IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ekim 2015, 23:22   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadınlar ne ister: Kötü çocuk mu cici çocuk mu?




Hemen hemen bütün kadınlarda gözlemlenen bir durumdur, hayallerindeki erkeği nazik, sevecen, beyefendi ve kibar olarak tanımlarlar ancak bir bakarsınız serserinin tekine aşık olmuş olur. Peki neden? Bilim bunun da peşine düştü ve "kötü çocuk cazibesi"nin sırrı ortaya çıktı.


Kadınlar neden canını yakmış olan "kötü [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cazibesi"ne kapılır? "Benim sevgilim dürüst, sakin ve nazik biri olmalı" diyen kadınlar bir bakarsınız ki yalan söylediği her halinden belli olan, hoyrat ve kaba bir adama gönlünü verir. Peki bu nasıl olur? İşte bu gizemin peşine düşen bilim insanları ve psikologlar ilginç verilere ulaştılar.

IDC Herzilya araştırma merkezi, Rochester Üniversitesi ve Illinois Üniversitelerinin ortaklaşa yürüttükleri çalışmalarda kadınların "kötü çocuk cazibesi"ne neden kapıldıkları incelendi. Araştırmanın lideri olan Gurit Birnbaum duruma şöyle bir özetle giriş yapıyor:
"Bulgularımız gözterdi ki, kadınlar duyarlı oldukları konuları yansıtırken yanıltıcı olabiliyorlar. Yani aslında karşı cinste aradıklarını sandıkları şeyler, yakınlaşma yaşadıkları kişilerde bulunmuyor."

Hani gündelik hayatta bir kadına çok söylenir ya "Sen ne istediğini bilmiyorsun." diye, ya da kadın şakayla karışık itiraf eder; "Ayol ben ne istediğimi biliyor muyum?" şeklinde; aslında tamamen doğru. Çünkü araştırmaların ortaya çıkarttığı şey, kadınların neredeyse çoğu çeşitli çekincelerle istedikleri şeyleri kendi kafalarında manipüle edebiliyolar. Bu içinde yaşadıkları toplum ve çevrelerine uyumlu olmaya kendilerini zorladıklarında daha çok ortaya çıkıyor. Yani kadınlar gerçekten ne istediğini bilmiyor.


Peki ama kadınlar aslında ne ister?
Birnbaum ve ekibinin ortaya çıkarttığı şeylerden biri öncelikle kadınlar için cinselliğin sanıldığının tersine bir tabu olmadığı. Yani bir kadın cinsellik odaklı bir ilişkiyi en az bir erkek kadar önemsiyor. Bunu toplum ve çevre faktörleri sebebiyle çok fazla açık etmedikleri için, hayallerindeki erkek konusunda yanıltıcı bilgiler veriyorlar.


Teksas'taki San Antonio üniversitesinde aynı konuyu araştıran Kristina Durante de bu bulguları destekliyor. Bir kadının erkekten beklentilerinin başında; "****ilik" ağır basıyor. Yani bir kadın için ideal erkek ****i erkektir. "Ben ona karşı çok iyiydim neden beni seçmedi?" diye sorar ya bazen erkekler, kibar görünmek adına perdeledikleri ****ilikleri sebebiyle kaybettiklerinin farkında bile değillerdir. Bu konuda Durante'nin erkeklere kritik bir tavsiyesi var; "Bir kadını etkilemek için elinizde yavru bir kediyle ona gülümsemeyin, bilinçaltı sizi ****üel açıdan zayıf yaradılışlı olarak kaydedecektir. Hormonlar kadınları sandığınızdan daha fazla etki altında bırakır. Heyecan verici olun, hırpani gözükün ve güçlü durun. Sert, güvenilmez ve gizemli olursanız bu sizi bay yanlış gibi gösterir ama kadın bilinç altına sizi bay doğru olarak kaydeder. Çapkın olun. Çapkın erkek bir çok kadın tarafından şans verilmiş erkektir. Bu da sizin ****te başarılı olduğunuz imajını yaratır."


