IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2012, 17:28   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkeklerde Saç Modeli Belirleme




Saç modeli bir insanın estetik görünümü üzerinde doğrudan etkili olan faktörlerin başında gelmektedir. Saçların görünümü kadınlarda olduğu kadar erkeklerde de oldukça önemli ve güzel görünümü belirleyen bir etkendir. Bu nedenle erkeklerin kendilerine uygun saç modelini seçmesi ve saçlarını bu şekilde kullanması oldukça büyük bir fark yaratacaktır. Doğru saç modeline sahip bir erkek estetik açıdan çok daha iyi görünecektir. Erkeklerde doğru saç modelinin belirlenmesinde birden fazla faktör göz önüne alınmaktadır.

Erkeklerde saç modeli belirlemek için öncelikle kişinin; kafa yapısına yüz yapısına saçın yoğunluğuna bölgesel dökülmelere alın ve kaş arasındaki mesafeye ve kulak ile boyun arasındaki mesafeye bakılması gerekir. Tüm bu fiziksel özelliklerin değerlendirilmesi kişiye en fazla yakışacak saç modelinin belirlenmesini sağlar. Görüldüğü üzere erkekler için doğru saç modeli sadece saç tipine göre değilbirçok farklı fiziksel özelliğin değerlendirilmesine göre belirlenmektedir.

Erkekler için en uygun ve güzel görünen saç modelinin belirlenmesinde kuşkusuz saçın dalgalı kıvırcık ya da düz yapıda olması da önemlidir. Ayrıca saç tellerinin ince ya da kalın yapıda olması dakuaförün dikkat etmesi gereken konulardandır. Saç telleri kalın yapıda olan bir erkeğe uygulanan saç kesimi kişinin günlük hayatında da rahat bir şekilde kullanabileceği bir model olmalıdır. Çoğu kalın saç tipine sahip erkek; kuaförde çok güzel görünen saç modellerini günlük hayatta saçlarını aynı şekilde yapmak için vakit ayıramamasından dolayı kullanamamaktadır.

Tüm bunların haricinde kıvırcık ve dalgalı saç tipine sahip erkeklere uygun bir model belirlenmesine rağmen bazı durumlarda saç yapısı bu model için uygun olmadığından kişinin saçları bu şekilde kesilemez. Bu açıdan en şanslı saç tipine sahip olanlar düz saç tipine sahip erkeklerdir. Düz saçlı erkeklere tüm saç modelleri rahat bir şekilde uygulanabilmektedir. Ayrıca saçlarında dökülme olan erkeklerin saçlarının bilinen tam aksine kısa bir şekilde kesilmesi gerekmektedir.


Saç dökülmesi olan erkekler genellikle saçlarının belirli bölümlerini uzatarak kel alanı kapatmaya çalışsa da bu durum hem bu bölgenin hava almaması nedeni ile daha da fazla kelleşmesine hem de estetik açıdan hiç de hoş olmayan bir görüntünün oluşmasına neden olmaktadır. Kuşkusuz bu durum biraz da kişinin kendisi ile barışık olmasına da bağlıdır.


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sac


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Öss Tercihlerini Belirleme... KraLiSHE YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 01 Nisan 2009 10:43
Ident Belirleme ve Ban µGµR mIRC Scripting Sorunları 15 30 Ocak 2009 09:06
Meslek Eğilim belirleme testi zerrinnaz YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 24 Şubat 2008 17:23