IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Zen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2012, 14:22   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkekler İçin Şık Olmanın Kuralları




Nihayet erkekler için bir şıklık kılavuzu hazırlandı. Nur Onur’un yazdığı “Erkekler İçin Şıklık Haritası”nda bir erkeğin nasıl şık olabileceği, seçimlerini neye göre yapacağı, rüküşlük sınırına ne kadar yaklaşıp yaklaşmadığı, hangi küçük detayların kıyafetine ve tarzına özellik kattığını öğrenebileceksiniz. Şıklıktan söz açılınca akla hep kadınlar gelir. Çünkü bir kadın şık olmak için her şeyi yapar. Saatlerce alışveriş, makyaj, kuaförlerde geçirilen zamanlar, manikürler, pedikürler... Giydiği kıyafetin, kullandığını aksesuarın en ince ayrıntısına kadar her şeyiyle ilgilenir. Erkek için ise şıklık daha basit bir anlam taşır. Bir pantolon ve gömlekle günü kurtarmak, özel günleri koyu renk takımlarla geçiştirmek gibi...

Artık öyle değil! Erkekler de en az kadınlar kadar kendilerine özen gösteriyor. Özen gösteriyorlar diyoruz; çünkü şıklık, içinde özeni barındıran, kişinin kendisine ve çevresine olan duyarlılıklarını kimliği ile harmanlayan bir kavram. İşte, erkek giyim markası İmza, erkeklere şıklık haritası çizelim diyerek bir proje hazırlamış. Yazar Nur Onur’un ünlü modacılarla yaptığı söyleşilerden yola çıkılarak hazırlanan “Erkekler İçin Şıklık Haritası” adlı kitapla beyler artık rahat bir nefes alacak. Bir stil danışmanına ihtiyaç duymadan kitaptaki bilgilerden yola çıkarak tarzlarını oluşturabilecek. Nur Onur, Muzaffer Çaha, Vural Gökçaylı, Barbaros Şansal, Canan Yaka, Yıldırım Mayruk ve Ahmet Eraslan’a sorular yöneltmiş ve onların verdiği cevaplar doğrultusunda haritanın ölçeğini hazırlamış. Ölçek, sizin de tahmin edeceğiniz gibi epey büyük. Giyinmenin püf noktalarından gardırop notlarına, renk seçiminden gömlek desenlerine kadar her konu var. Peki şık bir erkek nasıl olmalı? Kitaba göre bunun belli bir şablonu yok. Zaten olmaması gerekiyor. Yoksa sokaklarda aynı tipler dolaşır dururdu. En doğrusu, kişinin yaşam biçimine ve birikimine göre kendi tarzlarını oluşturmaları. Ama hangi tarzda olursa olsun, her erkeğin hatta kadınların bile uyması gereken bazı kurallar var ki, bunlar şıklığın 7 altın kuralı olarak literatüre geçmiş durumda. Nedir onlar?

Şıklığın 7 altın kuralı

Temizlik ve bakım konularına çok dikkat etmek. Mesela her sabah sinek kaydı tıraş olmadan sokağa çıkmamak.

Görgü kurallarına uymak ve bunu yaşamımız içinde içselleştirmek.

Zaman, zemin, mekan üçlemesinde neyin, ne zaman, nerede, hangi durumda giyileceğine ilişkin bilgi sahibi olmak.

Vücut tipimizi, bedenimizin olanaklarını göz önünde bulundurarak tercih yapmak.

İçsel dünyamızın arzuları ile dış dünyanın (günlük ve çalışma hayatı) arasındaki diyalektik bütünlüğü doğru saptayarak seçimlerimize yansıtmak. Mevsime, hava sıcaklığına ve yaşa göre giyinmek.

Kıyafeti hissederek taşımak.
Anlaşılacağı gibi şıklık aslında bir yaşam biçimi. Sadece akşamları değil, günün her saatinde bakımlı olabilen biri şık olarak tanımlanıyor. Şık olmak pahalı giyinmek anlamına gelmiyor. Stil sahibi olmak da klasik olmak değil. Şık olmak için gardırobunuzda çok elbise olması gerekmiyor. Şık olmak, bedeninizi tanıyıp stilinizi oluşturmaktan geçiyor.