Peki ama neden?

Kimse çapkın, yalancı, güvenilmez ve kaba bir adamın çocuklarının babası olması için seçmez. Peki kadınlar neden böyle bir tercihte bulunuyor? Sebep sadece hormonlar değil. Belli başlı faktörler var. Öncelikle kadının kendi hayatı çok önemli;
Baba Figürü: Kötü bir baba figürü, kadınlar için belirleyici rol oluyor. Yani babası hayırsızın tekiyse bir kadın için böyle bir erkek daha makul oluyor, çünkü kadın karşısındaki tehlikeyi bir meydan okuma olarak görüyor ve kadınlar meydan okumalarda erkeklere göre daha cesur varlıklar. Kötü çocuk cazibesine kapılan kadınların pek çoğunun babalarıyla ilgili sıkıntıları bulunuyor.

Dominantlık: Her kadının içinde dominant bir hükmedici saklı ve bu güçle karşısındaki erkeği yenme dürtüsü çok baskın. Serseri ve kötü bir adamı alıp kendisi için bir kuzuya çevirmek bir kadın için her zaman peşinde koşacağı bir zaferdir. Kadınları etkilemek mi istiyorsunuz, "Ben adam olmam" modunuzu aktif hale getirin, sizi adam etmek için elbet birileri çıkacaktır.
Merak: Kötü çocukların tümüne bakın hep bir gizemli yanları vardır. Anlatmadıkları pek çok şey, karanlıkta bıraktıları noktalar vardır. Ve kadınlar erkeklerden daha meraklı canlılar olarak bu gizemin üstüne giderler, gerçekleri öğrenmek bir saplantı bir afrodizyak haline gelir. Beyefendi, yeri yurdu belli olan düzgün bir adamın nesini merak etsin kadınlar?

Suçluluk Psikolojisi: Araştırmanın en ilginç sonuçlarından biri de şu ki kadınlar ilginç bir şekilde suçlu olmamak için kötü çocukları seçiyorlar. "Nasıl yani?" demeyin. Her ilişkinin bitme ihtimali vardır ve beyefendi bir çocuktan ayrılmak kadın için manevi bir yük oluşturur. Bir serseriden ayrılmak ise daha kolaydır, çünkü bahane bellidir; "O zaten serserinin tekiydi".
Heyecan: Heyecan bağımlılık yapan salgıların vücuda yayılmasına sebep olur. Serseri bir adamın yaratacağı etki kaçınılmaz olarak heyecan açısından beyefendi bir adama göre daha yüksektir. Bir anı bir anına uymayan "Beni aldattı mı, bana yalan mı söylüyor, bana neden böyle davranıyor?" gibi sorular yorucu gibi gözükse de heyecan yarattığı için kadınlarda bağımlılık yaratıyor.

Tabii tüm bu araştırmalar ABD'de yapıldı ve biraz da ABD'li kadınları bağlayan sonuçlar veriyor. Öyle ya bir de yurdum kadınına sormak lazım "İyi aile çocuğu can mıdır?" diye... Belki de bizim kadınımız için durum farklıdır diye düşünüyor ve bu kritik soruyu oylarınıza sunuyoruz, cici çocuk mu yoksa kötü çocuk mu?

__________________
Dik başlıyım çünkü eğilirsem tacım düşer.
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cici, cocuk, ister, kadınlar, kötü, mu, ne


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tek Çocuk Olmak iyi mi Kötü mü? Amelia Aile Evlilik ve Çocuklar 0 28 Ağustos 2014 16:11
Kadın neden '' Erkek çocuk '' ister? Sevda Ah Kadınlar 0 11 Ocak 2012 21:17
Kötü Çocuk Yoktur / Ali Çankırılı pyracantha Aile Evlilik ve Çocuklar 0 04 Mayıs 2010 16:43