IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Mart 2012, 13:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ectomorph Yapı Nedir - Ectomorph Yapı Hakkında






1. bölüm: Vücuduna İsyan Edenlere..

Kilo almak, ektomorfların kabusu, kimilerine göre imkansız, kimilerine göre de hep imkansız kalacak kelime..

Direk konumuza giriş yapalım, kemikleriniz ultra ince, parmaklarınız kürdan gibi ve ne yerseniz yiyin kilo alamıyor, tüm yediklerinize rağmen bölgesel yağlarınız olmuyor ve karnınız doğuştan fit ise sizde ektomorf ailesinin bir üyesisiniz.

Ne yaptıysanız olmadı mı? Servet harcadınız ama çözüme ulaşamadınız mı? Pes mi ettiniz? Neyseki şuan bu satırları okuyan şanslı ektomorflardansınız.
Benim sizler gibi bu tarz bir şansım olmadı; ufak tefek, doğruluğu kesin olmayan bilgileri birleştirip, deneme yanılma yöntemleri ile sporumu devam ettirdim.

Ektomorf yapıdaki insanların, metabolizması ultra hızlı, yağ tutamayan bünyeleri ve genellikle hiperaktif yapıları vardır. Kemik yapıları ultra ince, genel yapı olarak ince uzun görünümleri vardır. Bir üst mesajımda vücut tiplerinin görsel örneklerini paylaştım.

Peki ne yapacağız, herşeye bahane mi bulacağız, zayıf yönlerimizina altına mı sığınacağız, çocuk reyonundan ya da basit bir kıyafet için bile saatlerce mağaza, mağaza gezmeye devam mı edeceğiz? HAYIR! Vücuda isyan vakti geldi de geçiyor bile!

Biraz kendimden bahsedeyim. Düzenli beslenmesi olan, iştahı açık, yemek yemeyi seven birisiydim. 5 kilo civarı doğmuş ve bugüne kadar o kiloyu kullanan, her zaman çöp adam gezen, rüzgardan bile şerit değiştiren, suya batmayan, su üstünden yürüyebilen, kemikli deri görünümün de bir yapıda sürdürdüm hayatımı bir yıl öncesine kadar. Hatta ve hatta damatlığım bile özel dikimdi ve kemerim belimde iki defa dolanıyordu..

Tabi ki bu durum çocukluğumdan itibaren hiç hoşuma gitmiyor, boş durmuyor, kapı, kapı çare arıyordum.. Doktor kontrolünde yapılması gereken tüm testler harici neler mi yaptım kilo almak için; diyetisten kontrolünde listeler, ünlü bilinen karışım iksirleri, özel tahıl karışımları, lokman hekim gıdaları, ek ürünler, bebek mamaları vs vs.. Olmadı, bir türlü kilo alamadım. Geceleri geç saatlerde yememe, yağlı yemekleri artırmama rağmen, değil kilo almak en ufak yağlanmayı bile sağlayamadım. "Harcadığın kalorinin fazlasını tüketirsen kilo alırsın" denilen, klasikleşmiş kavramın bizler için geçerli olmadığını, bizzat yaşayarak öğrenmiş oldum!

Peki ne oldu, bir kalp doktorunun beni karşısına alarak; beslenmeyi kaliteleştirerek, vücut geliştirme ile desteklememi, yapısal durumum ve kas dokularımın zayıf olması nedeni ile büyük beklentilere kapılmamamı uzun, uzun bana anlatıp tavsiyelerde bulundu..

Sıra da ne vardı, ne yapılacaktı? Güzel bir plan, spor salonuna üye olmak, her tür bilgiden faydalanmak ve artık aynalardan korkmamak!


Kaynak: @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] - Vucutcu.coM



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rize Mimari Yapı Ecrin Karadeniz Bölgesi 0 04 Şubat 2012 23:23
Nüfus ve toplumsal yapı Dilara Ege Bölgesi 1 13 Mart 2009 23:58