IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Aralık 2008, 12:31   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2008'in Moda Oscar'ları




Geride bırakmamıza sadece birkaç gün kalan 2008 yılının trendleri ve trendlerin öncüleri...



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Moda, hayatı etkilemeye 2008'de de devam etti. Geçen yıla damgasını vuran moda mekânlar, kişiler, trendler ve olayları bir araya topladık..

Yılın saç modeli

Saçlarda Kakülün hâkimiyeti, 2008'de de sürdü. Saçlarını Agyness Deyn gibi kısacık kestirmeyenler bile, en azından uçlarından azıcık aldırdı. 2008'in modeli ise Victoria Beckham kaynaklı Bob'du.

Yılın fenalık getiren trendi

Ülkemize birkaç yıl geç giriş yapan poşular, kültürel bağımız sayesinde hızlı benimsendi. Ama ne zaman ki Türk gencinin üniformasına dönüştü; 'cool' duruşları gitti, 'trend kurbanı'na dönüştü.

Yılın işbirliği

***&The City'nin stilisti Patricia Filed'ın Marks&Spencer için hazırladığı koleksiyona bayıldık. Tasarımlarının lansmanı için Türkiye'ye de gelen Field'ın payetli tulumu, favorimizdi.

Yılın giyim kuşam uğruna saçını süpürge edeni

İkoncanlarımızın hepsinin hakkını vermek gerek aslında. Ama 2008'de stili adına en büyük gayreti Deniz Berdan verdi. Kâh bir Balenciaga ilanına dönüşüp Jennifer Connely'ye taş çıkarmaya kalkıştı, kâh herkesten farklı olmak adına bir balıkadama dönüştü. Kuşkusuz en iddialısı, kebapçıya giderken giydiği kıyafetti. Davetin bir pazar sabahı yapılmasına rağmen, azminden hiçbir şey kaybetmemişti. Enerjisine hayranız!

Yılın kimsenin kayıtsız kalamadığı modası

Misak-ı Milli sınırları içinde Ugg botu olmayan kalmış mıdır hakikaten? Bu yıl çıkan örgü modelleri, yaz aylarında bile giyildi.

Yılın kitabı

Moda Moda Dedikleri, yılın en iyi moda kitabıydı. Milliyet'in moda yazarı Melis Alphan'ın 'Boy Aynası' köşesindeki yazıları hem moda, hem siyaset, hem de popüler kültür bilgimizi artırdı. 'Topuklu Ayakkabılarla Nasıl Yürüycem?'deki stil ipuçları da kurtarıcımız oldu.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yılın gençlik trendi

Emo'lar hem giyim kuşamları, hem de öne doğru taradıkları saçlarıyla hayatlarımıza girdiler. Tek bir sorun vardı; hepsi birbiriyle aynıydı!

Yılın dizisi

Gossip Girl, konusundan çok gardırobuyla ün yaptı. 'Kolejli kız' trendi, saç aksesuarları ve retro mayolar gerçek hayata da adapte edildi. Dizinin moda ikonu ise erkeklerden çıktı. (bkz. Chuck Bass)

Yılın kaybedeni ve kazananı

2008 yılında 'it bag' fenomeninin çöküşüne tanık olduk. Hollywood geçen yıl bez çantalar takarak da şık olunabileceğini göstermişti ne de olsa (bkz. 'I'm not a plastic bag' furyası). 'It' sıfatının yeni sahibi ise ayakkabılar oldu. Aşırı yüksek topuklu ve uçuk kaçık ayakkabıları da sadece cesur kadınlar giyebildi.

Yılın ayakkabısı

Yılın en çok konuşulan ayakkabıları hep Christian Louboutin'e aitti. Rodarte için yaptıkları da, fetiş modelleri de onun ismini tekrar tekrar zikretmemize neden oldu. Ancak bu ödülü, Iraklı gazeteci Muntasır El- Zeydi'nin Bush'a fırlattığı ayakkabılara vermek zorundayız. Herhalde hiçbir ayakkabı Ramazan Baydan'ın tasarımı olan 'Baydan Ducati'ler kadar hatırlanmayacak.

