IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mart 2009, 11:17   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadınlar Yaşlandıkça İkiz Doğuruyor





Hollanda’da yapılan bir araştırmaya göre, kadınların anne olma yaşı ilerledikçe, ikiz çocuk sahibi olma ihtimali yükseliyor. Son yıllarda ikiz doğumlarda artış var.

Amsterdam’daki Vrije Üniversitesi’nden bilimadamları, son dönemde neden ikiz çocuk doğumlarının arttığını anlayabilmek üzere 500 kadını kapsayan bir araştırma yaptı. Uzmanlar tüp bebek yönetiminin yaygınlaşmasının, artışı açıklamakta tek başına yetersiz kaldığını söylüyor.

Human Reproduction dergisinde yayımlanan çalışma, ileri yaştaki kadınların aynı anda birden fazla yumurtlaması ile çift yumurta ikizi dünyaya getirme oranlarının yükseldiğini ortaya koyuyor. Çift yumurta ikizleri, ikiz doğumların dörtte üçünü oluşturuyor.

Normalde rahime bırakılan bir yumurta olgunlaştığında, yumurtlama duruyor ve yumurtada gelişmeyi sağlayan ve kısa adı FSH olan hormonların düzeyi düşüyor. Araştırmaya göre, incelenen kadınlardan 105’inde rahimde birden çok yumurtanın geliştiği belirlendi.

Bu kadınların sadece beşinin 30 yaş altında olması, araştırmacıları olayın yaş ile bağlantısını araştırmaya sevketti. Kadınlardan 45’i 30-35 yaş grubunda, 55’i de 35 yaş üzerindeydi. Tüm bu kadınlarda FSH hormonunun yüksek düzeylerde olduğu tespit edildi.

Ayrıca tüm kadınlarda yaş ilerledikçe hormon düzeyleri yine artış gösteriyor ve menopoz öncesi dönemde en üst düzeyine çıkıyor. Uzmanlar bu durumu “doğanın tüp bebek yönetimini doğal olarak gerçekleştirmesi” olarak niteliyor.

Meslek sahibi kadınların ilk hamileliklerini ertelemesi, sonuçta arzu ettikleri sayıda çocuk sahibi olamamaları şeklinde yorumlanıyor ve bu durum doğum oranlarında düşüşün başlıca nedeni kabul ediliyordu.

İngiliz uzman Gillian Lockwood’a göre, son bulgular ise bu doğal mekanizmanın bu boşluğu bir ölçüde kapatmasını sağladığını gösteriyor.

mynet...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
doğuruyor, doguruyor, ikiz, kadinlar, kadınlar, yaslandikca, yaşlandıkça, İkiz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Paganizm güneş doğuruyor! Kalemzede Esrarengiz Olaylar 0 06 Haziran 2012 08:41
İneğim doğuruyor, ambulans Süslü Esrarengiz Olaylar 2 23 Mart 2010 23:29
Yaşlandıkça Gençleşin Heidi Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 23 Eylül 2008 13:03