Şıklık, detaylarda gizlidir.Kol düğmesi, şıklık oluşturan önemli bir aksesuar. Kıyafetin kırışmaması için dikkat edilmesi gerekiyor. Pantolon ve gömlek ceplerinize kalın cüzdan, anahtar gibi şeyleri koymayın, hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkıyor. Modacılarımızın çoğu alyanstan başka yüzük takılmamasına dikkat çekiyor. Türk erkeği genelde boyasız ayakkabılarla sokağa çıkar, aman buna çok dikkat edin. Kendinize mutlaka bir mahalle terzisi edinin. Her türlü kıyafetinizi onlar daha da güzelleştirebilir. Ne olursa olsun kalite kumaşlardan dikilen kıyafetleri tercih edin. Erkek koleksiyonunda giysiler üzerinde çok büyük oyunlar olmadığı için kaliteli kumaş önem taşır. Cep mendili de yeniden moda olan bir aksesuar. Unutulmamalı ki, bir erkeğin cebindeki mendili onun şıklığının ve nezaketinin bir göstergesi.

Kiloluysanız...
Koyu renk takımlardan başka bir renk düşünmeyin. Bir veya iki pilili pantolonları tercih edin. Dikey çizgili kıyafetleri seçin. Kuvaze ceketleri tercih edin. Ceket etek boylarına dikkat edin. Üzerinize oturan doğru renkte seçilmiş yelekleri tercih edin. Kalın kumaşları seçmeyin.

Kısa boyluysanız...
Dikey çizgili kıyafetleri tercih edin. Koyu renk takımlar giyin. Ceket kesimi bele oturan bir tarzda olmalı. İki düğmeli ceketler daha iyi olur. Ceket omuzları tam oturmalı. Ceket veya pantolonun aynı renkte olmasına dikkat edin. Pantolon paçaları belden aşağıya doğru hafif daralmalı.

Uzun boyluysanız...
Kruvaze takımları tam size göre. Duble paçalı pantolonları giyebilirsiniz. Farklı renklerde birleşimler (pantolon, gömlek, ceket, kravat) oluşturabilirsiniz. Yere dik çizgili kıyafetlerden kaçının. Belinizden aşağıya doğru daralan pantolonları giymeyin.

Erkeğin kokusu
Bir erkek sık sık parfüm değiştirmemeli. Çünkü erkeğin kendine has bir kokusunun olması onun kişiliğinin, tutarlılığının, hayata bakışının bir göstergesi. Hafif çam, limon türü kokular hoş tercihler.
Erkeklere puan kaybettiren iki konu Biri boyalı saçlar. İkincisi de açılan keli arkadan gelen saçlarla örtmeye çalışmak. Hangi yaşta olursanız olun, saçınızdaki aklar sizi daha karizmatik yapar. Kelinizi örtmeyi de bırakın, hatta kelseniz doğal bir karizmanız var demektir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 02 Aralık 2012, 15:27   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Erkekler İçin Şık Olmanın Kuralları




nadirde olsa şık giyinmeyi bilenler arada çıkabiliyor.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 02 Aralık 2012, 16:25   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Erkekler İçin Şık Olmanın Kuralları




Alıntı:
hatta kelseniz doğal bir karizmanız var demektir.



Yok artik
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
şık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkekler İçin Sadakatin Altın Kuralları Sue Ah Erkekler 0 13 Ağustos 2012 15:03
Erkekler İçin Oje Sue Ah Erkekler 10 04 Ağustos 2012 19:35
Erkekler İçin Tek Taş Ay Ah Erkekler 1 10 Şubat 2012 13:39
erkekler için iyi gömlek seçmenin kuralları Frozen Ah Erkekler 0 20 Mart 2011 18:39
İşyerinde şık olmanın kuralları Dilara Ah Kadınlar 3 22 Nisan 2010 13:26