Yılın en şaşırtıcı modası

Bir siyasi figürün 'moda' olacağını söyleseler, güler geçerdik herhalde. Ama hiç de öyle olmadı. Tasarımcılar önce podyuma 'Obama' yazılı kıyafetler gönderdiler, ardından kampanyasına destek olmak için ürünler tasarladılar. Sokak modasını da etkiledi 'Obamamania'. Obama tişörtleri, köşe başlarında satılmaya başlandı.

Yılın yenileri

Uzun zamandır beklediğimiz iki markaya birden kavuştuk: Muji ve Banana Republic, hepimize hayırlı olsun.

Yılın tasarımcısı

Karl Lagerfeld tasarımlarının yanı sıra filmi, 1500 dolarlık oyuncak ayıcığı ve kendi yüzünden esinlendiği çantasıyla yılın çok konuşuldu. Chanel'in ürün gamına eklediği bisiklet, olta takımı gibi spor araç ve gereçleri ile New York'taki Mobile Art sergisiyle bu ödülü hak etti!

Yılın moda kaybı

Moda dünyası bu yıl hazır giyimin 'mucidi' Yves Saint Laurent'ın ölümüne ağladı.

Yılın moda blogger'ı

Filipinli moda blogger'ı Bryan Boy, Marc Jacobs'ın ilham kaynağı oldu. Jacobs bir çantasına, ona ithafen 'BB' adını verdi.

Yılın moda çekimi

Kate Moss'u Cağaloğlu Hamamı'nın kurnasına yatıran, ardından da bu karelerin W dergisinde yayınlanmasını sağlayan fotoğrafçı Mert Alaş ve ortağı Marcus Piggott'u ayakta alkışlıyoruz.

Yılın partisi

Beymen'in Esma Sultan Yalısı'nda verdiği ve Kate Moss'un da katıldığı parti, yılın kesinlikle moda anlamında en önemli partisiydi. Kate Moss'la yarışmaya çalışan birkaç moda kurbanını saymazsak en şık parti de oydu.

Yılın tartışması

Moda endüstrisinin en büyük zaafı kürk, sonunda Türkiye'de de tartışılmaya başlandı.

Yılın sürprizi

Moda dünyasının en şaşırdığı olaylanrdan biri, Marc Jacobs'ın defilesinin kapanışında konuklarını etekle selamlamasıydı. "Çok rahat," diyerek, etek giyen erkeklere destek veren Jacobs'ı, şarkıcı Murat Boz da taklit etti.

Yılın 'stili en çok kopyalananı'

'Müridi' üç isim sayalım, siz anlayın. Britney Spears, Hande Yener ve Demet Akalın... Evet, Tabii ki Madonna.

Yılın en absürd trendi

Cinsiyet karmaşası 'guyliner've topuklu erkek ayakkabıların hayatımıza soktu. En ilginci ise, külotlu çorap giyen erkeklerdi. Çoğunluk, soğuk günlerde ısınmak için, pantolon içine giyiyordu. Bazısı ise estetik bulduğu için, etek altına!

Yılın alışveriş rotası

Akaretler Sıraevler, Beşiktaş semtinin çehresini değiştirdi. Jimmy Choo, Bottega Venetta, Paul Smith, Marc by Marc Jacobs, Etro gibi ünlü markaların da butikler açmasıyla beraber Akaretler önemli bir alışveriş rotasına dönüştü.

Yılın moda skandalı

'Skandalmatik' Borat'ın diğer personası, Avusturyalı gay moda muhabiri Bruno şanına yakışır bir şekilde Milano ve Paris Moda haftalarını birbirine kattı.

Yılın parfümü

Marc Jacobs'ın Daisy'si iyi gitti. Ama ödülü, Tom Ford'un White Patchouli'sine veriyoruz.

Yılın ojesi

2008'de neon renkler de moda oldu ama hiçbir oje, Chanel'in 461 numarası kadar sükse yapmadı.

Yılın makyaj trendleri

Kırmızı ruj, puslu göz makyajı ve kedi gözü, nötr makyaj...

