IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
3Beğeni(ler)
  • 2 Post By Elysian
  • 1 Post By Syst3m

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mayıs 2014, 21:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mafya Yöntemleriyle Daha Etkileyici Ol!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türkiye de karizmatik deyince akla Kıvanç Tatlıtuğ’dan sonra ya Kenan İmirzalıoğlu ya da Necati Şaşmaz geliyor. Peki neden bu adamlar karizmatik? Çok mu yakışıklılar? Aslında o kadar da yakışıklı değiller. Sadece mafya yöntemlerini kullanıyorlar.

Mafya babaları gibi yüzde 100 karizmatik olmanız kolay değil. Fakat karizma yüzde 50`si doğuştan geliyor, diğer yarısı da çalışmayla kazanılıyor.

50`li yılların sonlarına doğru o dönemin kralları olan İtalyan mafyasının başına Frank Costello`nun geçmesi düşünülüyordu. Ancak Costello`nun patron olabilmek için büyük bir eksiği vardı: Özgüven… Nitekim kısa bir süre sonra ailenin başına kendine aşırı güvenen ve daha sonraları “Babaların Babası” olarak anılacak olan Vito Genovese geçti. Genovese`yi liderliğe taşıyan özelliği özgüveniydi. Lider olabilmek ve öne çıkmak için etrafa özgüven yayın. Kendini sevmeyen birini başkasının sevmesi de mümkün değil. Bütün çekici insanlar kendilerine güvenenler arasından çıkar. Başka insanlar tarafından ciddiye alınmak ve beğenilmek istiyorsanız postürünüze dikkat edin. Kambur ve ezik büzük durmayın. Sırtınızı
dik tutmaya dikkat edin.

John Gotti, Büyük gambino ailesinin kendisine verdiği önerilerine kulak asmasa sizce de bu kadar tanınabilir miydi? Peki, Salvatore Giuliano Sicilyalı köylüleri dinlemese halk kahramanı olabilir miydi? Asla. İyi bir dinleyici olun. Sosyalleşmenin bir numaralı kuralı karşınızdakine kendini anlatma fırsatı sunmaktır. Sürekli kendinizden bahsederseniz diyalog değil monolog yaparsınız. İlgi odağı olmak demek sürekli laf kesip başkalarının konuşmasını engellemek değildir. İlgi görmenin yolu, diğer insanlara ilgi göstermekten geçiyor. Karşınızdaki kişiye ilgi duyduğunuzu ve ona önem verdiğinizi belli etmek için sorular sorun. İnsanlar kendileri hakkındaki soruları cevaplamaya bayılır. Cevapları damıtarak sohbetin akıcı bir şekilde ilerlemesini sağlayıp herkesin sohbet etmek için can attığı adam olursunuz.

Tek bakışta hipnotize et
İsmini daha önce duyduğunuz veya az bir ihtimali olsa bile tanıştığınız bir mafya babanın düşmanlarıyla göz temasına girmekten çekinen korkak bir figür olduğunu düşünebiliyor musunuz? Böyle bir durum söz konusu olamaz. Aksine mafya üyeleri tüm sorunları düşmanlarıyla yüzleşerek çözer. Göz teması önemli. Asla es geçmeyin. Özellikle ilk kez karşılaşılan insanlarla sürekli göz teması kurmak gerek. Konuştuğunuz kişinin gözlerinin içine bakmak güven verir. Bir şeyler gizlemek derdinde olan insanlar gözlerini kaçırır. Bu da karşılarındaki insanın tedirgin olmasını sağlar. Kendinize güven duyduğunuzu ve saklayacak bir şeyinizin olmadığını göstermek için göz temasını es geçmeyin. Ses tonunuza da dikkat edin. Söylediğiniz şeyler kadar, ses tonunuz da önemli. Dünyanın en ilginç olayını bile anlatsanız, monoton ve bitkin bir ses tonu kullanmamalısınız. Çok hızlı konuşmaktan ve kelimeleri yutmaktan da kaçının. Lafınızı dinletmek için, yavaş, anlaşılır ve özgüvenli bir şekilde konuşmanız gerek.

Ne şartlar altında olursa olsun sakin bir adam olun. Çelik gibi sinirleri olan, gergin durumlarda bile metanetini koruyan biri kadınlar nezdinde çekicidir. Hem kendine hem ortama hakim olabilen kişiye herkes saygı duyar. İyi birer gözlemci olup bir ortama girdiğinizde hemen adapte olabilmelisiniz. Kaypaklaşmadan bukalemun gibi her ortamda öne çıkabilen adam olmayı bilin. Çok sıkıcı ya da gergin ortamları tek cümlelik bir espri ile kırıp geçirebilirsiniz. Herkesin de gözdesi olursunuz.

