IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Aralık 2020, 14:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlişkide Heyecan Neden Biter?




İnsanlar başlangıçtaki heyecanı neden kaybediyorlar ve birbirlerine olan ilgileri azalıyor? Bu durum günümüzdeki ilişkilerin en büyük vebasıdır. İlişkide Heyecan Neden Biter? başlığı altında detayları konuşacağız.

Eski zamanları bir düşünün. Eski zamanın romanlarını, yeşil çam filmlerini. Dikkat ederseniz şöyle bir şey görürsünüz: İnsanların birbirlerine bağlılıkları çok daha yüksektir. Aidiyet duygusu ağır basar. O dönem kimse birbirini aldatmıyordu, sadakatsizlik yoktu gibi bir düşünceye sahipseniz eğer, bu da doğru değil. O zamanki dönemde iletişim olanakları şimdiki gibi kolay olmadığından, insanların birbirlerinden pek haberi olmuyordu. Yine de bugüne göre şüphesiz aldatma durumu çok daha azdı ve bugüne göre ilişkiler çok daha doğru ilerliyordu.

İnsanlar bir duygunun peşinde koşuyordu. Birbiriyle ilgili bu kadar maddi çıkarları yoktu. Bunları hepimiz biliyoruz. Hepimizin genel olarak geçmişe yönelik bir hüznü, kederli bir bakış açısı, bir özlemi vardır.

Şöyle bir gerçek var: Bugünün ilişkilerinde heyecanın çabuk yitirilmesinin çok fazla ve farklı sebepleri var. Bir kere insanlar çok fazla alternatifleri olduğunu düşünüyor. Yani birilerine ulaşabilmek eskiye göre çok daha kolay. Birileriyle hızlı bir şekilde iletişime geçebiliyoruz, sosyal medya üzerinden başkalarıyla konuşabilmek mümkün. Ayrıca Tinder vb. uygulamalar sayesinde de arkadaş arayan kişiler çaba harcamadan birbirleriyle iletişime geçebilmekteler. Dolayısıyla dönemin şartları aldatmayı kolaylaştırıyor.

Aşk, karşınızdakini birazda hayal etmektir. Yani partnerinize hayal gücünüzde bir konum veriyorsunuz. Bir süre sonra da birlikte olduğunuz kişinin hayalleriniz düşündüğünüzle aynı olmadığını görüyorsunuz ve aşk bitmeye başlıyor. İşte o esnada aşkı sevgiye dönüştürebilenler ilişkiye devam ediyorlar. İnsanlar arasındaki o dostane konuşmalar, paylaşımlar partnerleri birbirine bağlıyor. Yani tek bağlayıcı güç aşk değil. Lakin sağlam bir ilişkinin temelinde mutlaka aşk vardır. Aşk biter mi? Evet. Aşkın ömrü var mı? Evet, var. 40 senelik evli çiftlere ne diyeceksiniz diye sorarsanız onlar aşkı sevgiye dönüştürdüler. Aşkı bir boyuttan başka bir boyuta dönüştürerek muazzam bir iş yaptılar.

Aşkı sevgiye dönüştürebilmek bir mücadele işidir. Alttan almanız, fedakarlık yapmanız, karşınızdakinin beğenmediğiniz özellikleri ile barışık olmanız gerekiyor. Bugünün ilişkilerinde bir kere partnerler birbirlerini alttan almıyorlar. Partnerler hep dik kafalı. Kimse birbirine fazla tahammül etmek istemiyor. Herkes nasılsa başkasını bulurum diye düşünüyor. Bir insanla duygu yakalandığında heyecanlı aşama bitse bile o zamana kadar ki yaşanılan olaylar kişileri birbirlerine bağlar. Eğer dik kafalılık yapıp, sürekli gereksiz tartışmalarla vakit kaybedip, bu duygu yitirilirse; bir kaç sene sonra o kişi gibi birisi bulunamadığında ders alınıyor. Ben onun kıymetini bilememişim gibilerinden. Tabi artık çok geç. O kişide başka bir hayat yaşamaya devam ediyor.

Dolayısıyla burada ana konu şu: Aşkı sevgiye dönüştürmeye bakın. Paylaşıma dönüştürün. Aranızdaki paylaşımlar; seyahatlariniz, yediğiniz, içtiğiniz, birlikte kahkahalar attığınız mekanlar. Bunların hepsi sizi müthiş bir sevgi bağıyla birbirinize bağlar. Aşk kadar güçlüdür. Aşktaki hayal gücü ve heyecan, yerini bunlara bıraktığı zaman ilişkiniz çok uzun sürecek ve birbirinizden kopmak istemeyeceksiniz.

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ilişkide heyecan neden biter?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlişkide aşk mı mantık mı? Halsey IF Ekstra 7 06 Temmuz 2020 17:38
İlişkide Ruh Ikizi Özellikleri yeSa Aşk ve İlişkiler 0 15 Mart 2020 20:13
Romantizm neden biter? Düş Aşk ve İlişkiler 0 29 Aralık 2014 16:27
Aşk Neden Biter? Süslü Aşk ve Sevgi Köşesi 0 04 Şubat 2011 19:56
İlişkide Olduğunuzun 13 Kanıtı SeytaninOrkestrasi Aşk ve İlişkiler 0 20 Nisan 2010 01:24