlik hissederek (zihnen göğüs kaslarına odaklanmak daha iyi sonuç verecektir.) yukarıya kaldırılır. Ellerin tutuş açıklığı omuz genişliğinden daha dar ise, göğüs kaslarının iç kısımları, daha geniş ise, dış ve yan kısımları daha etkili çalışır. Bench press bütün vücudun kuvvet ve görünüşünü çok olumlu yönde etkileyen, en faydalı temel hareketler arasındadır.
Bench Press yapmak için çalıştığınız ağırlığı kaldırabilecek gelişmişlikte arka kol (triceps) kaslarınız olmalıdır. Gelişmemiş triceps kaslarıyla yapılan hareket istenilen şiddete gelmeden arka kol kaslarının yorulması nedeniyle yarıda kesilebilir. Bir çok insan güçsüz arka kol kasları nedeniyle yeterince iyi göğüs çalışamaz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
bench, nasıl, nedir, press, yapılır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Umre nedir, nasıl yapılır KarakıZ Genel İslami Konular 0 10 Ocak 2012 23:11
Ablasyon nedir? Nasıl yapılır? Sır Sağlık Köşesi 0 28 Ekim 2010 22:09
Seo Nedir Nasıl Yapılır ? IRCConnect Google 6 11 Temmuz 2010 02:53
Optimizasyon Nedir ? Nasıl Yapılır ? Agathadaimon Google 3 26 Ocak 2010 20:02
Fake Pr Nedir Nasıl Yapılır Nasıl Anlaşılır Golf Google 0 04 Eylül 2007 18:51