Karizma raconuna uy
Cool ve sakin duruşunuzdan asla taviz vermemeye bakın. Sessiz ve sakin bir mafya üyesi olan Carlo Gambino`yu 1950`lerde Cosa Nostra`nın başına geçiren cool oluşuydu. Hemen hiddetlenmiyor ve ağırbaşlılığını her zaman koruyordu. Onu yumuşak olarak nitelendirenler ise yanılıyordu çünkü yeri geldiğinde duruma ağırlığını koymayı ondan iyi bilen yoktu. Cool erkeğin ilk kuralı başka insanların fikirlerini saygı çerçevesinden ötede önemsememektir. Eğer başka insanların fikirlerine takıntı derecesinde önem verip kendinizi sevdirmek için değişmeye çalışırsanız “ortam çocuğu” olmaktan öteye geçemezsiniz.
Başkalarına karşı uyum sağlayabilmek için kendi ilkelerinizden kesinlikle ödün vermeyin. Kişilikli olmak kendinize saygı duymanız için elzem. Fakat kadınlar söz konusu olunca iltifat konusunda yaratıcı ve cömert olun. Güzel bir kadına ne kadar güzel olduğunu söylemeyin. Hiçbir etki yaratmaz çünkü kadın güzel olduğunun farkındadır. Üstelik çevresindeki erkeklerden bu yönde iltifatlar duymaya alışmıştır. Zekasına ya da yeteneklerine yönelik kimsenin önceden fark etmiş olamayacağı bir iltifatta bulunup onu nakavt edebilirsiniz.

Kendini başkalarının yerine koy
Joseph Bonanno 20`li yıllarda adını herkese duyuran ve sürekli yükseliş gösteren bir mafya babasıydı. New York`u ele geçirmenin tek yolunun yönetimle iyi ilişkiler kurmak olduğunuz biliyordu. Valiyle ve polis şefleriyle iyi ilişkiler kurdu. Böylece ufak suçların göz ardı edilmesini sağladı. Her statüdeki insanla aynı seviyede iletişim kurabiliyordu. Zekanızı sivrilterek muhataplarınızın nabzına göre şerbet vermeyi bilin. Kimin neden hoşlanacağını ve nelerden tedirgin olacağını kestirin. Her zaman doğru yerde taşı gediğine koymayı öğrenin. Kendi şakalarınıza asla gülmeyin. Kadınlar bundan nefret eder. Aklınıza komik bir espri gelmiyorsa susmayı şiar edinin. Zaten iyi bir espri yakaladıysanız, herkes gülecektir.

Sizin kahkaha efekti yapmanıza gerek yok.
İnsanlara karşı yaptığınız her şeyi uzun uzadıya açıklamaya çalışmayın. Gizemi de işin bir parçası haline getirin. Düşüncelerinizi açıkça ifade ettiğinizden eminseniz, daha fazla açıklama yapmayın. Her şeyi uzun uzadıya anlatmak diğer insanların onayına muhtaç ve özgüvensiz erkek portresi çizer. Karşınızdaki kişilerin zekasını da küçümsemiş olursunuz. Derdinizi anlattıktan sonra soru yöneltilmezse konuyu kapatın. Kibirle karizmanın bir arada yaşayamayacağını da bilmelisiniz. Kibirli insanı ilginç bulan yalnızca kendisidir. Kibir muhatabınızda sinir yaratır ve sizi yalnızlığa mahkum eder. Karizma ise herkesi etkileme gücüdür ve yüzde 50 çalışmayla elde edilir.

Kısacası bir mafya babası nasıl ağır bir davranış sergiliyorsa sizde öyle olun ve ortamlarda daha popüler olun.

erkekstyle

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 22 Mayıs 2014, 21:18   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Mafya Yöntemleriyle Daha Etkileyici Ol!




Kendisi olması yetmiyor mu? Bir insanın özüne gelmeli gelen, sözüne değil.

__________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


ÇALIŞAN; Hata Yapar
ÇALIŞMAYAN; Dedikodu Yapar
ASİL İNSAN; İdare Eder
ACİZ İNSAN; Şikâyet Eder
BASİT İNSAN; İftira eder
DÜRÜST İNSAN; Sabreder...
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
daha, etkileyici, mafya, ol, yöntemleriyle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aşk mesajları etkileyici, aşk sözleri etkileyici, en güzel aşk sözleri PauL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 02 Kasım 2011 15:19
Kadının Doğal Kokusu Daha Etkileyici. Zeynep Ah Kadınlar 0 01 Mayıs 2011 14:38
Mafya Oyunu mskuten Online Oyunlar 0 30 Nisan 2009 14:48