Yılın 'kırmızı halı anı'

Hollywood'a soracak olsanız, ya Heidi Klum ya da Gwyneth Paltrow'u seçerlerdi. Bizim hafızalarımıza ise, Özlem Süer elbiseli Hatice Aslan'ın Cannes çıkarması' kazındı!

Yılın en 'inek' trendi

Gözü bozuk olsun, olmasın herkes bir adet optik gözlük edindi. Dikdörtgen olanlar çok revaçtaydı.

Yılın sergisi

2008'de moda sergisinden bol bir şey yoktu. Yine de en çok akılda kalan, Viktor&Rolf'ün dev oyuncak evi ile New York'taki Metropolitan Sanat Müzesi'nde sergilenen 'Süper Kahramanlar' oldu. Anna Wintour'un açılışa giydiği Prenses Leia kostümünü nasıl unutabiliriz?

Yılın en mesaj kaygılı kişiliği

Mesaj kaygılı tişört modası, 2007'den yadigâr. Bizdeki neferi ise Ata Demirer oldu. Komik ve yaratıcı tişörtlerinin benzerlerinde patlama yaşandı.

Yılın aksesuarı

'Şapkasız çıkan' kalmadı. Fedorası, kasketi, fötrü; hepsi revaçtaydı. 'Cool' olmanın yolu, kafayı kapamaktan geçiyordu. Daha spor görünümek isteyenler, bere taktı. Hem de yaz aylarında bile!

Yılın zarafet simgesi

Eski model, yeni Fransız first lady'si Carla Bruni, moda camiasında geçen günlerde yan gelip yatmadığını kanıtladı. Kocası Nicholas Sarkozy ile İngiltere kraliçesini ziyarete gittiklerinde hem çok hoş, hem çok zarif, aynı zamanda da feminen olunabileceğini gösterdi.

Yılın 'it girl'ü

2008, İngiliz model Agyness Deyn'in yılıydı. Bebeksi ifadesi, punk tarzı, platin sarısı ve erkek çocuğu gibi kesilmiş saçlarıyla hem moda çekimlerinin, hem de podyumlarının en çok aranan modeli oldu.

Bu yıl en çok dikkatimizi çeken ve çoğunluğun uyguladığı moda trendleri, şunlardı:

Payetler: Sadece elbiseler ve bluzlar değil; pantolon, ceket ve hatta yün hırkalar bile renk renk payetlerle bezendi. Kendine güveni olanlar, payetli taytlar giydi. Modaya uyum sağlamak isteyen çekimserler ise, aksesuarlardaki detaylarla yetindi.

Püskül: Özellikle kış aylarında, süet ve deri aksesuarlarda püskül detayı bulundurmamak ayıptı.

Yırtık jean'ler: Punk ve grunge trendlerinin uzantısı, Balmain ve Diesel'in de onaylamasıyla doruk noktasına ulaştı. 90'lardan kalan jean'ler sandıklardan çıktı.

Tek omuz: Gece kıyafetlerinin olmazsa olmaz detayı, önümüzdeki yıl da devam edecek.

Ekose: Uzun zamandır bu kadar çok ekoseyi bir arada görmemiştik. Modacılar, çabuk sıkılınan bu desenin ömrünü uzatmak için farklı renk, desen ve detaylı ekoseler denemeye devam ediyor.

Tayt: Rahatlığı ve kurtarıcılığı anlaşıldığından beri hayatımızdalar. 2008'de de onlarsız yapamadık.

Diğer trendler ise şöyleydi: Renkli opak çoraplar, portföy çantalar, hippi tarzı, gladyatör sandaletler, Tory Burch babetler ve saç aksesuarları.

ekolay...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2008in, moda, oscarlari, oscarları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Onur Oscar'ları sahiplerini buluyor Desmont Sinema Dünyası 0 06 Kasım 2014 22:22
Türkiye’nin ‘Oscar’ları için geri sayım başladı! Angel Sinema Dünyası 0 26 Kasım 2008 11:18
Laf Salatası Oscar'ları Hasan Genel Paylaşım 1 23 Mayıs 2006 04:41