IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Temmuz 2020, 14:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkek Saç Bakımı: Kuru ve Yağlı Saçın Farkı




SAÇLARINIZ KURUYSA…


Size kuru saçlarla ilgili ilginç bir bilgi vererek başlayalım… Düz saçlardan ziyade kıvırcık ve dalgalı saçlar kuru olmaya daha meyillidir. İlginç, değil mi? Nedeni, saçın doğal şekli… Dalgalı ya da kıvırcık saçların karakteristik halka şekilleri köklerden gelen doğal yağların saç uçlarına ulaşmasını geciktiriyor. Bu da saçın kuru görünmesine neden oluyor.

Bazen sorun, saç derinizin kendisinden kaynaklanıyor. Saç derisindeki kuruluk zamanla pul pul dökülmeye yani kepeğe neden olabiliyor. Bu, saç derisi iki haftada bir yenilendiği için bu durum doğaldır ancak aşırıya kaçtığında omuzlara dökülebilen kepekler görülebiliyor. Kepek sorununa yol açan başlıca yanlış hataları, gereğinden fazla saçı az şampuanlamak, yanlış taramak, stres, çinko ya da B Vitamini bakımından yetersiz bir beslenme düzeni şeklinde sıralayabiliriz.



Peki, kuru saçlarınızı ve kepeği nasıl yatıştırabilirsiniz?

Saç dibinize ihtiyacı olan ilgiyi, özel yağlarla masaj yaparak verebilirsiniz.*Argan yağı*ve E Vitamini kapsülleriyle saç derinizi ödüllendirebilirsiniz!

Diğer taraftan, kuru saçlarınızı nemlendirmek için özel şampuanlardan yardım alabilirsiniz.*TONI&GUY Babassu Özlü Kuru Saçlar için Şampuan ve Saç Kremi’ni deneyebilirsiniz. Haftada iki defa*TONI&GUY Kuru Saçlar için Bakım Maskesi’ni uygulayabilirsiniz.

Biraz önce bahsettiğimiz gibi eğer kepek probleminiz varsa muhakkak bir uzmana danışmalısınız. O zamana kadar saç derinizi kaşımamanızı tavsiye ederiz.



SAÇLARINIZ YAĞLIYSA…

Saçın doğal şekli tıpkı kuru saçta olduğu gibi yağlı saçta da önem teşkil ediyor. Düz saçların çabuk yağlanması tam da bu yüzden… Saç dibindeki yağlar saçın uçlarına doğru çok kolay şekilde hareket ediyor. Saç çabucak yağlanıyor, ağırlaşıyor, sönük görünüyor…

Bu noktada en sık düşülen hata saçların kirli olduğunu düşünüp onları sürekli yıkamak. Siz temizlediğinizi düşünseniz de saçı çok fazla yıkamak onu daha fazla yağlandırıyor. Saç deriniz kurumaya başladığını düşünerek oraya daha fazla sebum yolluyor. Saçınızdaki yağı azaltmak için öncelikle yıkama alışkanlığınızı azaltmayı deneyin; haftada üç kafi, unutmayın.

Ellerinizi saçlarınızdan çekin! Bir erkek olarak saçlarınızla ne kadar oynuyorsunuz bilmiyoruz. Uyarmak istedik. Ayrıca beslenme alışkanlıklarınızı da gözden geçirmeniz mühim. Çok fazla fast food tüketmek, baharatlı ve acı yemek sebum dengenizi bozabilir.



Saç şekillendirici ürünlerin kullanımını azaltabilirsiniz. Saçlarınızın ekstra yağlanmasına neden olabilirler.

Gün içinde saçınızdaki sebumdan ve yağlı görünümden rahatsızsanız, bu noktada yardımınıza bir şampuan yerine sebumu hızlıca dengelemek için öncelikle*TONI&GUY Canlandırıcı Kuru Şampuan*koşuyor. İstediğiniz an, istediğiniz yerde.

Genel bakım rituelinizeyse saçlarınızı yağda arındıracak*TONI&GUY Kömürlü Yoğun Arındırıcı Şampuan’ı ekleyebilirsiniz.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
saç bakımı erkek saç bakımı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yağlı Cildiniz Makyajınızı Mı Bozuyor? Makyajı Koruma Amaçlı Yağlı Cilt Bakımı! YaRen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 01 Eylül 2019 14:42
Yağlı Saçların Bakımı Nasıl Yapılır? taLia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 17 Kasım 2013 17:57
Kuru saçların bakımı Zen Saç Modelleri ve Bakımı 0 19 Mayıs 2013 15:14
Yağlı Ve Akneli Sivilceli Cilt Bakımı Liaaa Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 02 Nisan 2012 15:38
Saçlarınız kuru mu, yağlı mı? pyracantha Saç Modelleri ve Bakımı 1 29 Kasım 2010 18:45